Μέρκελ: «Στόχος μου σε ό,τι κάνω να ενισχύσω τη δημοκρατία»

12:32 2/9/2017 - Πηγή: Protagon

Την απόφαση να είναι εκ νέου υποψήφια για την καγκελαρία η Ανγκελα Μέρκελ πήρε πριν από λίγους μήνες, τον περασμένο Νοέμβριο, λέει η ίδια σε συνέντευξή της στο Spiegel όπου τονίζει ότι κύριο μέλημά της είναι η ενίσχυση της δημοκρατίας μέσα και έξω από τη χώρα της.

Παράλληλα, ετοιμάζεται για την πρώτη αντιπαράθεσή με τον υποψήφιο του SPD Μάρτιν Σουλτς σε ένα τοπίο όπου οι δημοσκοπήσεις

δείχνουν για την ίδια άνετη νίκη.

Οταν ο δημοσιογράφος του Spiegel, στο οποίο έδωσε συνέντευξη, της επεσήμανε ότι η τέταρτη θητεία του μέντορά της Χέλμουτ Κολ ήταν μια αποτυχία, η Μέρκελ απάντησε ότι το σκεφτόταν και η ίδια. Αλλά, πάντως, λέει ότι «έχω την απαραίτητη δύναμη και εξακολουθώ να είμαι περίεργη για τους ανθρώπους και για το πώς αλλάζει η ζωή και η χώρα, αλλά και για τις προκλήσεις που παρουσιάζει η πολιτική».

Αυτό που την κρατά προσγειωμένη είναι να διαβάζει επικριτικά άρθρα στον Τύπο ενώ κρίνει σαν πολύ σημαντικό «οι συνεργάτες μου να μου λένε ανοικτά πώς βλέπουν τα πράγματα».

Σε ό,τι αφορά τους στόχους της, η Μέρκελ τονίζει ότι η είναι η ενίσχυση της δημοκρατίας στη Γερμανία και εκτός. «Οι ΗΠΑ είναι επίσης μια ισχυρή δημοκρατία. Οπως βλέπουμε για παράδειγμα στην Πολωνία και την Ουγγαρία είναι σημαντικό να έχουμε αντίβαρα στα δημοκρατικά συστήματα και πιστεύω ότι εξακολουθούν να είναι ισχυρά στις ΗΠΑ», διευκρινίζει.

Οπαδός της Μέρκελ κρατά σε ομιλία της πλακάτ με την χαρακτηριστική χειρονομία της καγκελαρίου (REUTERS/Kai Pfaffenbach)

Αύριο Κυριακή θα έχει την ευκαιρία να αντιπαρατεθεί σε τηλεοπτικό ντιμπέιτ με τον αντίπαλό της των Σοσιαλδημοκρατών Μάρτιν Σουλτς. Το περιμένει γιατί θα είναι μια καλή ευκαιρία για τους Γερμανούς «να δουν τι είδους πολιτική προσφέρουν ο Μάρτιν Σουλτς κι εγώ για τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Σε συνέντευξή της το Σάββατο στην Rheinische Post λέει ότι δεν έχει τον χρόνο για να μελετήσει βίντεο από προηγούμενες τηλεμαχίες, αλλά θα προετοιμαστεί διαβάζοντας.

Είκοσι ημέρες πριν από τις εκλογές, το τεστ θα είναι μεγάλο για τους δύο υποψήφιους. Υπολογίζεται ότι σχεδόν οι μισοί από τους 61,5 εκατ. ψηφοφόρους θα στηθούν μπροστά στις τηλεοράσεις τους την Κυριακή για να δουν τη μονομαχία μεταξύ των δύο ηγετών. Οι δημοσκοπήσεις φέρνουν πάντως την Μέρκελ και το κόμμα της, το CDU, να προηγούνται με διψήφιο ποσοστό.

Το τηλεοπτικό κοινό θα είναι λοιπόν πραγματικά μεγάλο και υπό άλλες συνθήκες θα εξασφάλιζε στη Μέρκελ μια σημαντική τηλεοπτική καριέρα.

Γιατί όπως λέει στην Rheinische Post, ο κρυφός της πόθος είναι να παρουσιάσει ένα δικό της τοκ-σόου, ενώ παράλληλα είναι στην καγκελαρία!

The post Μέρκελ: «Στόχος μου σε ό,τι κάνω να ενισχύσω τη δημοκρατία» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα