Η καλή μας Στεφανίδη, που τα γυρίζει και ο κακός Αυγενάκης που δεν θα βρει το δίκιο του

20:28 11/11/2020 - Πηγή: In.gr

Πλούσια η ελληνική γλώσσα. Τόσο πολύ πλούσια, μεστή και με ευχέρεια χρησιμοποίησης λέξεων για παρεμφερή νοήματα, που όταν θέλεις –και ξέρεις- να παίξεις μ’ αυτές, μπορείς να αλλάζεις θέση και άποψη χωρίς οι περισσότεροι να το αντιλαμβάνονται! Είναι αυτό που λένε «οι μικρές λεπτομέρειες κάνουν τη διαφορά».

Από την Κυριακή το βράδυ, λοιπόν, όλη η Ελλάδα (ή τουλάχιστον εκείνοι που δεν ξέρουν από πιο μέσα κάποια ουσιώδη πράγματα) «συμπαραστέκεται» και «δικαιώνει» τη χρυσή Ολυμπιονίκη, Κατερίνα Στεφανίδη,

επειδή η ανάλγητη πολιτική ηγεσία δεν έχει βρει ακόμα λύση στο θέμα της καταβολής ορισμένων πριμ από μετάλλια των πρωταθλητών μας στον κλειστό στίβο.

Το «δεν έχει βρει ακόμα λύση» το δανείζομαι ως νόημα από το σχετικό tweet της κ. Στεφανίδη, ως σχόλιό της σε απάντηση που της έδωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Για την ακρίβεια (αυτή που είπαμε ότι παίζει μεγάλη σημασία στην ελληνική γλώσσα) ο Αυγενάκης της γράφει «έχεις ήδη ενημερωθεί από 29 Οκτωβρίου, από εμένα & από συνεργάτες της ΓΓΑ, ότι η βούληση είναι ξεκάθαρη: θα λυθεί άμεσα & νόμιμα το ζήτημα. Εκανα σαφές ότι προχωράμε σε νομοθετική ρύθμιση».

Εκείνη τον διαψεύδει «Κ Αυγενάκη δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση και έχω στείλει δυο email στο γραφείο σας την τελευταία βδομάδα από τα οποία δεν απαντήθηκε κανένα. Δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση»!

Ώπα, λες, ολόκληρος υφυπουργός δημόσια τολμάει να πει τέτοιο ψέμα και αναγκάζει την Ολυμπιονίκη μας να τον βγάλει στη σέντρα; Είναι δυνατόν; Αλλά για να το λέει η λαοπρόβλητη Κατερίνα, που έχει σηκώσει ψηλά την ελληνική σημαία στα πέρατα του κόσμου, είναι δυνατόν να αμφισβητηθεί; Στο πυρ το εξώτερο ο Αυγενάκης.

Έρχεται η Δευτέρα και η ΓΓΑ με δελτίο Τύπου ενημερώνει ότι απάντησε σε σχετικά μέιλ της Κατερίνας μας και άλλων πρωταθλητών, που έχουν πάρει μετάλλια σε ευρωπαϊκό και παγκόσμιο κλειστό στίβο, επαναλαμβάνοντας ότι θα καταθέσει νομοθετική διάταξη για να λυθεί το θέμα τους, τονίζοντας ότι έχουν ενημερωθεί σχετικά από τις 29 Οκτωβρίου.

Εκείνο που διέψευδε η Στεφανίδη την προηγούμενη ημέρα.

Ουδείς όμως στέκεται στην επιμονή του Αυγενάκη περί ενημέρωσης στις 29 Οκτωβρίου και έρχεται η Τρίτη (χτες). Ο υφυπουργός Αθλητισμού κάνει ανάρτηση στα σόσιαλ μίντια και χαρακτηρίζει «άστοχο» το κυριακάτικο tweet της Στεφανίδη ως προς το ότι δεν είχαν ενημέρωση έγκαιρα για τη νομοθετική διάταξη.

Επιμένει για 3η στη σειρά μέρα ο Αυγενάκης ότι τους το είχε πει και ουσιαστικά αναρωτιέται προς τι ο θόρυβος που κάνανε. Καμία απάντηση, κανένα σχόλιο, επ’ αυτών από τόσους και τόσους που γράφουν και μιλούν για το κακό υπουργείο και τους κακόμοιρους Ολυμπιονίκες και πρωταθλητές, τους οποίους ευτυχώς σώζει η Κατερίνα μας.

Και φτάνουμε στο σήμερα. Η Στεφανίδη δίνει συνέντευξη από τις ΗΠΑ στο OPEN και απόσπασμά της προβάλλεται στις ειδήσεις του καναλιού. Και τι λέει η χρυσή Ολυμπιονίκη μας;

Από το γραπτό «…δεν έχω απολύτως καμία ενημέρωση… δεν έχω ακούσει από κανέναν για νομοθετική ρύθμιση» της Κυριακής το βράδυ, στο «…λάβαμε για πρώτη φορά επίσημη απάντηση» την Τετάρτη το μεσημέρι! Μοιάζουν; Φυσικά. Είναι το ίδιο; Όχι, αν είσαι παρατηρητικός:

Από το «καμία ενημέρωση» πήγαμε σε 60 ώρες στο «επίσημη απάντηση» και όχι στο φυσιολογικό και σκέτο «απάντηση»! Γιατί; Διότι, προφανώς, η Κατερίνα μας είχε ανεπίσημη απάντηση. Εκείνη την ενημέρωση που επέμενε τόσες ημέρες ο Αυγενάκης ότι της είχε δώσει στις 29 Οκτωβρίου. Τόμπολα!

Όμως, ουδείς θα ψέξει την Στεφανίδη ή θα σημειώσει την προφανή ανακολουθία της. Το ψέμα της, που έβγαλε στη σέντρα τον υφυπουργό. Οι ρόλοι έχουν προαποφασιστεί από το κοινό. Η καλή μας η πριγκίπισσα κι ας λέει ψέματα και ο κακός μονάρχης, που και αλήθεια να λέει, κανένας δεν τον δικαιώνει.

Αχ, αυτή η ρημάδα η ελληνική γλώσσα…

Υγ: Τα δέοντα στη μητέρα σας, κ. Στεφανίδη Κατερίνα!

Keywords
Τυχαία Θέματα