Τον σκότωσε η πολλή καφεΐνη σε σύντομο χρονικό διάστημα

H υπόθεση του Ντέιβις Κράιπ είχε προβληματίσει τις υγειονομικές Αρχές στη Νότια Καρολίνα των ΗΠΑ. Ο Κράιπ ήταν φαινομενικά ένας υγιής 16χρονος, το βάρος του ήταν 90 κιλά, όχι δηλαδή παθολογικά υπέρβαρος αλλά πέθανε στο σχολείο του τον Απρίλιο έχοντας πιει καφέ λάτε και δύο αναψυκτικά με πολλή καφεΐνη. Μπορεί να σκοτώσει τόση καφεΐνη έναν νέο με τέτοιο σωματικό βάρος;

Εναν μήνα μετά, η ιατροδικαστική υπηρεσία της κομητείας Ρίτσαρντ κατέληξε στο συμπέρασμα: ο νεαρός πέθανε μεν επειδή κατανάλωσε πολύ μεγάλη ποσότητα καφεΐνης αλλά κυρίως

επειδή την κατανάλωσε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Μέσα σε δύο ώρες ο Κράιπ ήπιε ένα ποτήρι λάτε από τα τοπικά McDonald’s, ένα μεγάλο αναψυκτικό Mountain Dew και ένα ενεργειακό ποτό με μεγάλη ποσότητα καφεΐνης. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνει από ανακοπή και αρρυθμία.

Η νεκροψία έδειξε ότι ο νεαρός ήταν υγιής και ότι δεν είχε κάποιο καρδιακό πρόβλημα που δεν είχε διαγνωστεί. Παραμένει μια πιθανότητα να είχε κάποιο αδιάγνωστο γενετικό πρόβλημα που δεν θα αποκαλυπτόταν με την νεκροψία, αλλά έκανε τον οργανισμό του δυσανεκτικό στην υπερβολική καφεΐνη.

Ο ιατροδικαστής, αναφέρει ο Guardian, έσπευσε να διευκρινίσει ότι δεν μιλάμε για υπερβολική δόση, αλλά για το ότι καταναλώθηκε σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα.

Συνολικά έλαβε πάνω από 450mg καφεΐνης, την ώρα που ο αμερικανικός αλλά και ευρωπαϊκός οργανισμός τροφίμων και φαρμάκων αναφέρουν ότι τα 400mg την ημέρα είναι μια ασφαλής ποσότητα για τους ενήλικες. Με άλλα λόγια, πέντε εσπρέσο ή οκτώ ελληνικούς μέτριους.

Ωστόσο, η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής αποθαρρύνει την κατανάλωση καφεΐνης από τα παιδιά και τους εφήβους.

Για τους περισσότερους ανθρώπους η ποσότητα καφεΐνης που κατανάλωσε ο έφηβος θα τους έκανε απλώς να αισθάνονται κάπως περίεργα, χωρίς να φτάσουν να νιώθουν άσχημα.

The post Τον σκότωσε η πολλή καφεΐνη σε σύντομο χρονικό διάστημα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα