Κάλαντα και μαντινάδες για τον Ερντογάν άκουσε ο Παυλόπουλος!

Συνήθως τα κάλαντα στους πολιτικούς αρχηγούς έχουν κάτι από εθνικό φολκλόρ και λίγο από χαριτωμένες ατάκες. Εφέτος όμως στο Προεδρικό Μέγαρο είχε και αναφορές στα εθνικά θέματα και μηνύματα προς την Αγκυρα με τη μορφή μαντινάδας, ένα είδος ελαφριάς διπλωματίας.

Στην χώρα της ελαφρότητας όλα χωρούν. Λγο παραπέρα άλλωστε στο Μαξίμου ο Αλέξη Τσίπρας χαριτολογώντας αποκήρυσσε τα «κάλαντα του ευρώ»…

Ο Προκόπης Παυλόπουλος

άκουσε τα πρώτα κάλαντα από την Προεδρική Φρουρά, την οποία ευχαρίστησε για το ήθος και την εικόνα της χώρας που βγάζει προς το εξωτερικό. Ακολούθησαν πολιτιστικοί σύλλογοι και χορωδίες από όλη την Ελλάδα, ενώ η ιδιαίτερη στιγμή ήταν όταν βρέθηκαν στο Μέγαρο οι Βρακοφόροι Κρήτης.

Αφού είπαν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας τα κάλαντα του νησιού και χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς, ήρθε η ώρα και για τη μαντινάδα: η οποία είχε αναφορές στον Ταγίπ Ερντογάν και στις πολυσυζητημένες δηλώσεις του για τη Συνθήκη της Λωζάνης.

«Ο πρόεδρος της γείτονος μας έχει πια τροζάνει και μας κουνά το δάχτυλο δείχνοντας τη Λωζάνη. Μα πρέπει μια απάντηση ξεκάθαρη να πάρει, πως το Αιγαίο το βαστούν οι έλληνες φαντάροι», ήταν η μαντινάδα που είπαν οι Κρητικοί στον κ. Παυλόπουλο.

Λίγα μέτρα πιο πάνω, στο Μέγαρο Μαξίμου,το χριστουγεννιάτικο κλίμα μετέφεραν οι μαθητές του Μουσικού Σχολείου Αθήνας οι οποίοι είπαν τα κάλαντα στον Αλέξη Τσίπρα.

Τα παιδιά ξεκίνησαν με τα κάλαντα στα αγγλικά και μόλις τελείωσαν ο Πρωθυπουργός παρατήρησε γελώντας: «Αυτά είναι τα ευρωπαϊκά κάλαντα, του ευρώ. Θέλω τα παραδοσιακά», αίτημα το οποίο βέβαια ικανοποιήθηκε αμέσως.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Τσίπρας έκανε δώρο στο σχολείο ένα πιάνο, ενώ οι μαθητές του χάρισαν έναν πίνακα. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός άκουσε χριστουγεννιάτικους ρυθμούς και από τη Φιλαρμονική του δήμου Αμφιλοχίας.

The post Κάλαντα και μαντινάδες για τον Ερντογάν άκουσε ο Παυλόπουλος! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα