Καιρός : Η «Ζηνοβία» σφυροκοπά τη χώρα – Σε επιφυλακή ο κρατικός μηχανισμός

23:15 29/12/2019 - Πηγή: In.gr

Νέο κύμα κακοκαιρίας σφυροκοπά τη χώρα, με τον κρατικό μηχανισμό να είναι σε πλήρη επιφυλακή ώστε να αντιμετωπιστεί άμεσα κάθε τυχόν πρόβλημα, καθώς η «Ζηνοβία» θα συνεχίσει την επέλασή της έως και την Τρίτη.

Την Κυριακή σημειώθηκαν ισχυρές βροχές και καταιγίδες στα νότια και ανατολικά τμήματα της χώρας καθώς και χιονοπτώσεις ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ανατολικής Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Ήδη σε κάποιες περιοχές το θερμόμετρο έδειξε έως -10 βαθμούς Κελσίου, ενώ τουλάχιστον οκτώ περιοχές βρίσκονται

σε συνθήκες παγετού. Και από ό,τι φαίνεται, αυτό είναι μόνο η αρχή για τον καιρό.

Στον πίνακα που ακολουθεί παρουσιάζονται οι οκτώ σταθμοί του δικτύου του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής / χιονιού έως τις 20:00.

Όπως προκύπτει από το χάρτη οι θερμοκρασίες σημείωσαν πτώση σε ολόκληρη τη χώρα, έως και κατά 5 βαθμούς Κελσίου.

Απαραίτητες οι αλυσίδες

Στη λεωφόρο Πάρνηθας στο ύψος του τελεφερίκ και στο ρεύμα προς το καζίνο, αλλά σε επαρχιακές οδούς της Μαγνησίας και της Αρκαδίας έχει διακοπεί η κυκλοφορία.

Επίσης χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων απαιτείται σε επαρχιακές οδούς των νομών Ημαθίας, Πέλλας, Καστοριάς, Φλώρινας, Λάρισας, Εύβοιας, Βοιωτίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Αχαΐας, Κορινθίας, Αρκαδίας και Λακωνίας.

Διακοπές κυκλοφορίας λόγω βροχοπτώσεων, συσσώρευσης υδάτων ή ανέμων, καταγράφονται σε οδούς των νομών Ροδόπης, Καβάλας, Πέλλας, Ημαθίας, Χαλκιδικής, Ηλείας, Λάρισας, Κορινθίας.

Άγιος Νεκτάριος Βιλιων 29/12/2019

Στο δρόμο για τον οικισμό του Αγίου Νεκταρίου Βιλίων Αττικής το πρωί.Ευχαριστώ για το βίντεο την Έλλη Κολεβα

Δημοσιεύτηκε από Ο καιρός της Δυτικής Αττικής- New page στις Κυριακή, 29 Δεκεμβρίου 2019

Δεμένα τα πλοία

Όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν σήμερα καλό είναι πριν την αναχώρησή τους να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις των δρομολογίων λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Ειδικότερα, το απαγορευτικό ισχύει στα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και φθάνουν κατά τόπους τα 8 με 9 μποφόρ.

Κλειστές είναι οι γραμμές Α.Μαρίνα-Νέα Στύρα, Αρκίτσα-Αιδηψός, Γλύφα -Αγιόκαμπος, Καβάλα Πρίνου-Θάσου, Κεραμωτή Καβάλας-Λιμένα Θάσου και Αλεξανδρούπολη-Σαμοθράκη.

Πού θα χιονίσει

Πιο αναλυτικά, αύριο αναμένονται στα ανατολικά και νότια ηπειρωτικά βροχές ή χιονόνερο και στα παραθαλάσσια τμήματα σποραδικές καταιγίδες, καθώς και τοπικά ισχυρές χιονοπτώσεις στα ορεινά, στα ημιορεινά και κατά τόπους στην ανατολική χώρα σε περιοχές με πολύ χαμηλό υψόμετρο.

Βιλλια τώρα. Πολύ χιόνι θα πέσει τις επόμενες ώρες. Ωρα για επιστροφή

Keywords
Τυχαία Θέματα