Δεκαέξι (και κάτι) ώρες στον αέρα για την πιο μακρινή πτήση

14:57 6/2/2017 - Πηγή: Protagon

Εφυγε από τη Ντόχα του Κατάρ και έφτασε στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, αφού πρώτα πέρασε δέκα ζώνες ώρας. Η νέα πτήση της Qatar Airways όχι μόνο κατέχει πλέον το ρεκόρ της μεγαλύτερης σε απόσταση πτήσης, αλλά ενισχύει και την τάση των τελευταίων ετών για απευθείας πτήσεις χωρίς στάσεις σε αεροδρόμια-κόμβους.

Η πτήση QR920 διέσχισε μια απόσταση 14.535 χιλιομέτρων για

να φτάσει στις 07:25 της Δευτέρας (τοπική ώρα, νωρίς το βράδυ της Κυριακής στην Ελλάδα). Είχαν περάσει 16 ώρες και 23 λεπτά, πέντε λιγότερα από το προγραμματισμένο.

Το Boeing 777 που πραγματοποίησε την πτήση είχε τέσσερις πιλότους και 15 άτομα προσωπικό καμπίνας, τα οποία σέρβιραν 1.100 κούπες καφέ, 2.000 κρύα ποτά και 1.036 γεύματα γράφει ο Guardian. Το αεροσκάφος έχει μέγιστη χωρητικότητα 259 επιβάτες.

Πώς περνούν όλες αυτές οι ώρες του ταξιδιού; Η Qatar Airways λέει ότι κάποιος θα μπορούσε να δει σαν μια γεύση από τη χώρα που θα επισκεφτεί, όλη την τριλογία του «Αρχοντα των Δαχτυλιδιών» και την τριλογία του «Χόμπιτ» και να περισσέψει και λίγος χρόνος, αλλά ακόμη να μην έχει ολοκληρώσει το ταξίδι.

Μετά από όλα αυτά, κάποια στιγμή το αεροσκάφος έφτασε στο Οκλαντ, με τις πυροσβεστικές αντλίες να το υποδέχονται με πίδακες νερού, όπως θέλει η αεροπορική παράδοση για τις παρθενικές πτήσεις.

Περισσότερο πρακτικός ο υπουργός Εμπορίου της Νέας Ζηλανδίας Τοντ ΜακΚλέι, ο οποίος εκτιμά ότι αυτές οι μακρινές πτήσεις θα φέρουν στη χώρα του γύρω στα 50 εκατ. δολάρια Νέας Ζηλανδίας (περίπου 34 εκατ. ευρώ).

Οι αεροπορικές εταιρείες είναι και αυτές ευτυχισμένες και έχουν αρχίσει να επενδύουν περισσότερο σε τέτοιες μεγάλης διάρκειας και μεγάλης απόστασης.

#GRAPHIC The world's longest non-stop flights pic.twitter.com/ghgs57C6SN

AFP news agency (@AFP) February 6, 2017

Η Ντόχα-Οκλαντ δεν είναι η μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση όταν, για παράδειγμα, η πτήση από το Νέο Δελχί στο Σαν Φρανσίσκο, φτάνει τις 17 ώρες και 15 λεπτά.

Πιο φτηνές, πιο γρήγορες, αλλά και πιο κουραστικές για το πλήρωμα και τους επιβάτες, οι πτήσεις-μαμούθ δείχνουν ότι οι μεγάλες αεροπορικές εταιρείες απομακρύνονται από ένα μοντέλο πτήσεων από τον έναν κόμβο στον άλλο, με τους επιβάτες να προτιμούν την επιλογή.

The post Δεκαέξι (και κάτι) ώρες στον αέρα για την πιο μακρινή πτήση appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα