ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Από το «βάστα Σόιμπλε» στις «ανακοινώσεις του Πολάκη»

«Οι πολίτες ακούν, βλέπουν και καταλαβαίνουν», σημειώνει στην τελευταία του ανακοίνωση το Μέγαρο Μαξίμου, για να αντεπιτεθεί στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στην ουσία αυτό που ακούν, βλέπουν και καταλαβαίνουν οι έλληνες πολίτες τις τελευταίες ημέρες είναι δύο πλευρές, την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση, να μάχονται για το ποιος έχει τους καλύτερους φίλους ή συμμάχους στην Ευρώπη.

Το Σάββατο ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα ότι -ανάμεσα σε άλλα- είναι ο καλύτερος σύμμαχος όλων των

ακραίων φωνών στην Ευρώπη που θέλουν την απομόνωση της Ελλάδας. «Η κυβέρνηση δεσμεύει τους Έλληνες πολύ πέρα από την ολοκλήρωση του προγράμματος», τόνισε μιλώντας από τη Θράκη. «Τα φιλαράκια του Τσάβες και του Μαδούρο δεν θα κάνουν μαθήματα πατριωτισμού στην παράταξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή. Είμαστε με την Ελλάδα και με τους Ελληνες που στενάζουν από τη δικιά σας πολιτική κ. Τσίπρα, που τους φορτώσατε 86 δισ. εξαιτίας της δικιάς σας αποτυχίας πέρσι», είπε.

Εκ μέρους του κ. Τσίπρα απάντησε την Κυριακή το Μέγαρο Μαξίμου, αντιστρέφοντας τις κατηγορίες και καταγγέλλοντας ότι ο πρόεδρος της ΝΔ συνεργάζεται με ακραίους κύκλους δανειστών, ότι συνεχίζει έναν ανένδοτο κατά κατά της ίδιας της χώρας και ότι στις επισκέψεις που κάνει στην Ευρώπη εκλιπαρεί τους δανειστές -και συγκεκριμένα τον γερμανό υπουργό Οικονομικών- να τηρήσουν τη σκληρή στάση τους απέναντι στην κυβέρνηση.

«Την ώρα που ο Πρωθυπουργός τύγχανε ευρείας στήριξης στις Βρυξέλλες και έδινε μάχη για να στηριχθούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ο ίδιος (ο κ. Μητσοτάκης) εκλιπαρούσε στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα «βάστα Σόιμπλε», συνεχίζοντας τον ανένδοτο όχι κατά της κυβέρνησης αλλά κατά της χώρας. Μήπως και του πετάξουν κανένα ξεροκόμματο εξουσίας. Μάταια…», τονίζει η ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του Πρωθυπουργού.

«Δεν περιμέναμε τίποτα περισσότερο από τον κ. Μητσοτάκη. Εχει το θράσος να εγκαλεί τον Πρωθυπουργό για την εφάπαξ 13η σύνταξη για 1.600.000 χαμηλοσυνταξιούχους, την ώρα που ο ίδιος δεν την υπερψήφισε!», αναφέρει, σχετικά με την ψηφοφορία για τις εξαγγελίες του κ. Τσίπρα που πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα. «Οταν άλλαζε την απόφαση της ΝΔ μετά από τηλεφωνήματα ακραίων κύκλων των δανειστών που του έδωσαν τη σχετική εντολή. Και θέλει να κυβερνήσει… Πώς; Μέσω τηλεφώνων;», ρωτά, εκτοξεύοντας μία σπόντα για το παρελθόν της ΝΔ: «Αν και έχει βαθιά εμπειρία από τηλέφωνα και τηλεφωνικά κέντρα, γερμανικά».

Σε αυτό το σημείο, το κόμμα της αντιπολίτευσης αποφασίζει να βάλει μία τελεία –δεν θα κρατήσει για πολύ- αρνούμενο να συνεχίσει τη λογομαχία. «Προφανώς, το Μέγαρο Μαξίμου προσέλαβε τον κ. Πολάκη για να γράφει ανακοινώσεις» αναφέρει το Γραφείο Τύπου της ΝΔ. «Δεν πρόκειται να τους ακολουθήσουμε στη χυδαιότητα. Οι πολίτες αξίζουν ένα άλλο ήθος και ύφος εξουσίας και θα το αποκτήσουν σύντομα».

The post ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ: Από το «βάστα Σόιμπλε» στις «ανακοινώσεις του Πολάκη» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα