Ακυρώνεται η τριήμερη απεργία στα διαγνωστικά κέντρα – Δεν τα «βρήκαν» οι εργαζόμενοι

Δεν θα μπει τελικά «λουκέτο» το τριήμερο από τις 21 έως τις 23 Νοεμβρίου σε όλες τις διαγνωστικές μονάδες και τα εργαστήρια της χώρας. Όπως ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ιατρικών Διαγνωστικών Κέντρων (ΠΑΣΙΔΙΚ), η διαμαρτυρία δεν θα υλοποιηθεί εξαιτίας της μη συμφωνίας όλων των μελών του.

«Δυστυχώς, δεν κατέστη δυνατόν να γίνει αυτή η συγκέντρωση ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες προετοιμασίας της εξαγγελθείσας αναστολής εργασιών των μονάδων μας, διότι οι περισσότεροι από τους εμπλεκόμενους δεν μπορούσαν να παραβρεθούν είτε για πραγματικούς, είτε για προσχηματικούς λόγους, με αποτέλεσμα

να εκφυλιστεί τουλάχιστον για την ώρα η αναστολή των εργασιών μας στη συγκεκριμένη ημερομηνία» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΠΑΣΙΔΙΚ.

Ο κλάδος διαμαρτύρεσαι για το clawback, που είναι η αυτόματη επιστροφή χρημάτων στον ΕΟΠΥΥ με την υπέρβαση της προϋπολογισθείσας δαπάνης. Μέτρο το οποίο, κατά τον ΠΑΣΙΔΙΚ, καταστρέφει όλες τις μονάδες εργαστηριακής ιατρικής.

Να σημειωθεί ότι περίπου 9 στους 10 ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ πραγματοποιούν τις εξετάσεις τους στον ιδιωτικό τομέα με αποζημίωση περίπου 85% από τον οργανισμό, λόγω της αδυναμίας του δημοσίου να καλύψει όλες τις ανάγκες, αλλά και λόγω των πολύμηνων αναμονών.

Πηγή: Ακυρώνεται η τριήμερη απεργία στα διαγνωστικά κέντρα – Δεν τα «βρήκαν» οι εργαζόμενοι - altsantiri

Keywords
Τυχαία Θέματα