Σύμη: Περισσότερα από 10 οχήματα παρασύρθηκαν στη θάλασσα – Χωρίς ρεύμα το νησί

Σφοδρή κακοκαιρία έπληξε το νησί της Σύμης, στο οποίο είχε διακοπεί τη Δευτέρα η ηλεκτροδότηση, ενώ περισσότερα από 10 Ι.Χ. αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από ορμητικά νερά καταλήγοντας στη θάλασσα, σύμφωνα με τον δήμαρχο Λευτέρη Παπακαλοδούκα.

Οπως ανέφερε ο δήμαρχος της Σύμης, μιλώντας στο ΑΜΠΕ, ακόμη 30 οχήματα παρασύρθηκαν σε άλλα σημεία του νησιού από χειμάρρους.

«Τέτοιο καιρικό φαινόμενο δεν έχουμε ξαναδεί. Εύχομαι να μην υπάρχει κάποιο θύμα», ανέφερε ο δήμαρχος, κάνοντας λόγο για

τεράστια καταστροφή.

Στο λιμάνι της Σύμης έσπευδε πλωτό του Λιμενικού Σώματος, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρχε κάποιος εγκλωβισμένος.

Νωρίτερα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Paros δεν μπόρεσε να προσεγγίσει στο λιμάνι της Σύμης λόγω της κακοκαιρίας.

Το πλοίο συνέχισε το δρομολόγιό του για το λιμάνι της Ρόδου.

Θυελλώδεις άνεμοι, χαλαζοπτώσεις και κεραυνοί σάρωναν και τη Ρόδο από νωρίς το μεσημέρι της ίδιας ημέρας, σύμφωνα με την εφημερίδα Δημοκρατική της Ρόδου.

Οπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας, στη Σύμη θα μετέβαινε εκτάκτως ο υφυπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Νεκτάριος Σαντορινιός, προκειμένου να συντονίσει το έργο προσωρινής αποκατάστασης των ζημιών που προκάλεσε η ισχυρή νεροποντή στο νησί.

Ο κ. Σαντορινιός, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ανέφερε ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που υπάρχει αυτή στη στιγμή είναι στον γιαλό, όπου υπήρχε μεγάλη συγκέντρωση νερών και λάσπης, ενώ αναφορικά με τα τρία ΙΧ που έχουν παρασυρθεί από τα ορμητικά νερά και είχαν πέσει στο λιμάνι, πρόσθεσε ότι με πλωτό του Λιμενικού μεταφέρονταν από την Κάλυμνο βατραχάνθρωποι του λιμενικού σώματος προκειμένου να ερευνήσουν αν υπάρχει μέσα σε αυτά κάποιο εγκλωβισμένο άτομο.

Δήλωσε επίσης, ότι μηχανήματα του στρατού από τη Ρόδο αναμένεται να μεταφερθούν την Τρίτη με το πλοίο της γραμμής στη Σύμη προκειμένου να συνδράμουν στα έργα αποκατάστασης, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσαν τα έντονα καιρικά φαινόμενα στο νησί

The post Σύμη: Περισσότερα από 10 οχήματα παρασύρθηκαν στη θάλασσα – Χωρίς ρεύμα το νησί appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα