Λακωνία: Απαγορεύσεις κυκλοφορίας

14:15 10/7/2020 - Πηγή: ΕΡΤ

Απόφαση για την απαγόρευση της κυκλοφορίας και της παραμονής εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα του Πάρνωνα, του ανατολικού Ταϋγέτου, του Ζάρακα και στις αναδασωμένες περιοχές Βρεσθένων και Βασιλακίου, καθώς και σε άλλες περιοχές της Περιφερειακής Ενότητας Λακωνίας δημοσιοποίησε ο αντιπεριφερειάρχης, Θεόδωρος Βερούτης.

Ειδικότερα, η απόφαση -η οποία ισχύει καθ’ όλη τη διάρκεια της φετινής αντιπυρικής περιόδου και συγκεκριμένα για τις ημέρες υψηλής επικινδυνότητας για εκδήλωση πυρκαγιάς- προβλέπει:

– Απαγορεύεται η κυκλοφορία οχημάτων και η παραμονή εκδρομέων στα δασικά συμπλέγματα

Πάρνωνα, ανατολικού Ταϋγέτου, Ζάρακα, αναδασώσεις Βρεσθένων και Βασιλακίου. Σε όλη τη διάρκεια της αντιπυρικής περιόδου 2020 τις ημέρες που υπάρχει κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς με δείκτη επικινδυνότητας 4 και 5.

– Επίσης, την ίδια χρονική περίοδο και με δείκτη επικινδυνότητας εκδήλωσης πυρκαγιάς 4 και 5 απαγορεύεται η διέλευση περιπατητών στο φαράγγι του Οιτύλου από Ε.Ο. Αρεόπολης – Καλαμάτας μέχρι την μονή Σπηλαιώτισσας, καθώς και η διέλευση οχημάτων στον δρόμο από μονή Δεκούλου προς Φαβάτου.

– Εξαιρούνται του μέτρου της απαγόρευσης κάτοικοι και κτηνοτρόφοι που διαμένουν ή δραστηριοποιούνται σε συγκεκριμένες θέσεις εντός των ανωτέρω δασικών συμπλεγμάτων καθώς και οι έχοντες ειδική άδεια του Δασαρχείου της περιοχής (…).

φωτο: Στ. Ζορμπαλάς (αρχείο)

www.ert.gr

Keywords
Τυχαία Θέματα