Οταν τα iPhone έγιναν «τούβλα»

Η Apple ανακοίνωσε την έλευση της νέας έκδοσης του λογισμικού της, iOS 10, στο συνέδριο Worldwide Developer Conference 2016 τον περασμένο Ιούνιο και, κατά τον διευθύνοντα σύμβουλό της, Τιμ Κουκ, πρόκειται για τη «μητέρα όλων των εκδόσεων», με αλλαγές περισσότερο λειτουργικές παρά εντυπωσιακές.

Οπως ήταν αναμενόμενο, ξεπέρασε τους ρυθμούς εγκατάστασης του «προκατόχου» της iOS 9,

το 2015. Μέσα στις πρώτες 24 ώρες διαθεσιμότητας, το iOS 10 εγκαταστάθηκε περίπου στο 14,5% των συσκευών – ενώ η προηγούμενη έκδοση είχε αγγίξει το 12% στο ίδιο διάστημα.

Ωστόσο από τις πρώτες ώρες πολλοί κάτοχοι iPhone και iPad εξέφρασαν παράπονα, καθώς η ενημέρωση δημιούργησε «μπλοκάρισμα» (bricking) στις συσκευές. Σε Twitter και Facebook δήλωναν βασικά προβλήματα στη λειτουργία των τηλεφώνων.

Wow. iPad pro update failed. I don’t even know if I have iTunes or a free USB port!

U: Have to do clean install wtf pic.twitter.com/zwjM5U2WqC

— Seth Weintraub (@llsethj) 13 Σεπτεμβρίου 2016

Αμέσως μετά την εγκατάσταση του λογισμικού, αντί να επανέλθει η αρχική οθόνη, εμφανίστηκε το εικονίδιο που προτρέπει τους χρήστες να συνδέσουν τις συσκευές τους στον υπολογιστή ενώ εκείνες παρέμεναν ανενεργές.

Δείτε εδώ αναλυτικά τις αλλαγές τις αναβαθμισμένης έκδοσης

«Bricking» (εκ του brick=τούβλο) είναι ο ακριβής όρος για το πρόβλημα αυτό και χρησιμοποιείται για να περιγράψει τις συσκευές που έχουν καταστεί άχρηστες, εξαιτίας ευπάθειας σε κάποιο λογισμικό ή hardware. Η Apple ζήτησε δημόσια συγνώμη από τους πελάτες της, οι συσκευές των οποίων επηρεάστηκαν από την ευπάθεια.

«Αντιμετωπίσαμε ένα πρόβλημα με τη διαδικασία αναβάθμισης του λογισμικού, η οποία επηρέασε έναν μικρό αριθμό συσκευών κατά τις πρώτες τέσσερις ώρες διαθεσιμότητας της αναβάθμισης», όπως ανέφερε μήνυμα που απέστειλε εκπρόσωπος της εταιρείας στο BBC.

«Το πρόβλημα λύθηκε σύντομα και ζητούμε συγνώμη στους πελάτες που επηρεάστηκαν. Οποιος αντιμετωπίζει το συγκεκριμένο πρόβλημα θα πρέπει να συνδεθεί στο iTunes, ώστε να ολοκληρώσει τη διαδικασία αναβάθμισης ή να απευθυνθεί στο κέντρο εξυπηρέτησης πελατών της Apple», κατέληγε η σχετική ανακοίνωση. Το πρόβλημα, πλέον, έχει αποκατασταθεί, χάρη στην ανανεωμένη έκδοση iOS 10.0.1.

when you use apple maps instead of google pic.twitter.com/OslCWuXr40

— chris musser (@ChrisMustard) 13 Σεπτεμβρίου 2016

Μεγάλοι κερδισμένοι από το iOS 10 οι αφηρημένοι και βιαστικοί οδηγοί. Με τη χρήση των Xαρτών της Apple ο χρήστης μπορεί να σημειώνει με μια καρφίτσα το σημείο που πάρκαρε το αυτοκίνητό του, ώστε να το εντοπίζει εύκολα αργότερα. Αν και οι χρήστες του Twitter φαίνεται πως κρίνουν τους χάρτες της Google μακράν πιο εύχρηστους…

iOS 10 is coming soon. Is your device compatible for the new update? pic.twitter.com/F6J3pFTYSU

Apple Support (@AppleSupport) 12 Σεπτεμβρίου 2016

Ωστόσο η αναβάθμιση δεν είναι διαθέσιμη για όλες τις συσκευές. Οσοι διαθέτουν το iPhone 4s, που κυκλοφόρησε το 2011, τα iPad 2 και 3, το κλασικό iPad Mini και το iPod touch πέμπτης γενιάς, μάλλον θα μείνουν με το… παράπονο. Σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple, οι παραπάνω συσκευές υποστήριξαν την περασμένη χρονιά το λογισμικό iOS 9 και τις βελτιώσεις του, αλλά η νέα εκδοχή είναι πολύ «απαιτητική» για τα δεδομένα τους.

The post Οταν τα iPhone έγιναν «τούβλα» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα