Μπορούν οι νέες τεχνολογίες να γίνουν το μέλλον της επιχείρησής μας;

19:35 19/2/2019 - Πηγή: In.gr

Το μέλλον έρχεται με ασύλληπτες ταχύτητες και μας προσπερνά χωρίς να περιμένει κανέναν. Μόνο όσοι είναι προετοιμασμένοι -από χθες κιόλας- θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τις εξελίξεις και να βρίσκονται ένα βήμα μπροστά.

Τεχνολογίες όπως το 5G, το Internet of Things και φυσικά η «ναυαρχίδα» της τέταρτης βιομηχανικής επανάστασης, η περίφημη AI (Artificial Intelligence) είναι ήδη εδώ, δίνοντας ώθηση στην ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών. Φανταστείτε για παράδειγμα έναν tatoo artist που θα μπορεί να φιλοτεχνεί ένα σχέδιο πάνω στο κορμί του πελάτη του, την ώρα που… βρίσκονται σε διαφορετικές πόλεις

(!). Όλα δείχνουν ότι μιλάμε για τεχνολογίες αιχμής, οι οποίες παρέχουν συγκριτικό πλεονέκτημα στο να χτίσουμε το μέλλον που επιθυμούμε και να φτιάξουμε τον κόσμο όπως αυτός θέλουμε να είναι.

Αυτά τα νέα δεδομένα δεν θα επηρεάσουν τις ζωές μας μόνο σε ατομικό επίπεδο. Χωρίς τις νέες τεχνολογίες καμία σοβαρή και φιλόδοξη επιχείρηση δεν θα μπορεί να σταθεί στην αγορά. Και ποιος καλύτερος συνεργάτης από τις εταιρείες τεχνολογίας που μπορούν να υποστηρίξουν το όραμα για απίστευτες ταχύτητες ίντερνετ 5G (ακόμα και εκτός γραφείου!) και τη χρήση πανίσχυρων συσκευών που θα επεξεργάζονται τεράστιους όγκους δεδομένων.

To νέο video της Samsung ήταν μια καλή αφορμή για να σκεφτούμε τα παραπάνω και να ατενίσουμε το αύριο με αισιοδοξία. Άλλωστε, πρόκειται για μια εταιρεία που από την ίδρυσή της το μακρινό 1938 έως σήμερα διαχρονικά επενδύει στο μέλλον.

Στην ταινία, η τεχνολογία 5G συνδυάζεται με την Τεχνητή Νοημοσύνη (AI) και την Επαυξημένη Πραγματικότητα (Augmented Reality), πολλαπλές συσκευές συνδέονται, και οι πρωταγωνιστές αλλάζουν τον κόσμο γύρω τους, δημιουργώντας εμπειρίες χρήσης που επαναπροσδιορίζουν την καθημερινότητα, φέρνοντας το αύριο στο τώρα.

Για την Samsung όλα τα παραπάνω δεν θα αφορούν μονάχα τις επιχειρήσεις, αλλά θα διαδραματίζουν ενεργό ρόλο στην καθημερινότητά μας. Χάρη στον συνδυασμό της AI και του IoT π.χ., οι φανατικοί gamers θα βγαίνουν στις «αλάνες» για να παίζουν τρισδιάστατα παιχνίδια δράσης με γραφικά που ξεπερνούν κάθε φαντασία, την ίδια ώρα που σε κάποιο διαμέρισμα, ένα ζευγάρι που περιμένει παιδί θα μπορεί να κάνει υπέρηχο επί τόπου και να δει το μωρό του μέσω… ενός smartphone.

Όλα αυτά ακούγονται ίσως υπερβολικά, αλλά δεν είναι. Και η Samsung μας προσκαλεί να πάρουμε το μέλλον στα χέρια μας με τη σειρά Galaxy Series. Αρκεί να εγγραφούμε εδώ, για να ενημερωθούμε πρώτοι για το νέο Galaxy.

Sponsored by Samsung

Keywords
Τυχαία Θέματα