Προσήχθη ιερέας που άνοιξε εκκλησία στο Πικέρμι – Συνεχίζονται τα «αντάρτικα» σε όλη την Ελλάδα

18:38 17/4/2020 - Πηγή: In.gr

Συνεχίζονται τα… αντάρτικα στις εκκλησίες όλης της Ελλάδας με κάποιους -ελάχιστους ευτυχώς- πιστούς και ιερείς να αγνοούν παντελώς τόσο τις εντολές της Ιεράς Συνόδου, όσο και του κράτους που έχουν διατάξει οι λειτουργίες να πραγματοποιούνται κεκλεισμένων των θυρών, χωρίς την παρουσία πιστών.

Ένα παράδειγμά τέτοιας αυθαιρεσίας αποτελεί ο Άγιος Χριστόφορος στο Πικέρμι, με τον πάτερ Δημήτριο, σύμφωνα με πληροφορίες, να ανοίγει την εκκλησία με σκοπό προσκυνήσουν τον Επιτάφιο οι λίγοι πιστοί που βρέθηκαν εκεί.

Έτσι,

λίγο μετά τις 15:00 περιπολικό της Αστυνομίας βρέθηκε στον Άγιο Χριστόφορο και ζήτησε τον ιερέα της εκκλησίας.

Οι αστυνομικοί, ζήτησαν τα αποδεικτικά κίνησης από μια πιστή όταν βγήκε από τον Ναό και κατόπιν πήραν τον πατέρα Δημήτριο με το περιπολικό και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Τμήμα.

Ο πάτερ Δημήτριος οδηγήθηκε στον εισαγγελέα.

Παράλληλα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα rpn.gr, αυτόπτης μάρτυρας επιβεβαίωσε πως οι πιστοί ήταν ελάχιστοι και έμπαιναν ένας-ένας, χωρίς να δημιουργηθεί συγχρωτισμός.

Έφοδος πιστών σε εκκλησία της Λαμίας

Ακόμα ένα περίεργο περιστατικό συνέβη στη Λαμία, στον ιερό ναό της Αγίας Βαρβάρας.

Σύμφωνα με το lamiareport.gr, νωρίς το μεσημέρι όταν ο ιερέας τελείωσε την αποκαθήλωση και πήγε να βγει από το ναό, έξω τον περίμεναν περίπου 20 πιστοί, οι οποίοι, μόλις άνοιξε την πόρτα ο ιερέας, μπήκαν στο ναό αγνοώντας τις εκκλήσεις του ιερέα και του επιτρόπου.

Αμέσως στο σημείο κλήθηκε η αστυνομία, ενώ ενημερώθηκε και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Συμεών.

Οι αστυνομικοί απομάκρυναν τους πιστούς και η πόρτα ξανάκλεισε χωρίς να δημιουργηθεί κάποιο επεισόδιο.

Μάλιστα, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, ειδικά σήμερα πολλοί ιερείς και επίτροποι βρέθηκαν σε δύσκολη θέση κάνοντας τον αστυνομικό, αφού πολλοί ήταν εκείνοι που αγνοώντας τις οδηγίες και τα μέτρα θέλησαν να προσκυνήσουν στον Επιτάφιο.

«Εμείς δεν μπορούμε να έχουμε ρόλο αστυνομικού. Σήμερα θα έπρεπε έξω από την Μητρόπολη και άλλους κεντρικούς ναούς να υπάρχει ένας αστυνομικός ώστε να μην αναγκαζόμαστε να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση εμείς με τους πιστούς. Εφαρμόζουμε τις αυστηρές εντολές του Μητροπολίτη μας και όλα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, αλλά ο δικός μας ρόλος δεν είναι κατασταλτικός….» έλεγε ένας από τους ιερείς στο LamiaReport.

Εκκλησίες του Βόλου «έσπασαν» την απαγόρευση

Ακόμα, σύμφωνα με το e-thessalia.gr, o Ιερός Ναός του Αγίου Γερασίμου στον Βόλο «έσπασε» τα περιοριστικά μέτρα και άνοιξε για τους πιστούς, αγνοώντας την απαγόρευση των αρχών με τη σύμφωνη γνώμη της Εκκλησίας της Ελλάδος.

Όπως έγινε γνωστό, περίοικοι αντιλήφθηκαν την είσοδο πιστών στην εκκλησία σήμερα Μεγάλη Παρασκευή και ειδοποίησαν την αστυνομία που μετέβη στον Ιερό Ναό και οι πόρτες έκλεισαν.

Παράβαση της απαγόρευσης παρατηρείται και στον Άγιο Νεκτάριο Νέας Ιωνίας, όπου κατά διαστήματα ανοίγουν οι πόρτες και μπαίνουν μέσα οι πιστοί για να προσκυνήσουν τον Επιτάφιο.

Πηγή εικόνας: e-thessalia.grΑπίστευτες εικόνες και στη Θεσσαλονίκη

Αλλά και στη Θεσσαλονίκη πιστοί βρέθηκαν έξω από τον Ιερό Ναό Άγιας Μαρίνας, Αγίας Βαρβάρας και Αγίου Φανουρίου στην περιοχή της Τούμπας, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Χαλάστρα, στον Ιερό Ναό της Αγίας Τριάδος και στον Ιερό Ναό του Αγίου Παντελεήμονος. Οι πιστοί περιμένουν στο προαύλιο χώρο αλλά και στο πεζοδρόμιο προκειμένου να ανάψουν ένα κερί.

 Άνοιξαν εκκλησία στους Αμπελόκηπους

Ακόμα, ανοικτός έμεινε – για ένα ορισμένο χρονικό διάστημα – ο Ιερός Ναός του Αγίου Θωμά στους Αμπελόκηπους Αττικής, στην πλατεία του Αγιού Θωμά στο Λαϊκό Νοσοκομείο, με αποτέλεσμα οι πιστοί να προσέλθουν κατά μόνας για να προσευχηθούν και να προσκυνήσουν.

Ανήμερα της Μεγάλης Παρασκευής, συγκεκριμένα, οι πολίτες σχημάτισαν μικρές ουρές στον προαύλιο χώρο του ναού, περιμένοντας τη σειρά τους, προκειμένου να εισέλθουν στο εσωτερικό της εκκλησίας.

Στο εσωτερικό οι πιστοί άναψαν κεριά, προσκύνησαν και φίλησαν τις εικόνες αλλά και τον Επιτάφιο. Παρών ήταν και ιερέας.

Keywords
Τυχαία Θέματα