Παραίτηση Μουζάλα ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη

17:27 6/2/2017 - Πηγή: Protagon

Την παραίτηση του Γιάννη Μουζάλα από το υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής ζήτησε η Δημοκρατική Συμπαράταξη μετά και την επεισοδιακή επίσκεψη του υπουργού στο Ελληνικό το πρωί της Δευτέρας. Οι σκηνές με τον υπουργό να προσπαθεί να μπει στις εγκαταστάσεις και έπειτα να καταγγέλλει τα μέσα ενημέρωσης και τις οργανώσεις που δραστηριοποιούνται, προκάλεσαν την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος ήταν ιδιαίτερα

οξύς στους χαρακτηρισμούς του για τον κ. Μουζάλα.

Σε κάθε θάνατο ο κ.Μουζάλας δηλώνει οτι γίνεται σοφότερος.Στους πόσους θανάτους θα είναι οκ;
Να φύγει αμέσως. #Μουζαλας

— Andreas Loverdos (@a_loverdos) February 6, 2017

Πιο θεσμικός, ο υπεύθυνος κοινοβουλευτικού τομέα Δικαιοσύνης, Μεταναστευτικής Πολιτικής και Προστασίας του Πολίτη της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, τόνισε:

«Τι παριστάνει ο κ. Μουζάλας;

» Τα σημερινά επεισόδια στο πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού είναι άλλη μία απόδειξη της τραγικά αποτυχημένης πολιτικής της Κυβέρνησης και του αρμόδιου Υπουργού κ. Γ. Μουζάλα. Είναι απαράδεκτο και ανεύθυνο για έναν Υπουργό να χρησιμοποιεί την «επίσκεψή» του στο Ελληνικό, στοχεύοντας στην επικοινωνιακή εκμετάλλευση της ανθρώπινης μιζέριας Πότε ανακάλυψε ο κ. Μουζάλας την παραβίαση του νόμου και της τάξης στο Ελληνικό, όταν ο ίδιος αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα εδώ και έναν χρόνο;

» Η κατά τα άλλα μεγάλη επένδυση του Ελληνικού παραμένει ένα άβατο όπου οι υπηρεσίες του Κράτους (αστυνομία, ΕΣΥ, κοινωνικές δομές) δεν έχουν πρόσβαση, η σίτιση των προσφύγων είναι άθλια, τα κυκλώματα σοβαρής εγκληματικότητας (διακίνηση ανθρώπων, ναρκωτικά, πορνεία, επιθέσεις σε προσωπικό) λυμαίνονται το χώρο, τα ασυνόδευτα παιδιά έχουν αφεθεί στην τύχη τους. Η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό είναι συνώνυμο της παρακμής και ενέχει μεγάλους κινδύνους για τη χώρα.

» Ποιο αόρατο χέρι σταματά την εκκένωση του άθλιου καταυλισμού; Ο κ. Μουζάλας ξέρει προφανώς και άλλους τρόπους για να καθυστερήσει την επένδυση στο Ελληνικό, χωρίς να διαγκωνίζεται στα κιγκλιδώματα με ανήλικα παιδιά. Η πολιτική της Κυβέρνησης στο προσφυγικό πρέπει να ανατραπεί. Ο κ. Μουζάλας είναι ανάξιος να παραμένει Υπουργός. Έχει μόνο μία λύση: την παραίτηση».

Από την πλευρά της η Νέα Δημοκρατία δεν ζήτησε παραίτηση Μουζάλα, άλλωστε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητά εδώ και καιρό παραίτηση ολόκληρης της κυβέρνησης και όχι μόνο για τους χειρισμούς της στο Προσφυγικό.

Ο τομεάρχης Μεταναστευτικής Πολιτικής Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης δήλωσε: «Μετά τις άθλιες εικόνες του χειμώνα, τους νεκρούς από αναθυμιάσεις, φθάσαμε σήμερα στα άβατα ανομίας. Η επιβολή της νομιμότητας και η εμπέδωση του αισθήματος ασφαλείας στους πολίτες είναι ευθύνη της Κυβέρνησης και όχι των μεταναστών. Ο κ. Μουζάλας δεν είναι κατήγορος, αλλά απολογούμενος. Ας αφήσει, επιτέλους, τα κλάματα μπροστά στις κάμερες και ας αναλάβει τις ευθύνες του. Για το ”πάρτι” των Μ.Κ.Ο., που έχουν υποκαταστήσει τη λειτουργία του Κράτους, αυτός και ο κ. Τσίπρας είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι.

» Ζητάμε από την Κυβέρνηση να υλοποιήσει το σχέδιο της Νέας Δημοκρατίας. Με διάκριση προσφύγων και παράνομων μεταναστών, δημιουργία κλειστών κέντρων κράτησης για τους παραβατικούς, αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και αξιοποίηση, με διαφάνεια, της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης».

Το Ποτάμι ανέφερε σε ανακοίνωσή του:

«Δε μας εξέπληξε ούτε σήμερα ο Υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής κ. Μουζάλας, συνεχίζοντας το ρεσιτάλ ανικανότητας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ στο τόσο ευαίσθητο ζήτημα του προσφυγικού. Μετά από 2 ολόκληρα χρόνια συνεχίζουμε να έχουμε «άτυπες» δομές – όπως αυτή του Ελληνικού που επισκέφθηκε σήμερα – με άθλιες συνθήκες διαβίωσης και συνεχή επεισόδια, ολόκληρα νησιά “με το γνωστό πρόβλημα” και άδεια σχολικά λεωφορεία για τα ειδικά τμήματα των προσφυγόπουλων. Μας ζητάει μάλιστα να κατανοήσουμε ότι “αυτή είναι η εικόνα μετά τη διάλυση της Ειδομένης”, θαρρείς και δεν ήταν οι ίδιοι που ουσιαστικά δημιούργησαν και ευνόησαν τη διατήρηση εκείνου του καταυλισμού – ντροπή για τη χώρα μας. Κι έχει πετύχει αυτή η κυβέρνηση, δυστυχώς, ένα πραγματικά μοναδικό στην ιστορία επίτευγμα, καταφέρνοντας να έχει απέναντί της όλους ανεξαιρέτως τους εμπλεκόμενους: πρόσφυγες και μετανάστες, κατοίκους, εσχάτως και τους γνωστούς “αλληλέγγυους” οι οποίοι πλέον, κατά τον Υπουργό, “προσφέρουν κακές υπηρεσίες”!»

The post Παραίτηση Μουζάλα ζητά η Δημοκρατική Συμπαράταξη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα