Καθηλώνει και η Βραζιλία τα 737 MAX 8 της Boeing

04:32 14/3/2019 - Πηγή: In.gr

Η Βραζιλία έγινε την Τετάρτη η μεγαλύτερη αγορά της Λατινικής Αμερικής που καθήλωσε στο έδαφος τα Boeing 737 MAX 8, κατόπιν αιτήματος του επικεφαλής ομοσπονδιακού εισαγγελέα, λόγω της πολύνεκρης συντριβής αεροσκάφους αυτού του τύπου στην Αιθιοπία, λίγους μήνες μετά το άλλο δυστύχημα, υπό παρόμοιες συνθήκες, στην Ινδονησία.

Σε ανακοίνωσή της η ANAC, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας,

ανέφερε πως έλαβε την απόφαση αυτή έπειτα από διαβουλεύσεις με τις αρχές των ΗΠΑ, την κατασκευάστρια Μπόινγκ και βραζιλιάνικους αερομεταφορείς.

Μεξικό και Παναμάς

Παράλληλα, η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας του Μεξικού ανακοίνωσε ότι αναστέλλει όλες τις πτήσεις των 737 MAX 8 και MAX 9 προς και από τη χώρα. Το ίδιο μέτρο ανακοίνωσαν οι αρχές του Παναμά.

Η υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας της Αργεντινής δεν είχε ανακοινώσει κάποια απόφαση ως το βράδυ της Τετάρτης (ξημερώματα Πέμπτης ώρα Ελλάδας), πάντως η Aerolineas Argentinas ανέστειλε οικειοθελώς τις πτήσεις αυτών των αεροσκαφών.

Στη Βραζιλία, η ANAC δεν έδωσε εντολή να ανασταλούν οι πτήσεις των MAX 9 — ο συγκεκριμένος τύπος έχει πιο μακρά άτρακτο, που του δίνει τη δυνατότητα να μεταφέρει περισσότερους επιβάτες, πάντως, κατά τα άλλα, τα ίδια χαρακτηριστικά — παρά μόνο των MAX 8.

Πηγή: ΑΠΕ

Keywords
Τυχαία Θέματα