Ο Τραμπ, που ήταν κατά των διακοπών, φεύγει για 17 ημέρες

13:58 4/8/2017 - Πηγή: Protagon

«Ποιος ο λόγος να πάει κανένας διακοπές;» αναρωτιόταν κάποτε -το μακρινό 2004- ο Ντόναλντ Τραμπ, όταν ήθελε να δείξει μια εικόνα δυναμικού επιχειρηματία.

«Αν δεν απολαμβάνεις τη δουλειά σου, τότε δεν κάνεις τη σωστή δουλειά», εξηγούσε ο ίδιος στο βιβλίο του «Σκέψου σαν Δισεκατομμυριούχος».

Οι εποχές άλλαξαν, ο ίδιος κατάφερε να εκλεγεί πρόεδρος των ΗΠΑ και να έχει να αντιμετωπίσει ένα σωρό υποθέσεις μέσα και γύρω από τον στενό του κύκλο, αλλά, παρά τα όσα έλεγε, οι διακοπές διακοπές.

Την Παρασκευή πρόκειται

να αναχωρήσει από την Ουάσιγκτον για το ιδιωτικό του γήπεδο γκολφ στο Νιου Τζέρσεϊ. Εκεί θα παραμείνει 17 ημέρες, γράφει το Associated Press, μακριά από τον «βούρκο», όπως συνηθίζει να αποκαλεί το σύστημα στην Ουάσινγκτον.

Η ανάπαυλα γίνεται ως ένα βαθμό εξ ανάγκης. Ολόκληρη η Δυτική Πτέρυγα του Λευκού Οίκου έχει σχεδόν αδειάσει αυτές τις ημέρες για να εγκατασταθεί νέο σύστημα κλιματισμού και θέρμανσης, το οποίο μετρούσε ήδη 27 χρόνια ζωής, και να γίνουν εργασίες συντήρησης.

Ως την τελευταία στιγμή τα θερινά σχέδια του προέδρου κρατούνταν ασαφή. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Σάρα Χάκαμπι Σάντερς την Τρίτη έλεγε στους δημοσιογράφους απλά ότι θα τους κρατά ενήμερους.

Αξιωματούχοι του Λευκού Οίκου επισήμαιναν από την πλευρά τους ότι η άδεια δεν θα είναι μόνο ξεκούραση, αλλά θα έχει και εργασία.

Τα στατιστικά δείχνουν μια διαφορετική εικόνα.

Σχεδόν τα μισά από τα ως τώρα Σαββατοκύριακα της θητείας του (13 στα 28) ο Τραμπ τα πέρασε μακριά από τον Λευκό Οίκο όπως στο ιδιόκτητο θέρετρο Μαρ-α-Λάγκο στη Φλόριντα ή το Μπέντμινστερ του Νιου Τζέρσεϊ. Σε αυτά περιλαμβάνονται και ένα που έλειπε στο εξωτερικό για δουλειά, αλλά και ένα στη προεδρική εξοχική κατοικία του Καμπ Ντείβιντ.

Το εξώφυλλο του Newsweek αυτή την εβδομάδα προχωρά ένα βήμα πιο μακριά: «Το τεμπέλικο παιδί» γράφει και αναρωτιέται πως θα είναι ο Τραμπ, που τώρα βαριέται και είναι κουρασμένος, αν χρειαστεί να δουλέψει πραγματικά.

Η εικόνα ενός βαριεστημένου προέδρου που είναι ριγμένος στην πολυθρόνα με αναψυκτικό, πατατάκια και σκουπίδια προκαλεί θυμηδία.

Πού πηγαίνουν διακοπές οι πρόεδροι

Η ζέστη και η υγρασία της Ουάσιγκτον τον Αύγουστο κάνουν τις συνθήκες αποπνικτικές και οι πρόεδροι δεν ξεφεύγουν, όσο μπορούν, από τον κανόνα της φυγής.

Ο Ρόναλντ Ρέιγκαν προτιμούσε την ιππασία στο ράντσο του στην Καλιφόρνια, ενώ ο Τζορτζ Μπους αποσύρονταν στο δικό του στο Τέξας. Αντίθετα, ο Μπιλ Κλίντον και ο Μπαράκ Ομπάμα προτιμούσαν το νησάκι Μάρθας Βίνγιαρντ στη Μασσαχουσέτη.

The post Ο Τραμπ, που ήταν κατά των διακοπών, φεύγει για 17 ημέρες appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα