Mercedes-AMG GT Black Series: Πρώιμη αποκάλυψη

15:23 10/7/2020 - Πηγή: In.gr

Η προσθήκη μιας ακόμα πιο σκληροπυρηνικής έκδοσης με τα διακριτικά Black Series στην γκάμα της AMG GT δεν αποτελεί μυστικό και πλέον ακόμα λιγότερο μιας και η διαρροή ενός video που ανέβηκε για λίγα λεπτά στο YouTube έφερε στην επιφάνεια μια σειρά από screenshots που δεν αφήνουν και πολλά πράγματα κρυφά για την Black

Series που θα παρουσιαστεί επισήμως από την επόμενη εβδομάδα.    Όταν αυτό συμβεί, η Mercedes-AMG GT Black Series θα αποτελέσει την πιο extreme, νόμιμη για το δημόσιο οδικό δίκτυο, εκδοχή της γκάμας καθώς όπως είναι ήδη γνωστό θα αντλήσει τις επιρροές της από την αγωνιστική έκδοση GT3.

Έτσι, η AMG GT Black Series υιοθετεί ανάλογα σχεδιαστικά χαρακτηριστικά με την αγωνιστική έκδοση διαθέτοντας έναν εξίσου επιβλητικό αεροδυναμικό διαχύτη, προτεταμένο splitter μπροστά, μεγαλύτερους θόλους, νέες εισαγωγές αέρα στο καπό καθώς και μια ευμεγέθη ρυθμιζόμενη αεροτομή. Αναβαθμισμένο είναι και το σύστημα εξαγωγής το οποίο καταλήγει σε τέσσερις πιο χορταστικές απολήξεις.

Εξίσου εκτεταμένες θα είναι οι αναβαθμίσεις στο πλαίσιο και στο σύστημα πέδησης καθώς όπως προκύπτει από τις εικόνες, η AMG GT Black Series έχει μικρότερη απόσταση από το έδαφος κάτι που με τη σειρά του συνεπάγεται σκληρότερα ελατήρια και μικρότερο ύψος ανάρτησης, ενώ μια προσεκτική παρατήρηση αποκαλύπτει τα μεγάλα διάτρητα δισκόφρενα με τις εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά και τετραπίστονες πίσω.

Διαφορετική προδιαγράφεται και η γεωμετρία της ανάρτησης με τους μηχανικούς της AMG να μεταβάλλουν τη γωνία camber στον μπροστινό άξονα, εξασφαλίζοντας στην Black Series περισσότερη ευελιξία και καλύτερο κράτημα στις στροφές υπό πίεση.

Σε ό,τι αφορά το σύνολο, είναι δεδομένη η παρουσία μιας αναβαθμισμένης εκδοχής του V8 των 4,0 λίτρων ο οποίος εκτός από το νέο σύστημα εξαγωγής αναμένεται να επωφεληθεί από νέας πολλαπλή εισαγωγής, αναπρογραμματισμένη ECU, νέους εκκεντροφόρους και βελτιωμένο σύστημα υπερτροφοδότησης. Το αποτέλεσμα θα είναι ισχύς που θα ξεπερνά τους 600 ίππους φέρνοντας την AMG GT Black Series στην κορυφή της πυραμίδας εκδόσεων του μοντέλου.

Επίσης ως συνήθως, η πολεμική ατμόσφαιρα θα εξακολουθήσει και στο εσωτερικό το οποίο αναμένεται να μιμηθεί την AMG GT R Pro των 585 ίππων, με κυρίαρχα τα σπορ καθίσματα από ανθρακόνημα, το σπορ τιμόνι και τις σπορ λεπτομέρειες της AMG ενώ προαιρετικά αναμένεται να προσφέρεται και η δυνατότητα τοποθέτησης κλωβού ασφαλείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα