Συνελήφθη άνδρας με μαχαίρια κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο [εικόνες]

Βρετανοί αστυνομικοί συνέλαβαν έναν άνδρα που φέρεται να ήταν οπλισμένος με μαχαίρια στο Γουάιτχολ, λίγο έξω από τη βουλή των Κοινοτήτων, στο κέντρο του Λονδίνου.

Ο νεαρός γύρω στα 20 με 30 έτη, συνελήφθη το μεσημέρι της Πέμπτης από οπλισμένους αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια επιχείρησης ελέγχων που πραγματοποιούνται σε μεγάλη συχνότητα στην

περιοχή, στον απόηχο της επίθεσης με μαχαίρι που πραγματοποίησε ο βρετανός Χαλίντ Μασούντ στις 22 Μαρτίου.

Υπό κράτηση τέθηκε ο άνδρας, ηλικίας 20 με 30 ετών (REUTERS/Toby Melville)

Ο άνδρας κρατείται με βάση τον αντιτρομοκρατικό νόμο, με την υποψία ότι σχεδίαζε τρομοκρατικές ενέργειες ενώ κατηγορείται για την κατοχή επιθετικών όπλων.

Πάντως, η βρετανική Αστυνομία διευκρίνισε ότι δεν τραυματίστηκε κανένας κατά τη διάρκεια της σύλληψης. Ενας δημοσιογράφος του πρακτορείου Reuters που βρισκόταν μέσα στο βρετανικό κοινοβούλιο είπε ότι είδε ένοπλους αστυνομικούς και άνδρες της σήμανσης στο Γουάιτχολ, έναν κεντρικό δρόμο όπου στεγάζονται πολλά υπουργεία.

Παράλληλα, ένας ρεπόρτερ του BBC έγραψε στο Twitter ότι είδε δύο μαχαίρια πεσμένα στο έδαφος στο Γουάιτχολ. Το ένα από αυτά ήταν ένα μεγάλο μαχαίρι του ψωμιού.

Μετά το επεισόδιο η βρετανική αστυνομία έκλεισε τις κεντρικές πύλες του κοινοβουλίου, ενώ άμεσα αποκλείστηκε και η κυκλοφορία κοντά στη Ντάουνινγκ Στριτ, την κατοικία της πρωθυπουργού Τερέζα Μέι.

Ενα από τα μαχαίρια που βρέθηκαν στο σημείο της σύλληψης (REUTERS/Toby Melville)

The post Συνελήφθη άνδρας με μαχαίρια κοντά στο βρετανικό κοινοβούλιο [εικόνες] appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα