Ελληνική οικονομία: Σε σταθερή ανάπτυξη ο κρατικός προυπολογισμός

18:09 6/11/2019 - Πηγή: In.gr
Ανάπτυξη

Σε σταθερή ανάπτυξη βρίσκεται η τροχιά της ελληνικής οικονομίας γεγονός που έχει προξενήσει θετικές αντιδράσεις με αποτέλεσμα την προσέλκυση νέων επενδύσεων και με ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Φυσικά οικονομική ανάπτυξη συνεπάγεται και ανακατανομή αγαθών από το κράτος προς τους πολίτες, μείωση της ανεργίας, μείωση φόρων κλπ.

Αναβάθμιση

Η Standard And Poor’s προβλέπει ανάπτυξη μεγαλύτερη από τον μέσο όρο ανάπτυξης στην Ευρωπαική Ένωση κάνοντας αναβάθμιση από το B+ στo BB- θεωρώντας μάλιστα πως η απόφαση της κυβέρνησης να άρει τα capital controls

είχε θετικό αντίκτυπο. Επιπρόσθετα συμπληρώνει με ανακοίνωση πως θα εξακολουθεί να αναβαθμίζει θετικότερα και από το ΒΒ- , αν συνεχιστεί η ανάπτυξη στους ίδιους και καλύτερους ρυθμούς τους επόμενους 12 μήνες.

Προβλέψεις οικονομίας

Ανάπτυξη 2% για το 2019 και 2,3% για το 2020 προβλέπει το ΔΝΤ  στην έκθεση του για τις Παγκόσμιες Οικονομικές Προοπτικές (World Economic Outlook), ενώ την ίδια ώρα ανακοίνωσε ότι η Ευρωζώνη θα καταγράψει ρυθμό ανάπτυξης 1,2% φέτος, σημαντικά χαμηλότερο σε σχέση με το 1,9% του 2018 και προβλέπει ανάπτυξη 1,4%  για το 2021 και 2021.

Keywords
Τυχαία Θέματα