Ημέρα αγέννητου παιδιού: Χαμός στα social media, το κίνημα «Αφήστε με να ζήσω» και πολιτικές αντιδράσεις

22:06 29/12/2019 - Πηγή: In.gr

«Σεισμό» στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης προκάλεσε ο πρώτος εορτασμός της ημέρα του αγέννητου παιδιού του κινήματος «Αφήστε με να ζήσω».

Έντονες αντιδράσεις προκάλεσε μάλιστα και εξώφυλλο εφημερίδας –παραδόξως, αθλητική- το οποίο οδήγησε ακόμα και σε πολιτικές διαμάχες.

Η απόφαση της Ιεράς Συνόδου να καθιερώσει τη μέρα του αγέννητου παιδιού, είχε παρθεί τον Ιούλιο, προκαλώντας κύμα αντιδράσεων από όσους υπερασπίζονται το δικαίωμα στην έκτρωση.

Οι επικριτές της, έκαναν λόγο για σκοταδισμό καθώς και ότι μια τέτοια απόφαση υπονομεύει τη θέση της γυναίκας.

Φωτιά
στα social media

Στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν ποικίλα με σχεδόν όλα να εστιάζουν στο πρωτοσέλιδο αθλητικής εφημερίδας.

Στο εν λόγω εξώφυλλο υπήρχε η φωτογραφία ενός χεριού που έχει στην παλάμη ένα βρέφος, ενώ δίπλα έχουν παρατεθεί διάφορα στοιχεία για τις εκτρώσεις στην Ελλάδα και από κάτω αναγράφεται με κεφαλαία η πρόταση «ΑΦΗΣΤΕ ΜΕ ΝΑ ΖΗΣΩ».

Απαράδεκτο, αναχρονιστικό, σκοταδιστικό το σημερινό πρωτοσέλιδο της εφημερίδας Sportime… Θα μπορούσε άνετα να είναι πρωτοσέλιδο της εφημερίδας των ναζί της Χρυσής Αυγής, που προτείνουν μέχρι κ την κατάργηση της νομοθετικής ρύθμισης που νομιμοποίησε τις αμβλώσεις! #sportime pic.twitter.com/mwJ5NbvXl7

— Ανθή Βασιλείου (@anthi7vas) December 29, 2019

Καλά, νοιαστείτε πρώτα για τα γεννημένα παιδιά και μετά συζητάμε και για τα αγέννητα. #sportime

— Toolα James Keenan (@kafraki6) December 29, 2019

Πάτε καθόλου καλά εκεί στο #sportime?? pic.twitter.com/GFUzkgYbYI

— EauDeTuFunny (@eau_tu) December 29, 2019

Και τελοσπάντων, δεν αναγνωρίζουμε καμία «Ημέρα αγέννητου παιδιού» επειδή το αποφάσισε η ιερά σύνοδος της εκκλησίας της Ελλάδος! Ας τη γιορτάζουν οι παπάδες μόνοι τους.

— Toolα James Keenan (@kafraki6) December 29, 2019

Πολιτικές αντιδράσεις

Τόσο το περιστατικό όσο και την ημέρα του αγέννητου παιδιού, έσπευσαν να σχολιάσουν και πολιτικά πρόσωπα στα social media.

Ανάμεσα σε αυτές τις αναρτήσεις ξεχώρισε αυτή του Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος αφού έδωσε συγχαρητήρια στην εφημερίδα αναφέρθηκε και στο δημογραφικό πρόβλημα και στο ζήτημα «επιβίωσης του Έθνους».

Συγχαίρω την Εφημερίδα παρά τις αντιδράσεις. Στην Ελλάδα δεν αμφισβητείται το δικαίωμα, της γυναίκας στην άμβλωση, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι δεν αντιλαμβανόμαστε ότι το να έχουμε διπλάσιες εκτρώσεις από γεννήσεις γεννά ζητήματα επιβίωσης του Έθνους μας https://t.co/lVvmhYooct pic.twitter.com/py4ibyoSdk

Άδωνις Γεωργιάδης (@AdonisGeorgiadi) December 29, 2019

«Το δικαίωμα διακοπής της κύησης δεν αμφισβητείται.Το γεγονός όμως ότι είμαστε πρώτοι στην ΕΕ δείχνει ότι με σωστές πολιτικές,κίνητρα και ουσιαστική στήριξη, γυναίκες που βρίσκονταν σε σκέψη για το τι θα κάνουν ενδεχομένως να επέλεγαν την γέννηση από τη διακοπή της κύησης» σχολίασε από πλευράς του ο Θάνος Πλεύρης.

Το δικαίωμα διακοπής της κύησης δεν αμφισβητείται.Το γεγονός ομως οτι ειμαστε πρώτοι στην ΕΕ δειχνει οτι με σωστές πολιτικές,κίνητρα και ουσιαστικη στήριξη, γυναικες που βρίσκονταν σε σκεψη για το τι θα κανουν ενδεχομενως να επέλεγαν την γέννηση απο τη διακοπη της κύησης.

— Θάνος Πλεύρης (@thanosplevris) December 29, 2019

Θέση για την καθιέρωση της ημέρας πήρε και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου του ΚΙΝΑΛ και αντιπρόεδρος Γυναικών του Ευρωπαϊκού Σοσιαλιστικού Κόμματος, Ζέφη Δημαδάμα.

«Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων -ώς τη 12η εβδομάδα κύησης- κατοχυρώθηκε με τον N1609 του 1986, μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων &το θάνατο χιλιάδων γυναικών.ΝΑΙ στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση ΝΑΙ στην αντισύλληψη ΟΧΙ στην οπισθοδρόμηση» έγραψε στο Twitter.

Στην Ελλάδα η νομιμοποίηση των αμβλώσεων -ώς τη 12η εβδομάδα κύησης- κατοχυρώθηκε με τον N1609 του 1986, μετά από δεκαετίες απαγορεύσεων &το θάνατο χιλιαδων γυναικών.ΝΑΙ στη σεξουαλική διαπαιδαγωγηση ΝΑΙ στην αντισύλληψη ΟΧΙ στην οπισθοδρομηση #sportime #mybodymyrights #peswomen pic.twitter.com/NbWokWmBmr

— Zefi Dimadama (@ZefiDimadama) December 29, 2019

Keywords
Τυχαία Θέματα