Λιγότερα μαθήματα για τις απολυτήριες της Γ’ Λυκείου

Αλλαγές -στο και πέντε της σχολικής χρονιάς- στον τρόπο διεξαγωγής των ενδοσχολικών εξετάσεων στην Γ Λυκείου εξετάζει το υπουργείο Παιδείας, με μείωση των μαθημάτων αλλά και αύξηση της κανονικής διδακτικής περιόδου.

Οπως αναφέρει την Παρασκευή ο «Ελεύθερος Τύπος», το υπουργείο σκέφτεται να περιορίσει δραστικά -πολύ πιθανόν και από φέτος- τις εξετάσεις της Γ’ Λυκείου καθιερώνοντας μόλις τέσσερα εξεταζόμενα μαθήματα και δύο επιπλέον εβδομάδες

μαθημάτων.

Τα μαθήματα που θα περιλαμβάνονται στις απολυτήριες εξετάσεις είναι η Νεοελληνική Γλώσσα, τα Μαθηματικά, η Ιστορία και η Βιολογία.

Τα υπόλοιπα, και ανάμεσά τους μαθήματα όπως τα Αρχαία, η Φυσική και η Χημεία που αφορούν τους μαθητές σε κατεύθυνση, θα εξετάζονται γραπτά μόνο κατά τη διάρκεια των δύο τετραμήνων.

Μαζί με την περικοπή των μαθημάτων προωθείται και η αύξηση του διδακτικού έτους σε όλο το Λύκειο, που πλέον υπολογίζεται να ολοκληρώνεται στα τέλη Μαΐου. Ενδεικτικά, κατά το περασμένο διδακτικό έτος η λήξη ήταν στις 9 Μαΐου.

Σύμφωνα με αυτόν το σχεδιασμό, η διενέργεια των πανελλαδικών εξετάσεων θα γίνει, όπως και πέρυσι, στις αρχές Ιουνίου.

Το Ινστιτούτο Εκπαιδευτικής Πολιτικής (ΙΕΠ) έχει εισηγηθεί στο υπουργείο Παιδείας πρόταση περικοπής των ενδοσχολικών εξετάσεων στη Γ’ Λυκείου, αλλά η πολιτική ηγεσία δεν έχει λάβει ακόμα την τελική απόφαση.

Πριν από δύο χρόνια, επί υπουργίας Νίκου Φίλη, είχε προχωρήσει η μείωση των εξετάσεων σε όλες τις τάξεις του Γυμνασίου ακριβώς στο ίδιο πλαίσιο. Η μοναδική διαφορά ήταν ότι στο Λύκειο προκρίθηκε το μάθημα της Βιολογίας ως τέταρτο εξεταζόμενο μάθημα και όχι η Φυσική όπως έγινε στο Γυμνάσιο.

The post Λιγότερα μαθήματα για τις απολυτήριες της Γ’ Λυκείου appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα