Δυόμισι στρέμματα δάσους χάθηκαν για να τυπωθεί το πολυνομοσχέδιο σε χαρτί

Εικόνα τρόμου: στη φωτογραφία από το Google Earth είναι εμφανής η ζημιά που προκάλεσε στο δάσος το πολυνομοσχέδιο

Επτάμισι χιλιάδες σελίδες, συν οι σελίδες της ειδικής τροπολογίας για τον «κόφτη», συν οι σελίδες από τις υπόλοιπες τροπολογίες των βουλευτών και των υπουργών, επί τουλάχιστον τριακόσια αντίτυπα, μας κάνουν τουλάχιστον δυόμισι εκατομμύρια κόλλες Α4.

Η παραπάνω αναμφισβήτητη εξίσωση έκανε την Παγκόσμια Οργάνωση για την προστασία των Δασών να απευθύνει δραματική έκκληση προς την

Βουλή των Ελλήνων να σταματήσει τις αθρόες εκτυπώσεις νομοσχεδίων που δεν πρόκειται μάλιστα να διαβαστούν, για το καλό του Πλανήτη.

Επισυνάπτει μάλιστα ως αδιάψευστο μάρτυρα και μια εικόνα από το Google Earth όπου φαίνεται ξεκάθαρα το αποτέλεσμα της αποψίλωσης ενός κομματιού του Rainforest του Αμαζονίου έκτασης 2,5 στρεμμάτων προκειμένου να εξοικονομηθεί το απαραίτητο χαρτί.

Ως γνωστόν η Βουλή των Ελλήνων μετά από απόφαση της Ζωής Κωνσταντοπούλου που δεν δέχθηκε την έκθεση του Γιάννη Στουρνάρα σε στικάκι για λόγους ασφαλείας συνεχίζει να τυπώνει τα πάντα.

Πολλοί είναι οι βουλευτές που αρνούνται να διαβάσουν σε υπολογιστή γιατί τους κουράζει ενώ ένας σχετικά μεγάλος αριθμός από αυτούς δεν ξέρει να χρησιμοποιεί υπολογιστή.

Τέλος σημαντικό ρόλο στην απόφαση να τυπώνονται τα πάντα, παίζει και η καχυποψία του ελληνικού κοινοβουλίου για πιθανές «επεμβάσεις» σε κάθε τι ηλεκτρονικό όπως τα στικάκια. Ενώ το χαρτί δίνει την εντύπωση ότι είναι μη αλλοιώσιμο σαν χάραγμα σε πέτρα.

The post Δυόμισι στρέμματα δάσους χάθηκαν για να τυπωθεί το πολυνομοσχέδιο σε χαρτί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα