Το θρίλερ της εξαφάνισης της 27χρονης Μαρίας - Ποια σενάρια εξετάζει η ΕΛΑΣ

Μυστήριο καλύπτει την εξαφάνιση της 27χρονης φοιτήτριας της ΑΣΟΕΕ, Μαρίας Νέστορα, με τους αστυνομικούς να μην μπορούν ακόμα να αποκλείσουν κανένα ενδεχόμενο.

Ένα από τα σενάρια που εξετάζεται σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, είναι η 27χρονη να έφυγε στο εξωτερικό, αφού πρώτα έκλεισε το κινητό της τηλέφωνο και απενεργοποίησε τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook. Ένα δεύτερο ενδεχόμενο
που εξετάζεται από την Ασφάλεια είναι αυτό της εγκληματικής ενέργειας, πράγμα που όλοι απεύχονται να έχει συμβεί.

Η φοιτήτρια χάθηκε στις 27 Αυγούστου 2016 όταν έφυγε από το σπίτι της στη Νέα Σμύρνη. Οι γονείς της απουσίαζαν, καθώς λόγω της οικονομικής κρίσης είχαν αναγκαστεί να μετακομίσουν στην Ουκρανία, από όπου κατάγεται η μητέρα της 27χρονης, για να βρουν δουλειά. Έτσι, το μόνο που μπορούσαν να κάνουν είναι να έχουν τηλεφωνική επικοινωνία με το παιδί τους. Λίγο πριν την εξαφάνιση είχαν αντιληφθεί ότι η φοιτήτρια δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, χωρίς να γνωρίζουν το λόγο. Το μόνο που τους είχε πει η κόρη τους, όπως κατέθεσαν στην Αστυνομία, είναι ότι το τελευταίο διάστημα δεχόταν κάποια ηλεκτρονικά απειλητικά μηνύματα που την είχαν ανησυχήσει.

Μόλις η Μαρία εκμυστηρεύτηκε στους γονείς της ότι κάτι δεν πάει καλά, η μητέρα της επέστρεψε στην Αθήνα. Στις 27 Αυγούστου η 27χρονη έφυγε από το σπίτι και δεν ξαναγύρισε ποτέ. Η μητέρα της την ώρα της εξαφάνισης είχε πάει για ψώνια. Γύρισε πίσω και δεν βρήκε τη Μαρία. Η εξαφάνιση δηλώθηκε στην Αστυνομία στις 3 Σεπτεμβρίου 2016, καθώς η οικογένεια πίστευε ότι το παιδί τους θα επιστρέψει. Η τελευταία επικοινωνία που είχαν με τη Μαρία ήταν το βράδυ της 27ης Αυγούστου όταν η 27χρονη τους είπε από το τηλέφωνο ότι είναι καλά και να μην ανησυχούν.

Η Μαρία έχει έναν αδελφό, ο οποίος ζει μαζί με τον πατέρα της με καταγωγή από το Ουζμπεκιστάν στην Ουκρανία.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τι ήταν αυτό που είχε κάνει τη Μαρία να αλλάξει συμπεριφορά το τελευταίο διάστημα και να κλειστεί στον εαυτό της. Η 27χρονη πίστευε πιθανότατα ότι κάποιος είχε χακάρει το λογαριασμό της στο Facebook, κάτι που σύμφωνα με τους αστυνομικούς έχει ξαναγίνει στο παρελθόν πολλές φορές με θύματα κοπέλες αυτής της ηλικίας. Ο λογαριασμός της Μαρίας στο Facebook θα ελεγχθεί από τους αξιωματικούς της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος για να διαπιστωθεί τι έχει συμβεί. Στο πλαίσιο αυτό εξετάζεται ακόμα και το σενάριο της εγκληματικής ενέργειας, χωρίς όμως να υπάρχει μέχρι στιγμής καμία ένδειξη ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Αν δηλαδή αυτός που μπορεί να ενοχλούσε τη Μαρία ηλεκτρονικά θα μπορούσε να προχωρήσει σε κάποια ενέργεια σε βάρος της.

Οι αστυνομικοί με εμπειρία σε αυτές τις υποθέσεις εκτιμούν ότι δεν αποκλείεται ακόμα και η Μαρία να έφυγε στο εξωτερικό, ενδεχομένως με την παρότρυνση τρίτου προσώπου στο οποίο είχε εμπιστοσύνη.

-- This feed and its contents are the property of The Huffington Post, and use is subject to our terms. It may be used for personal consumption, but may not be distributed on a website.

Keywords
Τυχαία Θέματα