Ο τρομοκράτης πρόλαβε να μπει στο Facebook διασχίζοντας τη μισή Ευρώπη

Αναζητούσαν τον μακελάρη του Βερολίνου στη Γερμανία, ενώ εκείνος διέσχιζε τη μισή Ευρώπη και έφτασε μέχρι το Μιλάνο, όπου και έπεσε τελικά νεκρός από πυρά αστυνομικών. Μάλιστα, κάπου στα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία, χαλαρός (και θρασύς), ο 24χρονος Ανίς Αμρί ενημέρωσε την προσωπική του σελίδα στο Facebook! Ναι, μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες των λονδρέζικων Times, ενώ όλη η Ευρώπη είχε κινητοποιηθεί και συμμετείχε στο ανθρωποκυνηγητό του δράστη που σκόρπισε τον θάνατο στη χριστουγεννιάτικη αγορά

του Βερολίνου, ο ίδιος τους «έκλεινε το μάτι» μπαινοβγαίνοντας στα social media!

Για να φτάσει στο Μιλάνο, όπου και τελικά έπεσε νεκρός από πυρά αστυνομικών –όχι επειδή αναγνωρίστηκε από τις Αρχές, αλλά επειδή ο ίδιος αντέδρασε πυροβολώντας σε έναν έλεγχο ρουτίνας- ο τυνήσιος δράστης ταξίδεψε με τρένα. Που σημαίνει ότι διέσχισε περισσότερες από δύο χώρες! Αυτό αναπόφευκτα θέτει ερωτήματα για το επίπεδο της ασφάλειας εντός της Ευρώπης και δυστυχώς πάντα ακούγονται οι απαντήσεις αυτών που πιέζουν για λιγότερη Ευρώπη και περισσότερα σύνορα.

Ποια είναι η πορεία που έκανε ο τυνήσιος δράστης αφού σκότωσε 12 άτομα και τραυμάτισε δεκάδες, αφού ξέφυγε μέσα από τα χέρια των γερμανικών Αρχών, και ενώ είχε θεαθεί σε ισλαμικό τέμενος στο Βερολίνο την Τρίτη; Το Facebook «λέει» ότι ο ίδιος διέσχισε σε κάποια φάση τα σύνορα της Γερμανίας με την Ολλανδία. Υστερα κάπως έφτασε στη Γαλλία, καθώς βρέθηκαν πάνω του εισιτήρια που δείχνουν ότι το βράδυ της Πέμπτης πήρε ένα τρένο από το Σαμπερί, πόλη της νοτιοανατολικής Γαλλία, στο Τορίνο κι από εκεί στο Μιλάνο.

Μέχρι εκείνο το σημείο δεν συνάντησε κανένα εμπόδιο. Αλλά τα ξημερώματα της Παρασκευής, σε έλεγχο ρουτίνας στην Πλατεία της Πρωτομαγιάς, στην περιοχή Σέστο Σαν Τζιοβάνι, μπροστά στον σιδηροδρομικό σταθμό του Μιλάνου, έχασε την ψυχραιμία του. Χωρίς δεύτερη σκέψη έβγαλε το όπλο του (.22) και πυροβόλησε προς έναν αστυνομικό.

Απάντησε ο δεύτερος αστυνομικός, ο οποίος μάλιστα ήταν μαθητευόμενος, και τον πυροβόλησε δύο φορές επιδιώκοντας να τον τραυματίσει και όχι να τον σκοτώσει. Ωστόσο, ο δράστης υπέκυψε ύστερα από δέκα λεπτά.

Τον ταυτοποίησαν με βάση τα δακτυλικά του αποτυπώματα, καθώς δεν είχε κανένα έγγραφο πάνω του. «Ούτε κινητό τηλέφωνο, ούτε χαρτιά, απλώς ένα μαχαίρι», δήλωσε ο επικεφαλής της Αστυνομίας του Μιλάνου, Αντόνιο ντε Ιέσου. Είχε ήδη γίνει ένα φάντασμα. Κι αν δεν παρατηρούσαν ότι φερόταν ύποπτα οι δύο ιταλοί αστυνομικοί;

Το βάρος της ευθύνης πέφτει πάνω απ’ όλα στη γερμανική κυβέρνηση και δυστυχώς στην Ανγκελα Μέρκελ. Η ίδια απάντησε ότι θα λάβει μέτρα για την ενίσχυση της ασφάλειας, την επιτάχυνση των απελάσεων και δεσμεύτηκε ότι θα προτείνει αλλαγές στον αντιτρομοκρατικό νόμο.Η ίδια δήλωσε ότι οι έρευνες δεν σταματούν αλλά συνεχίζονται μέχρι να βρεθούν πιθανοί συνεργοί του δράστη.

Τι αποκαλύπτει ο συλληφθείς ανιψιός του Ανίς Αμρί για τον θείο του

Πράγματι, οι έρευνες συνεχίζονται από τη Γερμανία μέχρι την Τυνησία. Εκεί συνέλαβαν οι Αρχές τον ανιψιό του μακελάρη και δύο ακόμη ύποπτους το βράδυ της Παρασκευή. Σύμφωνα με τον τυνήσιο υπουργό Εσωτερικών, οι τρεις συλληφθέντες, ανάμεσα στις ηλικίες 18 με 27 ετών, είναι μέλη ενός τρομοκρατικού πυρήνα, ο οποίος δραστηριοποιείται από τη Φουσάνα, στα νότια της Τύνιδας, μέχρι την Ουεσλάτια, τη γενέτειρα του Αμρί, στην κεντρική Τυνησία.

Ο ανιψιός του Αμρί, γιος της αδελφής του, ομολόγησε στις Αρχές ότι βρισκόταν σε επαφή με τον θείο του μέσω της κρυπτογραφημένης εφαρμογής Telegram. Δήλωσε επίσης ότι ο θείος του έστελνε χρηματικά ποσά χρησιμοποιώντας ψεύτικα στοιχεία, για να τον βοηθήσει να μεταβεί στη Γερμανία. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο θείος του ήταν ο «εμίρης» μιας τζιχαντιστικής οργάνωσης που εδρεύει στη Γερμανία και αποκαλείται «Ταξιαρχία Αμπου αλ Ουαλαά».

The post Ο τρομοκράτης πρόλαβε να μπει στο Facebook διασχίζοντας τη μισή Ευρώπη appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα