Πύργος της Κολάσεως Νο2: ο εφιάλτης του Λονδίνου «μετακόμισε» στο Ντουμπάι

13:47 4/8/2017 - Πηγή: Protagon

Χωρίς να έχουν υπάρξει τραυματισμοί, αλλά με ζημιές σε αρκετούς ορόφους, τέθηκε υπό έλεγχο η πυρκαγιά σε συγκρότημα κατοικιών στο Ντουμπάι η οποία ξέσπασε τα ξημερώματα της Παρασκευής.

Η φωτιά ξέσπασε περίπου μία ώρα μετά τα μεσάνυχτα (τοπική ώρα) χωρίς να είναι γνωστά τα ακριβή αίτια.

Ο πύργος, που σε μια ειρωνεία της τύχης έχει το όνομα «Torch» («Πυρσός»), είναι ένας από τους ψηλότερους ουρανοξύστες κατοικιών στο Ντουμπάι, στην εύπορη περιοχή της μαρίνας

της πόλης.

Διαβάστε: Σκηνές αποκάλυψης στον ουρανοξύστη Γκρένφελ στο Λονδίνο

«Κοιμόμασταν και ξυπνήσαμε από τον συναγερμό της φωτιάς, αλλά και από τις φωνές των ανθρώπων. Χρειάστηκαν 10 λεπτά για να κατεβούμε από τον 50ο όροφο», δήλωσε χαρακτηριστικά ένοικος του πύργου των διαμερισμάτων, ο οποίος είπε ότι η προσπάθεια κατάσβεσης άρχισε να έχει αποτέλεσμα μετά από δύο ώρες.

Το περιστατικό, που έρχεται περίπου δύο μήνες μετά την φονική πυρκαγιά με τους πάνω από 80 νεκρούς στον πύργο Γκρένφελ στο Λονδίνο, εγείρει ερωτηματικά για την ασφάλεια των υλικών που χρησιμοποιούνται στο εξωτερικό τμήμα των κτιρίων στην περιοχή του Περσικού.

Είναι η δεύτερη πυρκαγιά στο κτίριο από το 2015, το οποίο έχει κατασκευαστεί μόλις το 2011.

Αν και ήταν το υψηλότερο κτίριο κατοικιών όταν εγκαινιάστηκε, έχοντας 79 ορόφους, έκτοτε έχουν κατασκευαστεί άλλα πέντε υψηλότερα συγκροτήματα.

Όπως αναφέρει το BBC έχει 676 διαμερίσματα, με την τιμή ενός διαμερίσματος με δύο κρεβατοκάμαρες να ξεκινά τουλάχιστον από τα 500.000 δολάρια (420.000 ευρώ).

Ο Πύργος Torch μερικές ώρες μετά την πυρκαγιά (REUTERS/Hamad I Mohammed)

The post Πύργος της Κολάσεως Νο2: ο εφιάλτης του Λονδίνου «μετακόμισε» στο Ντουμπάι appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα