Τα «όχι» της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο

H Νέα Δημοκρατία ετοιμάζεται για μάχη στη Βουλή. Οσοι ανέμεναν ότι θα υπάρξει μια κάποια συναίνεση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο πολυνομοσχέδιο που έφερε εκτάκτως η κυβέρνηση προς ψήφιση, μάλλον θα πρέπει να αναθεωρήσουν την άποψή τους.

Μπορεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης, προσφάτως από το Παρίσι, να δήλωσε ότι το κόμμα του θα σταθεί θετικά απέναντι σε πραγματικές μεταρρυθμίσεις, όμως, η εκδίπλωση όλων των πτυχών

του πολυνομοσχεδίου αφαίρεσε κάθε πιθανότητα ευρείας συναίνεσης. Η ΝΔ θα κρατήσει αρνητική στάση στα περισσότερα κεφάλαια του νομοσχεδίου που κατατέθηκε, αρνούμενη ουσιαστικά τον πυρήνα των προτάσεων της κυβέρνησης.

Η απόφαση της Νέας Δημοκρατίας είναι πλέον δεδομένη, καθώς αποφασίστηκε το μεσημέρι της Πέμπτης στη συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου του κοινοβουλευτικού έργου του κόμματος.

Συγκεκριμένα, υπερταμείο ιδιωτικοποιήσεων, «κόφτης», προφανώς οι έμμεσοι φόροι, αλλά και η άρση της προστασίας της πρώτης κατοικίας των πλέον αδυνάμων, θα βρεθούν στην αιχμή του δόρατος της αντιπολιτευτικής στάσης του κόμματος κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα.

Η Ν.Δ., αντιθέτως, θα στηρίξει, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, τις προτεινόμενες ιδιωτικοποιήσεις, τις διαρθρωτικές αλλαγές όπως η μετατροπή σε ανεξάρτητη αρχή της Γεν. Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, ενώ αντιμετωπίζει θετικά και τα ζητήματα διαχείρισης των κόκκινων ιδιωτικών δανείων.

Οπως σημειώνουν γαλάζια στελέχη που συμμετείχαν στη σύσκεψη, η Νέα Δημοκρατία θα ψηφίσει:

Οχι επί της αρχής του νομοσχεδίουΟχι στις προτεινόμενες φορολογικές διατάξεις και την αύξηση των έμμεσων φόρωνΟχι στον «κόφτη» δαπανών, με την κριτική να εστιάζεται τόσο στο μηχανισμό λειτουργίας του όσο και στο περιεχόμενο των περικοπών του. Από τη Ν.Δ. απορρίπτουν ως αναληθές το κυβερνητικό επιχείρημα ότι σχετικός μηχανισμός ήδη προβλέπεται από το 2014, εξηγώντας ότι ήταν διαφορετικής φιλοσοφίας και πολιτικής λογικής Οχι στο υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, όπως προβλέπεται στο σχέδιο νόμου, δηλαδή με διάρκεια λειτουργίας τα 99 χρόνια και την ισχυρή παρέμβαση των πιστωτών στη διαδικασία λήψης των αποφάσεων. Αντίθετα, η αξιωματική αντιπολίτευση θα στηρίξει το πακέτο αποκρατικοποιήσεων, που φέρνει η κυβέρνηση.Οχι στην άρση προστασίας της πρώτης κατοικίας για τα στεγαστικά δάνεια των πλέον αδύναμων αν και εξετάζει θετικά την οργάνωση ενός ολοκληρωμένου μηχανισμού διαχείρισης του ιδιωτικού χρέους (με τη δημιουργία του κυβερνητικού συμβουλίου διαχείρισης ιδιωτικού χρέους).

Σαμαράς: «Η Νέμεσις δεν θα αργήσει»

Λάβρος εμφανίστηκε και ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς. Με ανακοίνωση που εξέδωσε, βάλλει κατά των πολιτικών που προέκρινε η κυβέρνηση μέσω του νέου πολυνομοσχεδίου. Τόνισε ο κ. Σαμαράς: «Η κυβέρνηση Τσίπρα υπογράφει όλα όσα κατήγγελλε μέχρι χθες…

Γιατί την ακρίβεια, υπογράφει και επιβάλλει πολύ χειρότερα από αυτά που κατήγγελλε!
Αυξάνει τον ΕΝΦΙΑ που θα «καταργούσε»…
Αυξάνει το φόρο στο πετρέλαιο θέρμανσης που εμείς μειώσαμε.
Επαναφέρει το φόρο στο πετρέλαιο κίνησης ξανά στα επίπεδα του 2011, πριν δηλαδή τη μείωση 20% που εμείς κάναμε.
Καταργεί την έκπτωση 30% του ΦΠΑ στα νησιά, που εμείς διατηρήσαμε.

Αυξάνει ξανά το ΦΠΑ σε μεγάλη κατηγορία αγαθών στο 24%. Δεύτερη αύξηση σε λίγους μήνες.
Και θεσπίζει «τέλη» παντού, απο το internet και την τηλεόραση μέχρι τα ξενοδοχεία και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια.
Ξεπουλάει τα «κόκκινα» δάνεια, εκχωρεί για 99 χρόνια τη διαχείριση της δημόσιας περιουσίας σε μια Εταιρεία που ελέγχεται από τους δανειστές.

Και το χειρότερο: Εμείς φέρναμε αποτελέσματα. Τώρα δεν την εμπιστεύονται ότι θα φέρει αποτελέσματα. Γι’ αυτό και της επιβάλλουν τον «κόφτη»!
Οι «Αυταπάτες» (του ΣΥΡΙΖΑ) τελείωσαν.

Η εξαπάτηση (του λαού) αποκαλύφθηκε.

Η Νέμεσις δεν θα αργήσει…».

Θεοδωράκης: «Αναβάλλεται η ανάκαμψη επ’ αόριστον»

«Η κυβέρνηση μετατρέπει όλα τα νομοσχέδια σε φορολογικά. Χάνει πολύτιμο χρόνο, όπως έκανε και το 2015, δεν κάνει τις μεγάλες αλλαγές που είναι απαραίτητες, δεν προχωρά σε τομές και μεταρρυθμίσεις, δεν τολμά να απελευθερώσει την οικονομία και ως αποτέλεσμα είναι φόροι, φόροι, φόροι» δήλωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, έφτασε στο Ηράκλειο, από όπου θα μεταβεί στον Άγιο Νικόλαο, τη Σητεία και την Ιεράπετρα. Την Παρασκευή θα βρεθεί στα Ανώγεια. Ο ίδιος εκτίμησε πως δεν θα γίνουν πρόωρες εκλογές, για να συμπληρώσει πως το θέμα είναι αν θα υπάρξει ανάκαμψη της οικονομίας.

«Φοβάμαι ότι και με αυτά τα καινούρια μέτρα που έρχονται, η ανάκαμψη ή η ανάσταση, όπως έλεγε και ο κ. Τσίπρας, της οικονομίας αναβάλλεται επ’ αόριστον» ανέφερε. «Οι αριστεροί δεν βάζουν κόφτες, βάζουν δρεπάνια» υποστήριξε ο επικεφαλής του Ποταμιού και πρόσθεσε: «Εμείς θα προσπαθήσουμε και αυτό το διήμερο στη Βουλή να πούμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος και αυτός ο δρόμος είναι ο δρόμος της ανάπτυξης, των επενδύσεων, της επιχειρηματικότητας. Θα πρέπει η κυβέρνηση να μάθει να βγάζει τα εμπόδια, από την πορεία της οικονομίας και όχι να προσθέτει καινούρια».

The post Τα «όχι» της ΝΔ στο πολυνομοσχέδιο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα