Ρωσικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση με εμπορικό στη Μαύρη Θάλασσα

Ρωσικό αναγνωριστικό πλοίο συλλογής πληροφοριών συγκρούστηκε με εμπορικό πλοίο που μετέφερε ζώα το μεσημέρι της Πέμπτης στη Μαύρη Θάλασσα, χωρίς να σημειωθεί καμία απώλεια ζωής ή τραυματισμός.

Λόγω της σύγκρουσης, που σημειώθηκε περίπου 40 χλμ. βορειοδυτικά από τα Στενά του Βοσπόρου, το ρωσικό πλοίο Liman, που ανήκει στον Στόλο της Μαύρης Θάλασσας, τρυπήθηκε κι άρχισε να βυθίζεται! Οπως ανέφερε το BBC μέλη του πληρώματος προσπαθούσαν να αποτρέψουν

τη βύθισή του.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η ρωσική κυβέρνηση και τα 78 συνολικά μέλη των δύο πληρωμάτων διασώθηκαν και απομακρύνθηκαν με ασφάλεια, χωρίς να τραυματιστεί κανείς. Την ίδια πληροφορία επιβεβαίωσε και η τουρκική ακτοφυλακή που συμμετείχε στην επιχείρηση διάσωσης.

Δεν ήταν σαφές γιατί συγκρούστηκαν τα δύο πλοία αλλά σύμφωνα με πληροφορίες της ναυτιλιακής υπηρεσίας GAC, η σύγκρουση πραγματοποιήθηκε σε συνθήκες ομίχλης και χαμηλής ορατότητας.

Το Liman ήταν ερευνητικό πλοίο το οποίο, ύστερα από προσαρμογές, μετέτρεψε το ρωσικό Ναυτικό σε αναγνωριστικό πλοίο. Τον Φεβρουάριο, πηγές από τον ρωσικό στρατό είχαν αναφέρει σε ρωσικά μέσα ενημέρωσης ότι το πλοίο θα επέβλεπε την άσκηση του ΝΑΤΟ στη Μαύρη Θάλασσα.

Το πλοίο που μετέφερε ζώα φέρει σημαία του Τόγκο, σύμφωνα με τον βρετανικό Independent.

O τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ τηλεφώνησε στον ρώσο ομόλογό του Ντμίτρι Μεντβιέντεφ για να του μεταφέρει τα συλλυπητήριά του για την απώλεια του ρωσικού πλοίου, όπως αναφέρει η τουρκική Χουριέτ (Hurriyet).

The post Ρωσικό πολεμικό πλοίο βυθίστηκε μετά τη σύγκρουση με εμπορικό στη Μαύρη Θάλασσα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα