Μεταμεσονύκτιο θρίλερ για τη διάσωση ορειβάτισσας στον Ολυμπο

12:47 7/1/2018 - Πηγή: Protagon

Περιπετειώδης ήταν η επιχείρηση διάσωσης 35χρονης ορειβάτισσας από τα Σκόπια που είχε εγκλωβιστεί σοβαρά τραυματισμένη μετά από πτώση στον Ολυμπο, στο λούκι Στεφανιού, σε υψόμετρο περίπου 2.800 μέτρων.

Η επιχείρηση για τη διάσωσή της είχε αρχίσει από τις 11 το πρωί του Σαββάτου. Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης ενημερώθηκε στις 10.53 για το περιστατικό μέσω ασυρμάτου από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και άμεσα ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία, ενώ ταυτόχρονα ζητήθηκε η συνδρομή εναέριου μέσου για τη μεταφορά

της γυναίκας.

Η πρώτη προσπάθεια προσέγγισής της από ελικόπτερο Super Puma της Πολεμικής Αεροπορίας δεν στέφθηκε με επιτυχία και καθώς έπεφτε το σκοτάδι το ελικόπτερο αποχώρησε και επανήλθε με ειδικό νυχτερινό εξοπλισμό.

Το θρίλερ είχε αίσιο τελος και η διακομιδή της 35χρονης ολοκληρώθηκε λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Το Super Puma την παρέλαβε τελικά από το καταφύγιο «Γ. Αποστολίδης» και την μετέφερε στο νοσοκομείο της Λάρισας, περίπου στις 1:30, τα ξημερώματα της Κυριακής.

Η περίπτωση της 35χρονης δεν είναι το πρώτο αντίστοιχο περιστατικό στον Ολυμπο καθώς στις 10,11 και 12 Δεκεμβρίου είχαν σημειωθεί απανωτά ορειβατικά ατυχήματα με συνολικό απολογισμό δύο νεκρούς και τέσσερις τραυματίες.

The post Μεταμεσονύκτιο θρίλερ για τη διάσωση ορειβάτισσας στον Ολυμπο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα