Μανιάτης στο MEGA: Θα δούμε μορφώματα που θα μιμούνται την ατζέντα της Χρυσής Αυγής

00:13 15/10/2020 - Πηγή: In.gr

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA και τη Ράνια Τζίμα μίλησε ο Δημήτρης Μανιάτης, αρθρογράφος της εφημερίδας «ΤΑ ΝΕΑ» για το τέλος της Χρυσής Αυγής.

Είχε προηγηθεί η ετυμηγορία του λαού, έρχεται και αυτή της πολιτείας της δικαιοσύνης και παρότι το δικαστικό σκέλος είναι ακόμα σε εξέλιξη, στάθηκε στο… ύψος των περιστάσεων με προσοχή, με τεκμηρίωση της εγκληματικής οργάνωσης , και θα δούμε

την κατανομή των ποινών.

«Τελειώσαμε; Νομίζω πως όχι», σημείωσε.

«Φοβάμαι ότι θα δούμε μορφώματα που θα μιμούνται την ατζέντα της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσής Αυγής. Το πρόβλημα είναι η ατζέντα. Ο ρατσισμός, η ξενοφοβία, αυτοί που ζητάνε ηλεκτροφόρα σύρματα για τους μετανάστες, η αποθέωση του ανορθολογισμού, αυτοί που λένε ότι δεν υπήρχε νεκρός, δεν υπάρχει κοροναϊός. Ότι οι ξένοι παίρνουν επιδόματα και δεν ζουν οι Έλληνες», υπογράμμισε.

«Να μην ξεχνάμε ότι η Χρυσή Αυγή είχε αντιπροσώπευση σε μια σειρά οργάνων, κι αυτό πρέπει να προβληματίσει τον πολίτη. Γιατί τι είναι ο λαϊκισμός; οι εύκολες απαντήσεις σε σύνθετα ερωτήματα κι αυτό η Χρυσή Αυγή ήξερε να το κάνει πολύ καλά. Αυτό είναι το κομμάτι του πολίτη. Υπάρχει και το κομμάτι της πολιτείας, η διεύρυνση της δημοκρατίας. Αντιμετωπίζεις την ανεργία, τις αδικίες, την εξαθλίωση. Να ξαναφτιάξουμε κοινωνικό συμβόλαιο. Να αποκτήσει ο κόσμος πίστη στους θεσμούς, κι όχι πίστη σε αυτούς τους τύπους».

Keywords
Τυχαία Θέματα