Τέσσερα χρόνια… σιωπής για το Μπιγκ Μπεν

Σε μία εβδομάδα από σήμερα, το μεσημέρι της Δευτέρας 21 Αυγούστου, το Μπιγκ Μπεν, το μεγάλο ρολόι στο Λονδίνο, θα χτυπήσει για τελευταία φορά πριν σιωπήσει για τέσσερα χρόνια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης..

Τα μεγάλα σφυριά που χτυπούν κάθε ώρα την καμπάνα, που ζυγίζει 3,7 τόνους, θα αποσυνδεθούν από το ρολόι και θα κλειδώσουν. Θα ηχούν μόνο κατ’εξαίρεση, σε σημαντικά γεγονότα όπως είναι ο εορτασμός της Πρωτοχρονιάς.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, το ρολόι που φιλοξενεί

το Μπιγκ Μπεν θα αποσυναρμολογηθεί και κάθε ένας από τους μηχανισμούς του θα εξετασθεί και θα συντηρηθεί, οι τέσσερις δίσκοι του θα καθαριστούν και θα επιδιορθωθούν, ενώ το σιδερένιο πλαίσιο και οι δείκτες θα ανανεωθούν.

Ενας από τους δίσκους του ρολογιού θα παραμένει σε λειτουργία για να δείχνει σιωπηλά την ώρα. Θα κινείται με ηλεκτρικό μηχανισμό μέχρι την αποκατάσταση του παραδοσιακού μηχανισμού του ρολογιού.

Ολες οι άλλες καμπάνες που χτυπούν κάθε 15 λεπτά θα μείνουν επίσης σιωπηλές κατά τη διάρκεια των εργασιών που θα ολοκληρωθούν το 2021.

Εργασίες θα γίνουν και στον πύργο Ελίζαμπεθ, στο οποίο βρίσκεται το ρολόι. Είναι ένα από τα πλέον πολυφωτογραφημένα σημεία του Λονδίνου και, μαζί με το μέγαρο του Ουέστμινστερ, στην όχθη του Τάμεση, αποτελεί μνημείο παγκόσμιας κληρονομιάς.

Αυτή πάντως δεν είναι η πρώτη φορά που το μεγάλο ρολόι μένει σιωπηλό για την συντήρησή του: μία διετής περίοδος συντήρησης ήταν το 1983-1985 και άλλη μία το 2007.

The post Τέσσερα χρόνια… σιωπής για το Μπιγκ Μπεν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα