Χωρίς λεωφορεία για τρίτη μέρα η Θεσσαλονίκη

10:19 17/5/2017 - Πηγή: ΕΡΤ

Τρίτη μέρα ταλαιπωρίας για τους Θεσσαλονικείς, καθώς η πόλη παραμένει χωρίς αστικά λεωφορεία. Οι εργαζόμενοι θα κληθούν στις 2 μετά το μεσημέρι να εξετάσουν τη στάση τους, μετά και τη συνάντηση που είχαν χθες με τον υπουργό Υποδομών και Μεταφορών Χρήστο Σπίρτζη στην Αθήνα.
Πάντως, ο πρόεδρος των εργαζομένων στον ΟΑΣΘ, Δημήτρης Τσερμενίδης, έστειλε ήδη το μήνυμά του μέσω των μέσων

κοινωνικής δικτύωσης, όπου έγραψε χαρακτηριστικά: «Συνεχίζουμε, δεν μας φοβίζουν οι αγωγές και οι πιέσεις των εργοδοτών (…) ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΑ ΓΟΥΝΑΡΑΔΙΚΑ».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Χρήστος Στεφανίδης εμφανίστηκε ικανοποιημένος από τη συνάντηση. Σύμφωνα με τον ίδιο, σε πέντε μέρες ο ΟΑΣΘ θα παρουσιάσει στο υπουργείο τις προτάσεις του για το μέλλον του Οργανισμού και στη συνέχεια, αφού τις εξετάσει ο υπουργός, θα τοποθετηθεί. Παράλληλα τόνισε ότι πρέπει να λυθεί το θέμα της μισθοδοσίας, που -όπως σημείωσε- είναι το μεγαλύτερο ζήτημα αυτήν τη στιγμή. «Εάν πάρουμε τα 119 εκατ. που μας οφείλουν, θα τα δώσουμε», είπε ο κ. Στεφανίδης.
Κατά τη συνάντηση αποφασίστηκε να συγκροτηθεί επιτροπή, η οποία θα κληθεί να δώσει οριστική λύση στο θέμα του ΦΠΑ, καθώς ο ΟΑΣΘ εισπράττει μέσω των εισιτηρίων 13% και δίνει στο κράτος 24%. Επίσης, θα κοινοποιηθεί η διαιτητική απόφαση που αφορούσε στην εκκαθάριση του 2014, προκειμένου να μπορέσει ο ΟΑΣΘ να λάβει το 90% των χρημάτων. Το ποσό που εξασφάλισε ο ΟΑΣΘ από το ελληνικό Δημόσιο είναι περίπου 12,5 εκατ. ευρώ, μέσα στο οποίο εντάσσονται ένα μέρος δαπανών και ένα μέρος εσόδων που θα είχε ο Οργανισμός από την αύξηση των εισιτηρίων που δεν έγινε (περίπου 4,7 εκατ. ευρώ). Τέλος, δόθηκε το πράσινο φως για να μπορέσει ο Οργανισμός να προσφύγει στη διαιτησία και να διεκδικήσει 47 εκατ. ευρώ οφειλές για το έτος 2015.
Σήμερα οι εργαζόμενοι του ΟΑΣΘ συμμετέχουν στη γενική απεργία των ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ και έχουν απευθύνει κάλεσμα για συμμετοχή στη συγκέντρωση στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα