Πόλεμος ΕΡΤ – ΝΔ μετά την επεισοδιακή εμφάνιση Λαζαρίδη

17:05 6/2/2017 - Πηγή: Protagon

Η επεισοδιακή εμφάνιση σε εκπομπή της ΕΡΤ το πρωί της Δευτέρας του διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ Μακάριου Λαζαρίδη και τα όσα κατήγγειλε για την προβολή από τα δελτία ειδήσεων της δημόσιας τηλεόρασης «αθλιοτήτων» κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, προκάλεσε μια σφοδρή αντιπαράθεση ανάμεσα στο Ραδιομέγαρο και το κόμμα της αξιωματικής

αντιπολίτευσης. Μια αντιπαράθεση όπου πρώτος βέβαια έσπευσε να παρέμβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αυτόκλητος υπερασπιστής της ΕΡΤ.

Η αρχή έγινε το πρωί όταν ο κ. Λαζαρίδης κατηγόρησε την ΕΡΤ πως στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, την Κυριακή, βρήκε χρόνο για την «αθλιότητα του κ. Βαξεβάνη, του κ. Καλογρίτσα του κ. Παππά και του κ. Τσίπρα, που θίγουν την προσωπική ζωή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας». Την ίδια ώρα, όμως, η ΕΡΤ «δεν παίζει τις δημοσκοπήσεις όπου προηγείται η Νέα Δημοκρατία και δείχνει μόνο αυτές που βολεύουν τον ΣΥΡΙΖΑ. Είναι η ΕΡΤ που δίνει εκπομπή στην κυρία Ακριβοπούλου, η οποία υβρίζει τη Νέα Δημοκρατία και τον αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και αφήνει την κυρία Γιάμαλη να χρησιμοποιεί απρεπείς χαρακτηρισμούς για τον κ. Μητσοτάκη».

Ενώ θα περίμενε κανείς να απαντήσει η ΕΡΤ, ήταν το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ που έσπευσε να απαντήσει αυτό στον κ. Λαζαρίδη: «Η επίθεση που εξαπέλυσε ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μ. Λαζαρίδης, εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ στην εκπομπή “Πρωινή Ζώνη”, βάλλει ευθέως κατά της δημόσιας τηλεόρασης και της ελευθεροτυπίας» ανέφερε σε ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, για να συμπληρώσει: «Συγκεκριμένα, ο Μ. Λαζαρίδης έφτασε στο σημείο να καταγγείλει την ΕΡΤ επειδή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων της Κυριακής 5/2, το κανάλι προέβαλε ρεπορτάζ σχετικά με τα “πόθεν έσχες” της συζύγου του Κ. Μητσοτάκη, Μ. Γκραμπόφσκι, κατά την πενταετία 2006-2011! Και σαν να μην έφτανε αυτό, ο κ. Λαζαρίδης εκτόξευσε σωρεία ύβρεων και απειλών προς τους δημοσιογράφους της ΕΡΤ κατηγορώντας τους με ανυπόστατα ψεύδη. Τα παραπάνω φανερώνουν την ενόχληση της Νέας Δημοκρατίας κάθε φορά που αποκαλύπτονται σκάνδαλα και παρατυπίες που την αφορούν. Είναι κάτι παραπάνω από προφανές πως το κόμμα του κ. Μητσοτάκη ενοχλήθηκε που η ΕΡΤ προέβαλε το θέμα με τα πόθεν έσχες της συζύγου του όπως και το θέμα για το ένταλμα έκδοσης του Μ. Χριστοφοράκου, όταν σχεδόν όλα τα ιδιωτικά κανάλια το απέκρυψαν».

Τον ΣΥΡΙΖΑ ακολούθησε η ΕΡΤ η οποία με ανακοίνωσή της τόνισε: «Τα στούντιο της ΑΝΟΙΚΤΗΣ ΕΡΤ φιλοξενούν εκπροσώπους όλων των πολιτικών χώρων, χωρίς περιορισμούς και λογοκρισία. Η ΕΡΤ εγγυάται ότι οι προσκεκλημένοι μπορούν και θα μπορούν να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους, ακόμα και αν αυτή στρέφεται εναντίον της ΕΡΤ. Η στοχοποίηση δημοσιογράφων, σε κάθε περίπτωση, δεν ωφελεί τη δημοκρατία».

Η ΝΔ απάντησε υπενθυμίζοντας και την περίπτωση της δημοσιογράφου Αναστασίας Γιάμαλη, η οποία την Παρασκευή έφτασε στο σημείο να πει στον αέρα ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν μπήκε στον καταυλισμό της Μόριας επειδή «σιχαίνεται».

Η ανακοίνωση της ΝΔ για την ΕΡΤ ήταν η εξής: «Διαβάσαμε με προσοχή την ανακοίνωση της ΕΡΤ. των κ. Ταγματάρχη και Τσακνή. Δεν είδαμε την ίδια ευαισθησία, όταν, την Παρασκευή, η κυρία Γιάμαλη ειρωνευόταν τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη. Δεν είδαμε καμία ευαισθησία, όταν οι κ.κ. Ταγματάρχης και Τσακνής όριζαν συντονίστρια ενημερωτικής εκπομπής την κυρία Ακριβοπούλου, μόνιμη υβρίστρια της Νέας Δημοκρατίας και του Αρχηγού της.

Η Νέα Δημοκρατία και τα στελέχη της σέβονται τους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς της Ε.Ρ.Τ. Σε αντίθεση με την διοίκηση Ταγματάρχη και Τσακνή, που – ενώ η Ε.Ρ.Τ. διαθέτει ικανούς δημοσιογράφους – επιλέγει για τις εκπομπές της εξωτερικούς συνεργάτες. Παραδίδουμε τους κ.κ. Ταγματάρχη και Τσακνή στην κρίση των σκληρά φορολογούμενων πολιτών».

The post Πόλεμος ΕΡΤ – ΝΔ μετά την επεισοδιακή εμφάνιση Λαζαρίδη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα