Ρεκόρ όλων των εποχών για το «Ελ. Βενιζέλος»

Τις καλύτερες επιδόσεις του στην 16ετή ιστορία του κατέγραψε την χρονιά που μάς πέρασε το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος». Σύμφωνα με τα επίσημα στατιστικά στοιχεία που ανακοινώθηκαν, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέγραψε κατά το 2017 ρεκόρ επιβατικής κίνησης, βοηθούμενος και από τους αριθμούς του Δεκεμβρίου.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου μήνα του 2017, η επιβατική κίνηση του «Ελ. Βενιζέλος» έφθασε το 1,43 εκατ. επιβάτες σημειώνοντας άνοδο της τάξης του 5,5%, σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα

του 2016.

Η μείωση των προσφερόμενων θέσεων σε συγκεκριμένους προορισμούς τον Δεκέμβριο είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί η κίνηση εσωτερικού κατά 7,6%, όμως η διεθνής κίνηση παρουσίασε σημαντική άνοδο της τάξης του 13%.

Συνολικά, για το έτος 2017, ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών κατέγραψε την καλύτερη ιστορική επίδοσή του από πλευράς επιβατικής κίνησης με 21,7 εκατ. επιβάτες, ξεπερνώντας κατά 1,7 εκατ. επιβάτες (+8,6%) την κίνηση του 2016.

Μιλάμε για περισσότερους από 59.000 επιβάτες την ημέρα, μια ολόκληρη πόλη δηλαδή μετακινείτο κάθε ημέρα μέσα από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.

Η αύξηση των επιβατών και το ρεκόρ οφείλεται κυρίως στη σημαντική άνοδο της κίνησης εξωτερικού (+1,5 εκατ. ή +12%) και αντανακλά την έκρηξη του τουρισμού. Πάντως και οι επιβάτες εσωτερικού παρουσίασαν μικρή άνοδο της τάξης του 2,4%, λόγω της μείωσης των προσφερόμενων θέσεων κατά τις χειμερινές περιόδους.

The post Ρεκόρ όλων των εποχών για το «Ελ. Βενιζέλος» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα