Οι ευγενικοί χορηγοί της τρομοκράτησης της ελευθεροτυπίας

17:17 17/12/2018 - Πηγή: In.gr

«Η δημοκρατία πρέπει να θωρακίζεται. Αυτό να το σκεφτούν όσοι αφήνουν δρόμους για τρομοκρατία ή φασισμό». Η δήλωση της υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, έξω από τις εγκαταστάσεις του Σκάι, μόλις λίγες ώρες μετά την ισχυρή έκρηξη βόμβας, ακούγεται τουλάχιστον εύλογη, βάσει της θεσμικής της ιδιότητας.

Η καταδίκη μιας τρομοκρατικής επίθεσης εναντίον μέσου ενημέρωσης είναι εκ των ων ουκ άνευ σε μια ευνομούμενη δημοκρατική πολιτεία, ανεξαρτήτως της πολιτικής τοποθέτησης που το συγκεκριμένο

μέσο έχει. Ωστόσο η δεύτερη φράση της δήλωσης της κ. Γεροβασίλη ακούγεται τουλάχιστον αντιφατική, όταν θυμηθεί κανείς τους «δρόμους για τρομοκρατία» που έχουν αφήσει ανοικτούς τα ίδια τα στελέχη των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, μέσω εμπρηστικών επιθέσεων κατά ΜΜΕ αντιφρονούντων προς την κυβέρνηση.

Από τις καθημερινές επιθέσεις σε εφημερίδες και άλλα μέσα ενημέρωσης μέχρι την υιοθέτηση από την κυβέρνηση της ρητορικής μίσους κατά των… βοθροκάναλων από τον Παύλο Πολάκη. Κι από την κριτική στα fake news από τον πρωταθλητή των fake news Αλέξη Τσίπρα μέχρι το εμπάργκο κατά ιδιωτικών σταθμών (ή και δημόσιων από τη ΝΔ) και δημοσιογράφων που δικάζονται και καταδικάζονται στα υπόγεια του Μαξίμου.

Μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο αποδεικνύει του λόγου το αληθές.

10 Δεκεμβρίου 2015

Η στάση του Παύλου Πολάκη απέναντι σε ΜΜΕ και δημοσιογράφους που επιμένουν να σκαλίζουν τα πεπραγμένα της κυβέρνησης φάνηκε αρκετά νωρίς, μόλις λίγους μήνες μετά το δημοψήφισμα και την έναρξη της δεύτερης θητείας του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Μια φαινομενικά συνηθισμένη συνέντευξη τύπου στο υπουργείο Υγείας καταλήγει σε μια άνευ προηγουμένου επίθεση του αναπληρωτή υπουργού Παύλου Πολάκη σε διαπιστευμένο συντάκτη ο οποίος τόλμησε να κάνει επίμονες ερωτήσεις προς τον υπουργό υγείας Ν. Ξανθό.

Σε ρόλο υπερασπιστή του προϊσταμένου του, ο Π. Πολάκης εκρήγνυται κατά του δημοσιογράφου με τρόπο σκαιό. Ο διάλογος που ακολουθεί είναι αποκαλυπτικός:

Πολάκης: Γιατί πετάγεσαι;
Ξανθός: Πραγματικά δηλαδή, αφήστε με….
Πολάκης: Θα δείξεις το στοιχειώδη σεβασμό στον Υπουργό την ώρα που μιλάει και θα μιλήσεις, θα ρωτήσεις μετά. Δεν έχουμε κανένα πρόβλημα να απαντήσουμε σε οποιαδήποτε ερώτηση. Στοιχειώδη σεβασμό να δείχνεις.
Δημοσιογράφος: Καλά, μη μας δείρετε.
Πολάκης: Δεν δέρνω κανένα. Και μη το γυρίσουμε εκεί γιατί από την αρχή ήρθατε με ένα στυλ λες και φταίμε εμείς που το βρήκε ο Βαξεβάνης, ας πούμε. Χαμηλά λίγο.
Δημοσιογράφος: Πάντως δεν φταίμε εμείς. Ποιος φταίει;
Πολάκης: Όχι εμείς πάντως. Το είπα, το είπα από την αρχή. Χαμηλά λίγο τώρα.
Ξανθός: Να μιλήσουμε λίγο; Να μιλήσουμε; Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, συγγνώμη. Ζητώ συγγνώμη.
Ξανθός: Χαίρομαι που ζητάτε συγνώμη. Γιατί πολιτικές μπαρούφες δεν λέω.
Δημοσιογράφος: Ζητώ συγγνώμη. Πραγματικά θεωρώ ότι μπορούμε να μιλήσουμε, αρκεί να πάρετε το σκυλί που φωνάζει από δίπλα σας….
Ξανθός: Τώρα έτσι δεν συζητάμε. Δεν συζητάμε. Σας παρακαλώ πάρα πολύ.
Πολάκης: Λοιπόν, τα μαντρόσκυλα, τα οποία έχει εξαπολύσει η διαπλοκή για να μπλοκάρει αυτό που γίνεται, δεν μας σταματάει. Το κατάλαβες; Δεν μας σταματάει.
Ξανθός: Μπορώ να απαντήσω; Σας παρακαλώ. Εντάξει υπάρχει ένταση, λίγο να ηρεμήσουμε.
Πολάκης: Εσύ πάντως, ούτε για πεκινουά δεν κάνεις…
Δημοσιογράφος: Κύριε Υπουργέ, να μην κάνουμε συνεντεύξεις, να μην τσαντίζεστε…
Πολάκης: Και ποιος σου είπε ότι τσαντίζομαι; Έτσι είναι το στυλ μου.
Δημοσιογράφος: Το στυλ σας στην Κρήτη, όχι εδώ.
Πολάκης: Δεν θα μου υποδείξεις εσύ…

13 Απριλίου 2016

Λίγους μήνες μετά το περιστατικό, ο κ. Πολάκης επανέρχεται σε αυτό. Μιλώντας σε κομματική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο δημαρχείο Αμαρουσίου επιτίθεται ξανά, αυτή τη φορά με χυδαίες, ακατονόμαστες εκφράσεις -πόσω μάλλον για υψηλά ιστάμενο δημόσιο λειτουργό- στον δημοσιογράφο που… είχε τολμήσει να του αντιμιλήσει..

«Έπρεπε να σηκωθώ επάνω και να πάει τρία μέτρα κάτω από τη γη, αλλά κράτησα την ψυχραιμία μου!», είπε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας καταδικάζοντας για άλλη μια φορά τα «βοθροκάναλα της διαπλοκής». Για την ιστορία, σημειώνεται ότι το ακροατήριο της εκδήλωσης ήταν κατά κύριο λόγο γιατροί της βορειοανατολικής Αττικής, οι οποίοι μάλιστα χειροκροτούσαν και γελούσαν με τις δηλώσεις του κ. Πολάκη.

Επίσης, να μην παραλείψουμε να επισημάνουμε ότι υπό την κατακραυγή που ξέσπασε για το περιστατικό, η τότε κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη χαρακτήρισε «λεκτικό ατόπημα» την απειλή κατά της ζωής του δημοσιογράφου, σπεύδοντας ωστόσο να δικαιολογήσει -εμμέσως- τον συνάδελφό της αποδίδοντας την αήθη συμπεριφορά του «σε αγανάκτηση από συμπεριφορά ΜΜΕ»!

11 Ιουλίου 2016

Η επόμενη σφοδρή επίθεση από το ίδιο πρόσωπο σημειώθηκε κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε εκδήλωση όταν χρησιμοποίησε για άλλη μια φορά τον χαρακτηρισμό «βοθροκάναλα», λέγοντας μάλιστα πως δεν τον παίρνει πίσω.

15 Οκτωβρίου 2016

Έξαλλος για άλλη μια φορά εναντίον των ΜΜΕ τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο αποκρύπτουν τις «επιτυχίες» της κυβέρνησης και συγκεκριμένα του υπουργείου του, από το βήμα του 2ου συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ ο αναπληρωτής Υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης επιτίθεται για ακόμη μια φορά στα μέσα ενημέρωσης, λέγοντας μεταξύ άλλων πως η κυβέρνηση «βρίσκεται σε πόλεμο με το σύστημα».

«Χθες το βράδυ στην Σαντορίνη, για να γίνει αξονική τομογραφία σε ένα 35χρονο που πήγε στο νοσοκομείο, χρειάστηκε να παρέμβει εισαγγελέας για να μπορέσει στο ιατρικό παραμάγαζο εκεί να κάνει την αξονική. Τα βοθροκάναλα έδειξαν ότι δεν μίλησα σε μια πρώην καρκινοπαθή. Όλα αυτά δείχνουν ότι έχουμε πόλεμο», είπε ο Π. Πολάκης, χωρίς να παραλείψει να ενημερώσει το Πανελλήνιο πως επί των ημερών του δεν πεθαίνει, αλλά σώζεται κόσμος στα νοσοκομεία.

10 Σεπτεμβρίου 2016Την σκυτάλη αυτή τη φορά πήρε ο ίδιος ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου που έδωσε στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Όταν η δημοσιογράφος του ALPHA Ευαγγελία Τσικρικά πήρε τον λόγο η ερώτησή της αφορούσε το μέλλον των εργαζομένων στα τηλεοπτικά κανάλια που δεν εξασφάλισαν άδεια στην τότε πρόσφατη δημοπρασία, η οποία υπενθυμίζουμε ακυρώθηκε από το Συμβούλιο της Επικρατείας.

«Μέτα από 21 χρόνια χάνω τη δουλειά μου. Σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι εσείς με απολύετε. Γιατί τιμωρείτε τους εργαζόμενους;» είπε η δημοσιογράφος για να εισπράξει την αφ’ υψηλού απάντηση-επίθεση του Αλ. Τσίπρα, ο οποίος λίγο-πολύ την κατηγόρησε για τις… θέσεις εργασίας που χάθηκαν τα χρόνια της κρίσης.

20 Ιουλίου 2017

Ο διευθυντής του γραφείου του πρωθυπουργού, Θανάσης Καρτερός, επιτίθεται με απαράδεκτο τρόπο κατά των δημοσιογράφων των «Νέων». Γράφει μεταξύ άλλων: Οι εφημερίδες δεν είναι γιαούρτια. Αυτό είναι το συμπέρασμα, πολιτικά, πλουραλιστικά αλλά και διατροφικά χρήσιμο στο οποίοκαταλήγει το κύριο άρθρο των χθεσινών ΝΕΩΝ. Διότι κατά τον αρθογράφο οι εφημερίδες είναι οι άνθρωποι, οι δημοσιογράφοι, οι αρχές , οι θέσεις τους, η ιστορία τους. Στο ίδιο πνεύμα αν και χωρίς γιαούρτια κινείται και η αρθογραφία κάποιων επωνύμων του ΔΟΛ.

2 Μαίου 2018

Ο Θανάσης Καρτερός σε μια έξαρσή του εξαπολύει επίθεση με απίστευτους χαρακτηρισμούς κατά των μέσων ενημέρωσης της Alter Ego. Λέει συγκεκριμένα:

«… Η ενημέρωση, που κατάντησε υπηρέτρια και πόρνη του Αφεντικού τόσο απροσχημάτιστα, όσο ποτέ δεν είχε συμβεί από κανέναν μέχρι τώρα; Διότι, δεν είναι απλώς σκουπιδότοπος ο ΔΟΛ. Συστοιχία χημικού και βιολογικού πολέμου, είναι. Πυροβολαρχία θανάτου –της δημοσιογραφίας, της αλήθειας, της προσωπικότητας αθώων, της ενημέρωσης του πολίτη. Ούτε στην Κατοχή τέτοιο έρεβος. Και οι νεκρές ψυχές εκεί μέσα, που υπογράφουν ανοησίες για σκουπίδια που τραγουδάνε ακόμα, όντως τραγουδάνε».

6 Ιουλίου 2018

Ο Νίκος Παππάς επιτίθεται για ακόμη μια φορά στον Σκάι λέγοντας: «Το λέω ξεκάθαρα: ορισμένοι να είναι πολύ προσεχτικοί και να μην κάνουν το λάθος να νομίζουν ότι οι επιλογές τους αυτές περνούν απαρατήρητες. Δεν μπορεί να βλέπουμε 13 φορές τη μέρα Ερντογάν και μία Ελλάδα. Οι πολίτες γνωρίζουν ότι υπάρχει συνεργασία με επιχειρηματία που προέρχεται από την Τουρκία και έχει καλές σχέσεις με την ηγεσία της γειτονικής χώρας».

28 Αυγούστου 2018

Περίπου ενάμιση μήνα μετά την ανείπωτη τραγωδία στο Μάτι και ενώ αυξάνει η κατακραυγή εναντίον και της ίδιας για λάθη, παραλείψεις και ευθύνες την δραματική εκείνη ημέρα, η περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου αποποιούμενη των όποιων ευθυνών της βάλλει κατά των Μέσων Ενημέρωσης «για τα ρεπορτάζ που παρουσιάζουν» και υψώνει το… λάβατο του πολέμου εναντίον τους.

«Έχουμε πόλεμο με την ευκολία και την επικοινωνιακή διαχείριση. Δεν θα κριθούμε από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», δηλώνει η περιφερειάρχης, κάνοντας λόγο για «στημένα ρεπορτάζ με αιρετούς να σβήνουν τις φωτιές ή να υποδεικνύουν στην πυροσβεστική πως να κάνει τη δουλειά της». Όλα αυτά την ώρα που οι αποκαλύψεις για την αδράνεια του κρατικού μηχανισμού κατά τις φονικές πυρκαγιές είναι συντριπτικές.

Στα παραπάνω ενδεικτικά περιστατικά δεν συμπεριλάβαμε την περίπτωση του αλήστου μνήμης δημοψηφίσματος του Ιουλίου 2015. Τις μόλις δύο εβδομάδες που μεσολάβησαν από την αναγγελία μέχρι τη διεξαγωγή του, στελέχη τόσο του ΣΥΡΙΖΑ όσο και των ΑΝΕΛ έβαλαν πανταχόθεν κατά των «συστημικών μέσων» που δεν τάσσονταν στο πλευρό της κυβέρνησης υποστηρίζοντας το «Όχι».

Με πύρινες ανακοινώσεις του το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ διερρήγνυε τα ιμάτιά του για την… χαμένη αντικειμενικότητα επειδή τα «συστημικά ΜΜΕ της διαπλοκής» τάχθηκαν ανοικτά υπέρ του «ναι», ενώ την ίδια ώρα δεν ίδρωνε καθόλου το αυτί των ενοίκων της Κουμουνδούρου για τα φιλοκυβερνητικά μέσα που έκαναν ακριβώς το ίδιο, αλλά υπέρ του «όχι»!

Αυτά είναι λίγα απανθίσματα από τον βίο και την πολιτεία στελεχών της κυβέρνησης που τώρα καταδικάζουν την επίθεση στον Σκάι.

Keywords
ελευθεροτυπια, βομβα mall, συγκεκριμένο, μμε, fake, news, τσιπρας, νεα δημοκρατια, δημοψηφισμα 2015, συριζα, στυλ, βαξεβανης, κρητη, αήθη, θεσσαλονικη, alpha, δολ, alter, ego, ελλαδα, εφημεριδες, σταση εργασιας, στημενα, απολυσεις στο δημοσιο, eurobank alpha, alpha eurobank, δημοψηφισμα, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, πυρκαγιες, ξανα, ρενα δουρου, δουρου, υιοθετηση, αδεια, βημα, δημοκρατια, δουλεια, δολ, ηγεσια, μμε, πυροσβεστικη, σαντορινη, σκαι, το βημα, ωρα, alpha, ego, news, αδρανεια, αρθρο, αξονικη τομογραφια, αξονικη, αυτι, εβδομαδες, βραδυ, γινει, γινεται, γιατροι, δημοσιο, δηλωση, δηλωσεις, διαδικτυο, ειπε, υπαρχει, εκθεση, εκρηξη, εκφρασεις, ενημερωση, ερντογαν, ευαγγελια, ζωης, ιδια, ιδιο, θεσεις εργασιας, κυβερνηση, κυριε, λαθη, λαθος, λογο, μαξιμου, ματια, ματι, μηνες, νοσοκομεια, ξανθο, ολγα, πεκινουα, πολιτεια, ρολο, συγνωμη, συγκεκριμένο, συγκεκριμενα, στυλ, τουρκια, υπουργειο υγειας, τρια, φορα, ψυχραιμια, ωρες, αήθη, ερωτησεις, fake, ιατρικο, υπουργειο, μια φορα, νοσοκομειο, παυλος, θανασης, θεσεις, υγειας, ψυχες
Τυχαία Θέματα