Την ανατομία του φιάσκου στο Παλαιό Φάληρο κάνει η Αστυνομία

15:45 5/4/2017 - Πηγή: Protagon

Τα αίτια που προκάλεσαν την… αστυνομική κωμωδία του Παλαιού Φαλήρου, όπου ένα οπλισμένος κακοποιός κατάφερε να κρυφτεί για ώρες από τους ενοίκους της κατοικίας αλλά και τους αστυνομικούς, αναζητούν οι αρμόδιες αρχές.

Παρά την μεγάλη κινητοποίηση και τα στοιχεία που είχε στη διάθεσή της και θα μπορούσε να αξιοποιήσει, η αστυνομία εμφάνισε μια εικόνα ολιγωρίας.

Σε ανακοίνωσή της αναφέρει απλά ότι «από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αξιολογείται η επιχειρησιακή διαλειτουργικότητα των εμπλεκομένων υπηρεσιών».

Η «Καθημερινή» αναφέρει ότι ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ.

Κωνσταντίνος Τσουβάλας ζήτησε αναφορές απ’ όλες τις εμπλεκόμενες υπηρεσίες, προκειμένου να αποφασίσει εάν συντρέχουν προϋποθέσεις για τον πειθαρχικό έλεγχο των επικεφαλής αξιωματικών. Ακόμη, συνεργάτες του αναπληρωτή υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Τόσκα ανέφεραν ότι ο υπουργός ζήτησε ενδελεχή ενημέρωση «πριν καταλήξει σε αποφάσεις».

Από την πλευρά τους, οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες (ΔΙΑΣ, ΟΠΚΕ, Αμεση Δράση) είχαν επιδοθεί σε πινγκ πονγκ ευθυνών για το ποιος και πώς ευθύνεται.

Στο διαμέρισμα, στο οποίο βρισκόταν μία 66χρονη γυναίκα και η οικιακή βοηθός, είχαν εισβάλει τέσσερα άτομα. Οταν έγιναν αντιληπτά, διέφυγαν αλλά οι δύο συνελήφθησαν ενώ ένας τρίτος σκοτώθηκε όταν έπεσε στο κενό στην προσπάθειά του να φύγει.

Ο τέταρτος κρύφτηκε για πολλές ώρες σε ντουλάπα βοηθητικού δωματίου, κάτω από ένα σωρό με ρούχα, χωρίς να γίνει αντιληπτός από κανένα, ούτε και από τους αστυνομικούς που έλεγξαν το διαμέρισμα και το εσωτερικό της ντουλάπας.

Φωτογραφία του ληστή της… ντουλάπας μέσα στο σπίτι, όπως δημοσιεύτηκε στον Τύπο

Οπως είπαν μάλιστα οι αστυνομικοί, έψαξαν δύο φορές την ντουλάπα όπου κρυβόταν ο δράστης, αλλά δεν τον είδαν, αν και βρισκόταν λίγα εκατοστά από αυτούς. Ούτε όμως και οι αστυνομικοί της Σήμανσης που πήραν αποτυπώματα από την ντουλάπα είδαν κάτι ύποπτο μέσα σε αυτήν.

Ενδιαφέρον είναι και το γεγονός ότι η αστυνομία δεν αξιοποίησε το υλικό από τις κάμερες που υπάρχουν μέσα στο σπίτι.

Μόνο αργά τη Δευτέρα όταν η δυσοσμία κινητοποίησε τους ενοίκους να δουν τι συμβαίνει, ο δράστης αναγκάστηκε να βγει από την κρυψώνα του και να διαφύγει, αφού τους απείλησε με το όπλο του.

Σε κάθε περίπτωση, ο εισαγγελέας απήγγειλε στους δύο συλληφθέντες κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για τα αδικήματα της ληστείας με ιδιαίτερη σκληρότητα από δράστες με καλυμμένα χαρακτηριστικά, της παράνομης οπλοφορίας, της βίας κατά συρροή και της απειλής. Εντάλματα έχουν εκδοθεί σε βάρος άλλων δύο ατόμων, ένας εκ των οποίων είναι αυτός που παρέμεινε κρυμμένος επί 14 ώρες.

The post Την ανατομία του φιάσκου στο Παλαιό Φάληρο κάνει η Αστυνομία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα