Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά την πατρίδα δυνατή και υπερήφανη»

Με μια εκτενή αφορά στις πολιτικές που διαμορφώθηκαν στις προσυνεδριακές διαδικασίες, αλλά και ένα άνοιγμα στους προέδρους του Ποταμιού και του Κινήματος Αλλαγής, άνοιξε τις εργασίες του 11ου συνεδρίου αρχών της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης.

Στην αρχή της ομιλίας του τόνισε ότι το συνέδριο θέλει να δώσει το μήνυμα ότι «είμαστε έτοιμοι να κάνουμε την πατρίδας μας ξανά δυνατή και υπερήφανη, να φέρουμε ξανά την ελπίδα, την αξιοπρέπεια και αυτοπεποίθηση

και είμαστε όλοι εδώ».

Ανθρωποι από κάθε γωνιά της χώρας, παλιά και νέα στελέχη έρχονται στις τάξης του κόμματος, προσέθεσε ακόμη. Η ΝΔ είναι το κόμμα που ακούγεται στην κοινωνία, που σπάει τα στεγανά, είπε.

Όπως ακόμη υπογράμμισε «εμείς στο πρόσωπα κάθε Ελληνα βλέπουμε συνοδοιπόρους και όχι ταξικούς εχθρούς».

Απευθύνθηκε στη συνέχεια ονομαστικά στους πρώην προέδρου του κόμματος και τους ευχαρίστησε για το έργο τους. Ο Κώστας Καραμανλής, όπως είπε, έφερε την παράταξη στην εξουσία και είπε μεγάλες αλήθειες, ο Αντώνης Σαμαράς κράτησε την Ελλάδα στην Ευρώπη και «αν ολοκλήρωνε τη θητεία του σήμερα θα ήταν η χώρα καλύτερη». Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης «ήταν πάντα μαχητής στα δύσκολα και στην πρώτη γραμμή του αγώνα».

Σκοπός του συνεδρίου, συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ, είναι «να αναδείξουμε τις πολιτικές για την οριστική έξοδο από την κρίση. Να επικυρώσουμε τους κεντρικούς άξονες της πολιτικές μας να δείξουμε ότι υπάρχει και άλλος δρόμος, να στείλουμε μήνυμα, ότι δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψέματα, ανικανότητα και φαυλότητα των σημερινών κυβερνώντων, να αποδείξουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αλλάξουμε την Ελλάδα φα ένας στόχος εθνικός γιατί αφορά το μέλλον της πατρίδας μας».

Ειδική αναφορά έκανε ο πρόεδρος της ΝΔ στην παρουσία του επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη και της προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά.

Απευθυνόμενος στην κυρία Γεννηματά (η οποία δεν είχε φτάσει ακόμη στον χώρο), είπε «ο χώρος σου ήταν ο ιστορικός αντίπαλος της ΝΔ, η εθνική ανάγκη όμως μας έφερε πλάι πλάι συμμάχους στο ανάχωμα και τα καταφέραμε. Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου κατάφερε να κρατήσει την Ελλάδα στην ευρωζώνη και να δρομολογήσει την έξοδο από την κρίση. Βάλαμε στο πλάι όσα μας χώριζαν, βάλαμε την πατρίδα πάνω από τα κόμματα ως υπεύθυνοι και πατριώτες πολιτικοί».

Στη συνέχεια, είπε στον Σταύρο Θεοδωράκη ότι «οι διαφορές μας είναι συχνά δυσδιάκριτες. Το Ποτάμι είναι μεταρρυθμιστικό, συνεπές και υπεύθυνο».

«Ο αγώνας δεν θα είναι εύκολος»

Σε ό,τι αφορά την πορεία προς τις εκλογές, ο πρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι δεν θα πρόκειται να είναι εύκολος αγώνας. «Απέναντί μας έχουμε ένα καθεστώς», είπε αναφερόμενος στην κυβέρνηση και πρόσθεσε ότι «αντέχουμε και στη χειρότερη λάσπη, να το καταλάβει καλά ο κ. Τσίπρας».

Προχώρησε λέγοντας ότι στη ΝΔ «κάνουμε την ανανέωση και την αξιοκρατία πράξη κάθε ημέρα. Ο καθένας κρίνεται ανάλογα με τις ικανότητες και τη διάθεσή του. Κάνουμε πράξη την εξυγίανση και διαφάνεια πράξη κάθε ημέρα».

Αναφέρθηκε εκτενώς στα συμπεράσματα των προσυνεδρίων και τις θέσεις του κόμματος όπως διαμορφώθηκαν σε αυτά. Θέλουμε να περάσουμε «από την Ελλάδα των επιδομάτων, στην Ελλάδα των ευκαιριών».

Κλείνοντας επισήμανε ότι «από την Κυριακή το ρολόι μετρά αντίστροφα για να διώξουμε τη χειρότερη κυβέρνηση της Μεταπολίτευσης».

The post Μητσοτάκης: «Είμαστε έτοιμοι να κάνουμε ξανά την πατρίδα δυνατή και υπερήφανη» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα