5 λόγοι για τους οποίους οι outdoor δραστηριότητες μας κάνουν καλό

16:20 19/11/2019 - Πηγή: In.gr

Ζούμε τον 21ο αιώνα, οι ρυθμοί ζωής τρέχουν και εμείς τρέχουμε από πίσω τους… Δουλειά και υποχρεώσεις μας κρατούν «εγκλωβισμένους» σε τέσσερις τοίχους. Ακόμα και στον ελεύθερο χρόνο μας οι περισσότεροι από εμάς επιλέγουμε να παραμένουμε κλεισμένοι μέσα, επικαλούμενοι την κούραση της καθημερινότητας. Όμως, επιστήμονες και γιατροί επαναλαμβάνουν συνεχώς ότι χρειαζόμαστε να κινούμαστε και ακόμα καλύτερα αν αυτό γίνεται σε φυσικό περιβάλλον προκειμένου να αποφορτιστούμε από την ένταση και παράλληλα να γεμίσουμε τις «μπαταρίες» μας.

Οι πέντε λόγοι για τους οποίους οι outdoor

δραστηριότητες μας κάνουν καλό:

Υγεία

Οι outdoor δραστηριότητες είναι αναγκαίες για την υγεία μας, σωματική και ψυχική. Σύμφωνα με όλες τις επιστημονικές έρευνες, η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον μειώνει τα επίπεδα του άγχους, της έντασης και συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κατάθλιψης. Την ώρα που ο δραστήριος άνθρωπος ασχολείται με μια outdoor δραστηριότητα αυξάνεται η ενέργειά του, ενώ ταυτόχρονα ηρεμεί πνευματικά.

Παράλληλα, η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον βοηθά να διατηρούμε το βάρος μας σε κανονικά επίπεδα, καθώς και να ελέγχουμε τα επίπεδα της αρτηριακής μας πίεσης. Παράλληλα, η έκθεσή μας στην ηλιακή ακτινοβολία αυξάνει την πρόσληψη βιταμίνης D, ή αλλιώς βιταμίνης του ήλιου. Η βιταμίνη D είναι πολύτιμη για την υγεία των οστών ενώ συγχρόνως δυναμώνει και το ανοσοποιητικό σύστημα.

Κοινωνικότητα

Ανάλογα με το είδος άσκησης που θα επιλέξετε, η outdoor δραστηριότητα είναι μια καλή ευκαιρία για να γνωρίσετε κόσμο. Πολλοί σαν κι εσάς κάνουν τζόκινγκ στο ίδιο πάρκο ή ποδηλασία. Άλλοι επιλέγουν yoga ή πισίνα. Ό,τι κι αν κάνετε έξω από το σπίτι, δεν θα είστε μόνοι. Άνθρωποι που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τη γυμναστική, είναι έτοιμοι να σας καλωσορίσουν στην αθλητική τους οικογένεια. Υπάρχει κάτι καλύτερο από αυτό για να ξεκινήσετε την ημέρα σας;

Αυτοπεποίθηση

Η άσκηση σε φυσικό περιβάλλον είναι ένας πολύ αποτελεσματικός τρόπος για να νιώσετε καλύτερα με τον εαυτό σας. Δεν χρειάζεται να κάνετε πρωταθλητισμό για να ανέβει η αυτοπεποίθησή σας. Αρκεί να είστε συνεπής. Δηλαδή σημασία δεν έχει η ένταση και το είδος της άσκησης, αλλά η συχνότητα. Αν παραμείνετε δεσμευμένοι στην προσπάθεια, θα δείτε τον εαυτό σας με άλλα μάτια, λένε οι ειδικοί.

Πειθαρχία

Κάθε είδους άσκηση, ακόμη και η πιο απλή, όπως για παράδειγμα είναι το τζόκινγκ, έχει τους δικούς του κανόνες. Το να δεσμευθείτε ότι θα φέρετε εις πέρας την αθλητική δραστηριότητα που έχετε επιλέξει είναι μια πρώτης τάξης άσκηση πειθαρχίας. Παράλληλα, η δέσμευση ότι θα συνεχίσετε να το κάνετε καθημερινά ή με τη συχνότητα που έχετε  προγραμματίσει ενισχύει αυτό το στοιχείο στην προσωπικότητά σας. Το να μάθετε να πειθαρχείτε σε κανόνες ή τεχνικές μιας αθλητικής δραστηριότητας, θα σας βοηθήσει και σε άλλες πτυχές της ζωής σας, όπως στην επαγγελματική σας καριέρα.

Οφέλη στην εργασία

Οι outdoor δραστηριότητες βοηθούν να εκτονώσετε την ένταση και να καθαρίσετε το μυαλό σας από το στρες της δουλειάς. Σύμφωνα με τις έρευνες, η αθλητική δραστηριότητα σε φυσικό περιβάλλον συμβάλλει στην ενίσχυση της δημιουργικότητας και της παραγωγικότητας. Παράλληλα, βοηθάει στο να είστε πιο χαλαροί στο χώρο της εργασίας σας και να έχετε καλύτερες διαπροσωπικές σχέσεις με τους συναδέλφους σας.

Πώς θα γίνει η εξόρμησή σας πιο απολαυστική

Οι ειδικοί φυσικής κατάστασης συμβουλεύουν ότι η «καλύτερη άσκηση» είναι αυτή που απολαμβάνουμε και θα συνεχίσουμε να κάνουμε. Άρα, το πρώτο βήμα είναι να εντοπίσετε ποια είναι η κατάλληλη δραστηριότητα για εσάς. Δηλαδή ποια άσκηση ταιριάζει στην προσωπικότητά σας.

Αντιμετωπίστε την άσκηση ως δώρο και όχι ως κάτι που «πρέπει» να κάνετε. Αν αλλάξετε τον τρόπο που αντιμετωπίζετε τα πράγματα, θα τα απολαμβάνετε περισσότερο. Δείτε τη θετική πλευρά της προσπάθειάς σας. Θυμηθείτε πόσο πιο ωραία αισθάνεστε μετά την αθλητική δραστηριότητα, σκεφτείτε πόσο καλό σας κάνει και θα απολαμβάνετε το κάθε λεπτό που ασκείστε.

Μια καλή ιδέα για να κάνετε την αθλητική σας δραστηριότητα πιο απολαυστική είναι να μοιραστείτε την εμπειρία με άλλους. Δημιουργείστε μια ομάδα που θα γυμνάζεται μαζί. Έτσι, ο ένας θα παρασύρει τον άλλο και όλοι μαζί θα διασκεδάζετε περισσότερο.

Τι θα πάρετε μαζί σας

Kι επειδή οι δραστήριοι άνθρωποι χρειάζονται ένα δραστήριο ρολόι, βάλτε στον καρπό σας το Garmin Smartwatch. Δεν χρειάζεται να πάρετε τίποτα άλλο μαζί σας. Με το Garmin Smartwatch σας θα έχετε μαζί σας όλα όσα χρειάζεστε ενώ κάνετε την outdoor δραστηριότητά σας: Πέρα από τις ειδοποιήσεις από όλες τις εφαρμογές που χρησιμοποιείτε στο κινητό σας, με το Garmin Smartwatch θα έχετε μαζί σας και το πορτοφόλι σας!

Κι αυτό γιατί το Garmin Smartwatch διαθέτει τον νέο πρωτοποριακό τρόπο για να πραγματοποιείτε σαν λάτρεις των σπορ και της τεχνολογίας τις πληρωμές σας, εύκολα και με ασφάλεια: Το Garmin Pay από την Alpha Bank είναι η εφαρμογή που θα κάνει την προπόνηση αλλά και την καθημερινότητά σας πιο εύκολη. Τώρα θα βγαίνετε έξω και δεν θα χρειάζεται να κουβαλάτε πια ούτε μετρητά, ούτε κάρτα, ούτε κινητό.

Χρειάζεστε ένα μπουκάλι νερό ή μια μπάρα δημητριακών ενώ έχετε ήδη τρέξει αρκετά χιλιόμετρα και είστε μακριά από το πορτοφόλι σας; Το Garmin Smartwatch με το Garmin Pay είναι στο χέρι σας, έτοιμο ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσει ανέπαφη συναλλαγή.

Πλέον, μπορείτε μέσω του Garmin Pay να χρησιμοποιείτε για τις πληρωμές σας το ρολόι σας στα τερματικά contactless, έχοντας εγγράψει την κάρτα σας Alpha Bank Visa (χρεωστική ή πιστωτική). Για λόγους ασφαλείας, δε, γίνεται εισαγωγή του PIN στο ρολόι μία φορά την ημέρα ή εφ’ όσον το ρολόι βγει από το χέρι.

Ο συνδυασμός άσκησης και εξωτερικού χώρου θα κάνει την καθημερινότητά σας καλύτερη. Φορέστε στο χέρι σας τον κατάλληλο σύμμαχο και ξεκινήστε προπόνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα
5 λόγοι για τους οποίους οι outdoor δραστηριότητες μας κάνουν καλό,