ΗΠΑ και Καναδάς καθηλώνουν τα Boeing 737 Max

23:44 13/3/2019 - Πηγή: In.gr

Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανέφερε την Τετάρτη πως οι ΗΠΑ θα καθηλώσουν όλα τα Boeing Co 737 MAX 8 και MAX 9 μετά τη συντριβή του αεροπλάνου στην Αιθιοπία στην οποία έχασαν τη ζωή τους 157 άνθρωποι.

Τη δήλωση έκανε ο Τραμπ σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο.

Την ίδια απόφαση για καθήλωση των συγκεκριμένων αεροπλάνων πήρε και ο Καναδάς.

lang="und" dir="ltr">pic.twitter.com/2qWkPuFDL6

— Donald J. Trump (@realDonaldTrump) March 13, 2019

«Καθηλώνονται» όλα τα Boeing 737 Max στην Ευρώπη

Η μία χώρα μετά την άλλη απαγορεύουν την πτήση Boeing 737 Max στον εναέριο χώρο στον απόηχο της αεροπορικής τραγωδίας αεροσκάφους της Ethiopian Airlines που στοίχισε τη ζωή σε 157 ανθρώπους.

Τέσσερις μήνες μετά από παρόμοιο δυστύχημα στο ίδιο μοντέλο αεροσκάφους της Lion Air στη Ινδονησία, πολλές χώρες και εταιρείες καθηλώνουν στο έδαφος το αεροσκάφος μεσαίων αποστάσεων.

Εμπειρογνώμονες εκτιμούν ότι το αεροσκάφος έπεσε λόγω «στολαρίσματος», απώλεια στήριξης δηλαδή. Όμως, ότι μέσα σε ένα χρόνο πέφτουν δύο ίδια αεροπλάνα της Boeing προκαλεί ανησυχία.

Στο πλαίσιο αυτό, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Ασφάλειας Αεροπορίας απαγόρευσε τις πτήσεις του συγκεκριμένου τύπου αεροσκαφών στον ευρωπαϊκό εναέριο χώρο δημοσίευσε Οδηγία Ασφαλείας, με την ίδια ώρα έναρξης ισχύος, με την οποία αναστέλλει όλες τις πτήσεις που εκτελούνται από τρίτες χώρες με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών, προς, εντός ή εκτός ΕΕ».

Είχαν προηγηθεί οι υπηρεσίες πολιτικής αεροπορίας δεκάδων κρατών ανάμεσα στα οποία η Μεγάλη Βρετανία, η Γαλλία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Κίνα, η Αυστραλία κ.α.

Απαγορεύεται στα Boeing 737 Μax 8 και 9 να προσεγγίσουν ελληνικά αεροδρόμια

H ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ), επιβεβαίωσε σήμερα ότι η Ελλάδα τηρεί πιστά την οδηγία του EASA, απαγορεύοντας την προσέγγιση Boeing 737 Max σε όλα τα αεροδρόμια, καθώς και τις υπερπτήσεις στον ελληνικό εναέριο χώρο.

Πάντως, η ΥΠΑ σε σχετική ανακοίνωσή της σημειώνει ότι «δεν υφίσταται ελληνική αεροπορική εταιρεία αδειοδοτημένη από την Υπηρεσία που να διαθέτει στο στόλο της αεροσκάφη των συγκεκριμένων τύπων».

Keywords
Τυχαία Θέματα
iNews > Ειδήσεις > In.gr
ΗΠΑ, Καναδάς, Boeing 737 Max,ipa, kanadas, Boeing 737 Max