Κοροναϊός : Αρνητική πρωτιά για τη Θεσσαλονίκη, «φλέγεται» και η Αττική

18:57 1/11/2020 - Πηγή: In.gr

Νέα δεδομένα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κοροναϊού στη χώρα δημιουργεί ο αριθμός ρεκόρ των κρουσμάτων που ανακοίνωσε σήμερα ο ΕΟΔΥ.

Για ακόμα μια μέρα, η Θσσαλονίκη κατακτά την «μαύρη» πρωτιά, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη καμπή σε ό,τι αφορά στην εξέλιξη της πανδημίας.

Συγκεκριμένα, από τα 1.678 κρούσματα που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας το τελευταίο 24ωρο, τα 449 καταγράφονται στη Θεσσαλονίκη,

ενώ σε συναγερμό βρίσκεται και η Αττική με 300 κρούσματα.

Την ίδια στιγμή, σε υψηλά επίπεδα κινούνται κι άλλες περιφερειακές ενότητες της χώρας. Για παράδειγμα, στην Ροδόπη καταγράφηκαν 112 νέα κρούσματα, στη Δράμα 90, σε Ιωάννινα και Λάρισα 59, στις Σέρρες 54 και στον Έβρο 48.

Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως παρατηρείται πολύ μεγάλη διασπορά σε όλη τη χώρα.

Αναλυτικά:25 εισαγόμενα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας300 κρούσματα στην Περιφέρεια Αττικής, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές449 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης3 κρούσματα στην Π.Ε. Αιτωλοακαρνανίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Αργολίδας9 κρούσματα στην Π.Ε. Αρκαδίας32 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή2 κρούσματα στην Π.Ε. Βοιωτίας2 κρούσματα στην Π.Ε. Γρεβενών90 κρούσματα στην Π.Ε. Δράμας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή48 κρούσματα στην Π.Ε. Έβρου, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστή συρροή, ενώ 9 είχαν επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα3 κρούσματα στην Π.Ε. Εύβοιας1 κρούσμα στην Π.Ε. Ζακύνθου3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας9 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας9 κρούσματα στην Π.Ε. Ηρακλείου3 κρούσματα στην Π.Ε. Θεσπρωτίας1 κρούσμα στην Π.Ε. Θήρας59 κρούσματα στην Π.Ε. Ιωαννίνων, εκ των οποίων 27 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 είχαν στενή επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα12 κρούσματα στην Π.Ε. Καβάλας10 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές8 κρούσματα στην Π.Ε. Καστοριάς3 κρούσματα στην Π.Ε. Κέρκυρας26 κρούσματα στην Π.Ε. Κιλκίς19 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας4 κρούσματα στην Π.Ε. Λακωνίας59 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας, εκ των οποίων 4 συνδέονται με γνωστές συρροές10 κρούσματα στην Π.Ε. Λέσβου42 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές, ενώ 6 είχαν επαφή με επιβεβαιωμένα κρούσματα5 κρούσματα στην Π.Ε. Μεσσηνίας3 κρούσματα στην Π.Ε. Νάξου30 κρούσματα στην Π.Ε. Ξάνθης,εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή1 κρούσμα στην Π.Ε. Πάρου31 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας, εκ των οποίων 1 συνδέεται με γνωστή συρροή40 κρούσματα στην Π.Ε. Πιερίας6 κρούσματα στην Π.Ε. Πρέβεζας3 κρούσματα στην Π.Ε. Ρεθύμνου112 κρούσματα στη  Π.Ε. Ροδόπης, εκ των οποίων 5 συνδέονται με γνωστές συρροές14 κρούσματα στην Π.Ε. Ρόδου54 κρούσματα στην Π.Ε. Σερρών, εκ των οποίων 30 συνδέονται με γνωστές συρροές1 κρούσμα στην Π.Ε. Σύρου27 κρούσματα στην Π.Ε. Τρικάλων, εκ των οποίων 2 συνδέονται με γνωστές συρροές2 κρούσματα στην Π.Ε. Φθιώτιδας11 κρούσματα στην Π.Ε. Φλώρινας22 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων9 κρούσματα στην Π.Ε. Χίου, εκ των οποίων 6 συνδέονται με γνωστές συρροές58 κρούσματα βρίσκονται υπό διερεύνηση
Keywords
Τυχαία Θέματα