Ο Μπακογιάννης κλείνει την «πληγή» με τον Κυριάκο: «Είναι η τελευταία ευκαρία της χώρας»

08:55 2/9/2017 - Πηγή: Protagon

Μια πληγή που ακόμα και αν δεν υπήρξε επί της ουσίας υπήρχε σε όρους πολιτικής επικοινωνίας, επιχειρεί να κλείσει ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης με συνέντευξή του στα «Νέα Σαββατοκύριακο». Είναι η «πληγή» που είχε ανοίξει με την παρουσία του στο πρόσφατο Αναπτυξιακό Συνέδριο της Λαμίας, όπου μίλησε ο Αλέξης Τσίπρας – τότε από τον φιλοκυβερνητικό Τύπο είχε

καλλιεργηθεί εντέχνως η θεωρία ότι ο «γαλάζιος» κ. Μπακογιάννης είχε κάνει αντάρτικο και είχε σπάσει τη «γραμμή» που είχε θέσει ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας (και θείος του) Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας εμφανίζεται στη συνέντευξή του στα «Νέα» και στον Μάνο Χαραλαμπάκη απολύτως πεπεισμένος ότι για τη χώρα δεν υπάρχει άλλη λύση από τον κ. Μητσοτάκη. Για την ακρίβεια περιγράφει τον πρόεδρο της ΝΔ ως την τελευταία ευκαιρία για την ανάκαμψη της χώρας. Ο κ. Μπακογιάννης στηλιτεύει παράλληλα την κυβερνητική θριαμβολογία για την κατάσταση της Οικονομίας. «Η ανάπτυξη δεν θα έρθει επειδή το εύχεται η όποια κυβέρνηση», αναφέρει στα χαρακτηριστικά και τονίζει ότι «για να αλλάξει η καθημερινότητα των πολιτών πρέπει να γυρίσουμε το κράτος ανάποδα»! Και ζητάει από τους πολίτες να οπλίσουν τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη με ισχυρή κοινοβουλευτική πλειοψηφία ώστε να μπορέσει να επανεκκινήσει τη χώρα.

Σε κάθε περίπτωση αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ξεκαθαρίζει τη θέση του για την παρουσία του στο πολυσυζηημένο συνέδριο στη Λαμία, όταν είχε βρεθεί να συνομιλεί με τον κ. Τσίπρα και υπουργούς της κυβέρνησης. Αποδίδε δε τον όλο θόρυβο σε συγκεκριμένα φιλοκυβερνητικά κέντρα.

«Η παρουσία μου σε ένα συνέδριο που είχε ως στόχο την ανάπτυξη της περιφέρειάς μου ήταν αυτονόητη. Εκ του θεσμικού μου ρόλου. Για να τελειώνουμε όμως: κανείς δεν μου ζήτησε ή περίμενε από μένα να απουσιάσω. Οφείλω να συνεργάζομαι με την εκάστοτε κυβέρνηση – έχω συνεργαστεί με έξι από τότε που ξεκίνησα – μεταξύ άλλων διότι από εκεί εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό η χρηματοδότησή μας. Δυστυχώς. Ολοι μιλούν για ανεξάρτητη Αυτοδιοίκηση αλλά όπως και με τα παιδιά μας, ανεξαρτησία όσο κρατάμε το πορτοφόλι εμείς, δεν υπάρχει! Ο όποιος θόρυβος προκλήθηκε πυροδοτήθηκε από συγκεκριμένα φιλοκυβερνητικά κέντρα. Εμείς στην Περιφέρεια δουλεύουμε όλοι μαζί, αλλά ψηφίζουμε διαφορετικά» απαντά στη σχετική ερώτηση ο κ. Μπακογιάννης, ο οποίος μάλιστα σε άλλο σημείο της συνέντευξής του καταγγέλλει προβοκάτσιες.

Στην ερώτηση αν φιλοδοξεί να διεκδικήσει τον Δήμο Αθηναίων, απαντά ότι ναι μεν έχει όνειρα και φιλοδοξίες, αλλά «δεν θα ήμουν σοβαρός αν τώρα, δυόμισι χρόνια πριν από τις εκλογές, είχα κάτι άλλο στο μυαλό μου εκτός από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας», λέει για να συμπληρώσει:

«Οπως δεν είναι σοβαρά και αυτά τα σενάρια επιστημονικής φαντασίας τα οποία γράφονται εσχάτως για το θέμα, τα οποία μάλιστα, και εδώ γελάμε, με φέρουν και σε αντίθεση με τον πρόεδρο της παράταξής μου. Ακόμη και ότι διεκδικώ χρίσματα από τον ΣΥΡΙΖΑ έγραψαν οι αθεόφοβοι! Τι να πω… Τα αντιμετωπίζω από ασόβαρα, το ηπιότερο, έως προβοκάτσιες».

Ο κ. Μπακογιάννης καλεί τον κόσμο να ψηφίσει τη Νέα Δημοκρατία για να ανακάμψει η χώρα μετά από τρία Μνημόνια.

«Στην πολιτική οι πρώτες ύλες βρίσκονται στο μυαλό μας. Αυτές είμαι σίγουρος ότι ο Κυριάκος τις έχει. Επειδή όμως η μαμμή της δημοκρατίας είναι η κάλπη, στις εκλογές έχουμε όλοι την ευκαιρία να τον οπλίσουμε με την κοινοβουλευτική δύναμη και τα στελέχη που θα χρειαστεί για να πετύχει την επανεκκίνηση. Κακά τα ψέματα, έπειτα από τρία Μνημόνια, ο Κυριάκος πολύ πιθανόν να είναι η τελευταία μας ευκαιρία. Το βάρος που θα κληθεί να σηκώσει είναι πολύ μεγάλο. Ενόψει αυτής της επόμενης μέρας, λοιπόν, οφείλουμε όλοι να διακρίνουμε το μείζον που είναι το συμφέρον της χώρας από το έλασσον, δηλαδή τις όποιες προσωπικές ή πολιτικές ατζέντες. Και δεν το λέω μόνο ως περιφερειάρχης ή ως πολίτης, αλλά κυρίως ως πατέρας που θέλει να παιδιά του να ζήσουν σε μια καλύτερη Ελλάδα. Και ξέρω ότι ο Κυριάκος είναι η ελπίδα τους»…

The post Ο Μπακογιάννης κλείνει την «πληγή» με τον Κυριάκο: «Είναι η τελευταία ευκαρία της χώρας» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα