Παραιτήθηκε από το Breitbart News ο Στιβ Μπάνον

Την παραίτησή του από τη θέση του εκτελεστικού προέδρου του ειδησεογραφικού ιστότοπου Breitbart News υπέβαλε ο Στιβ Μπάνον, πρώην σύμβουλος του Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Μπάνον είχε βρεθεί στο επίκεντρο λόγω των αναφορών του για το στενό περιβάλλον του Τραμπ τις οποίες περιλαμβάνει το αποκαλυπτικό βιβλίο του δημοσιογράφου Μάικλ Γουλφ «Φωτιά και Οργή: Μέσα στον Λευκό Οίκο του Τραμπ».

Σε αυτό ο Μπάνον φερόταν να λέει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ «διέπραξε προδοσία» όταν συναντήθηκε με ρωσίδα δικηγόρο κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας,

το καλοκαίρι του 2016.

Η δικηγόρος είχε υποσχεθεί να δώσει στο επιτελείο του Τραμπ πληροφορίες για την Χίλαρι Κλίντον. Πάντως ο Τραμπ Τζούνιορ και ο Τζάρεντ Κούσνερ, γαμπρός του Ντόναλντ Τραμπ, γρήγορα διαπίστωσαν ότι η δικηγόρος μάλλον δεν έχει να τους μεταφέρει κάτι ουσιαστικό.

Ο Μπάνον προσπάθησε να ανασκευάσει όσα του αποδίδονται στο βιβλίο και να ζητήσει συγγνώμη. Εξήγησε ότι αναφερόταν στον πρώην επικεφαλής της εκστρατείας του Τραμπ, τον Πολ Μάναφορτ, ωστόσο ο Γουλφ επέμεινε σε όσα είχε γράψει στο βιβλίο.

Το Breitbart News, ιστότοπος που απευθύνεται κυρίως στην αμερικανική Δεξιά και άκρα δεξιά, στήριξε φανατικά τον Τραμπ πριν από τις εκλογές αλλά και μετά από αυτές. Την διοίκηση ανέλαβε ο Μπάνον το 2012 μετά τον πρόωρο θάνατο του Αντριου Μπράιτμπαρτ, του δημοσιογράφου και σχολιαστή που είχε ιδρύσει τη σελίδα.

«Ο Στιβ είναι ένα πολύτιμο κομμάτι της κληρονομιάς μας και θα είμαστε για πάντα ευγνώμονες για τη συνεισφορά του και για όσα μας βοήθησε να καταφέρουμε», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος του Breitbart, Λάρι Σόλοβ.

Αμέσως μετά την ανάληψη της προεδρίας, ο Μπάνον έγινε ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στον μηχανισμό του Λευκού Οίκου ως βασικός σύμβουλος του προέδρου. Τα ρεπορτάζ τον έφεραν σε σύγκρουση με πολλούς άλλους αξιωματούχους. Σταδιακά η πίεση τον ανάγκασε σε παραίτηση, αν και εξακολούθησε να στηρίζει τον Τραμπ και τις πολιτικές του.

The post Παραιτήθηκε από το Breitbart News ο Στιβ Μπάνον appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα