Νέα Υόρκη : Άλλοι 670 θάνατοι από τον κοροναϊό

19:27 17/4/2020 - Πηγή: In.gr

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης κατέγραψε 630 θανάτους από τον κοροναϊό την Πέμπτη, δήλωσε ο κυβερνήτης Αντριου Κουόμο σε συνέντευξη Τύπου.

«Ο αριθμός των θανάτων, δυστυχώς, αρνείται να μειωθεί δραματικά – 630», είπε ο Κουόμο και χαρακτήρισε τον απολογισμό αυτό θλιβερό και τραγικό.

Περίπου 2.000 ασθενείς με κοροναϊό εισάγονται κάθε μέρα σε νοσοκομείο στη Νέα Υόρκη.

Ο Κουόμο πρόσθεσε ότι, αντίθετα, ο αριθμός των νέων εισαγωγών στα νοσοκομεία, των εισαγωγών στις ΜΕΘ και των διασωληνωμένων έχει «αδιαμφισβήτητη

πτώση» τις τελευταίες ημέρες.

Έμμεση επίθεση στον Τραμπ

Ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης επιτέθηκε εμμέσως και στον Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος ανακοίνωσε χτες ότι κάθε πολιτεία είναι υπεύθυνη για την επάρκειά της σε μάσκες και προστατευτικό εξοπλισμό, ενώ το ομοσπονδιακό κράτος έχει πιο υποστηρικτικό ρόλο.

Ο Κουόμο κάλεσε την ομοσπονδιακή κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να υποστηρίξει οικονομικά τις πολιτείες, παρεμβαίνοντας παράλληλα σε άλλες χώρες ώστε να αποστείλουν εξοπλισμό στις ΗΠΑ.

Μάλιστα, θα δώσει οδηγία σε όλα τα δημόσια και ιδιωτικά εργαστήρια στη Νέα Υόρκη να συνεργαστούν με το υπουργείο Υγείας για τα τεστ του κοροναϊού.

Keywords
Τυχαία Θέματα