Βενιζέλος: «Η διαπραγμάτευση είναι επανάληψη του 2015»

14:22 5/4/2017 - Πηγή: Protagon

Στις διαπραγματευτικές τακτικές της κυβέρνησης, όπως και την πολιτική της στο εσωτερικό αναφέρθηκε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Βαγγέλης Βενιζέλος, επισημαίνοντας ότι στήνεται σκηνικό παρόμοιο με αυτό του 2015.

Μιλώντας την Τετάρτη στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, ο κ. Βενιζέλος είπε ότι «παρακολουθούμε αυτή την ιστορία

του “κλείνει-ανοίγει η αξιολόγηση” για περισσότερο από ένα χρόνο, ενώ η χώρα τρώει τις σάρκες της».

Σε ό,τι αφορά την τακτική της κυβέρνησης επισήμανε ότι «αυτό που κάνει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είναι να διαμορφώνει εσωτερικούς εχθρούς. Ο διαχωρισμός σε εχθρούς και φίλους, η διατήρηση μιας πολεμικής κατάστασης, η συγκρότηση μετώπων ποιοι είναι με το “ναι” ποιοι είναι με το “όχι”, ποιοι είναι υπέρ της κυβέρνησης, ποιοι είναι κατά, ποιοι είναι με την Ευρώπη, ποιοι είναι κατά της Ευρώπης, είναι μια βασική επιλογή του κ. Τσίπρα και του κ. Καμμένου».

Εκτιμώντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι ΑΝΕΛ «δημοσκοπικά έχουν συντριβεί», προσέθεσε ότι ο Πρωθυπουργός, επειδή αναζητά το ακροατήριό του «στην αντισυστημική πλευρά της ελληνικής κοινωνίας, στην αντιευρωπαϊκή δηλαδή κατά βάθος», για τον λόγο αυτό «δεν μπορεί να εμφανιστεί ως εκπρόσωπος και επικεφαλής μιας σοβαρής κυβέρνησης».

Ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τόνισε ακόμη ότι «το πολιτικό αφήγημα του κ. Τσίπρα μεταλλάσσεται διαρκώς» και επανέλαβε αυτά που είχε πει και παλαιότερα για «μιάμιση μεταστροφή του Πρωθυπουργού», δηλαδή κάνει αναστροφή και πάει στη μέση «ώστε να ξαναγυρίσει στο ίδιο σημείο του αδιεξόδου».

Σχετικά με την εν εξελίξει διαπραγμάτευση, ο κ. Βενιζέλος υπογράμμισε εκ νέου ότι «το 2017 είναι επανάληψη του 2015» και ότι «ακόμη και αν κλείσει η αξιολόγηση, θα ξανανοίξει λόγο αδυναμίας εφαρμογής και θα είμαστε πάντα σ’αυτό το φαύλο κύκλο».

«Με την παρούσα κυβέρνηση δεν μπορεί να εφαρμοστεί, δεν μπορεί να αλλάξει το κλίμα», εξήγησε και πρόσθεσε απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση: «Μην απομυζάτε την ελληνική οικονομία και την ρευστότητά της, για να κάνετε ένα πολιτικό παιχνίδι περιμένοντας δήθεν να αλλάξουν οι ευρωπαϊκοί συσχετισμοί και αυτό δεν βγήκε στην Ολλανδία, δεν βγαίνει στη Γαλλία, τώρα περιμένουν δήθεν, τάχα μου την εκλογή Σούλτς στη Γερμανία, λες και ο κ. Σούλτς θα ακολουθήσει άλλη στρατηγική από αυτή της κυρίας Μέρκελ».

Τέλος, σχετικά με την πιθανότητας πρόωρων εκλογών, ο κ. Βενιζέλος επισήμανε ότι δεν συμφωνεί με την ανάλυση που κάνει επισήμως η αξιωματική αντιπολίτευση, λέγοντας ότι «αυτό δεν συνιστά μια ολοκληρωμένη στρατηγική εξόδου από την κρίση και επανόδου στην κανονικότητα ώστε η χώρα να κερδίσει το χαμένο έδαφος και το χαμένο χρόνο».

The post Βενιζέλος: «Η διαπραγμάτευση είναι επανάληψη του 2015» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα