Mητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ζητήστε συγγνώμη από τα θύματα του νόμου Παρασκευόπουλου»

Ολομέτωπη επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στηλιτεύοντας σχετικές νομοθετικές πρωτοβουλίες του ΣΥΡΙΖΑ, όπως η κατάργηση των φυλακών υψίστης ασφαλείας τύπου Γ και ο νόμος Παρασκευόπουλου.

Κατά τη συζήτηση ερώτησής του στην «Ωρα του Πρωθυπουργού»

για την έξαρση της εγκληματικότητας ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε και στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Δημήτρη Τζανακόπουλο που τον είχε επικρίνει ότι από τη μία δίνει συγχαρητήρια στην ΕΛ.ΑΣ. και από την άλλη υποβάλει ερώτηση για τα φαινόμενα ανομίας.

«Η ΕΛΑΣ αξίζει συγχαρητήρια γιατί προσπαθεί να ανταποκριθεί σε άγρια κατάσταση που είναι αποτέλεσμα των δικών σας παραλείψεων κ. Τσίπρα. Το πρόβλημα δημιουργείται όταν η κυβέρνηση δεν την αφήνει να κάνει τη δουλειά της. Η αστυνομία τρέχει να συλλαμβάνει αυτούς που εσείς αφήνετε ελεύθερους», παρατήρησε χαρακτηριστικά και κάλεσε τους κυβερνώντες να ζητήσουν συγνώμη από τα θύματα του νόμου Παρασκευόπουλου.

Όπως υπογράμμισε ο αρχηγός της ΝΔ, «φυλακές υψίστης ασφάλειας υπάρχουν σε όλες τις χώρες αλλά εσείς κρίνετε σκόπιμο να τις καταργήσετε όταν πήρατε την εξουσία». «Σήμερα», τόνισε, «στις φυλακές συνυπάρχουν και συναγελάζονται δολοφόνοι, ποινικοί και τρομοκράτες. Οι νονοί και τα μεγάλα κεφάλια του εγκλήματος λειτουργούν ανενόχλητοι, κάνοντας τις φυλακές κέντρα διοίκησης οργανωμένου εγκλήματος. Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου οργανώθηκε εντός φυλακών. Η έδρα του οργανωμένου εγκλήματος είναι στον Κορυδαλό. Εξηγήσατε μας γιατί φέρατε το νόμο. Μήπως για να κάνετε χατήρι σε φυλακισμένους φίλους του κ. Λαμπρου; Σας κρατάνε; Τους χρωστάτε κάτι;» διερωτήθηκε ο πρόεδρος της ΝΔ.

Με αφορμή τη σύλληψη του αποστολέα του παγιδευμένου φάκελου στον Λουκά Παπαδήμο, ο κ. Μητσοτάκης αναρωτήθηκε με νόημα ποιος ήταν αυτός που δημιούργησε το πολιτικό κλίμα κατασκευάζοντας ενόχους για τα Μνημόνια: «Το κανατε εσείς», είπε, «τότε που βάλατε φωτιά στη χώρα για να ρθείτε στην εξουσία και να ψηφίσετε νέα μνημόνια».

Επιτυχία της αστυνομίας είναι η σύλληψη του υπεύθυνου για την επίθεση στον Λουκά Παπαδήμο, αλλά «επιτυχία» της κυβέρνησής σας είναι ότι δεν θα πάει σε μία φυ λακή υψίστης ασφαλείας, αλλά σε μία φυλακή όπου θα μπορεί να δικτυώνεται, σχολίασε χαρακτηριστικά, ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι η συγκεκριμένη σύλληψη έγινε με βάση νομοθέτημα που πολλοί από τον ΣΥΡΙΖΑ πολέμησαν και ακόμα και σήμερα ζητούν την κατάργησή του, το αρθρο187α που επιτρέπει τη χρήση DNA ως αποδεικτικού υλικού.

«Η αστυνομία», συνέχισε στο ίδιο ύφος ο πρόεδρος της ΝΔ, «έχει επιτυχίες χάρη σε ένα νομοθετικό πλαίσιο που επιχειρήσατε να αλλάξετε. Δεν το αλλάξατε αλλά βγάλατε τους ποινικούς από τα κελιά με το νόμο Παρασκευόπουλου. Τι έχετε να πείτε στη σύζυγο του εστιάτορα στην Ύδρα; Τι έχετε να πείτε στα θύματα του ληστή που σκορπούσε τον τρόμο σε Κυψέλη σε βάρος ηλικιωμένου; Τι έχετε να πείτε στην ηλικιωμένη που την έκαψαν εγκληματίες; Όλοι αυτοί απελευθερώθηκαν με το νόμο Παρασκευόπουλου».

«Αλλάξτε το νόμο Παρασκευόπουλου, οφείλετε να ζητήσετε συγγνώμη από τα θύματα και τους οικείους τους» κατέληξε στην αναφορά του για τον νόμο Παρασκευόπουλου, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο αρχηγός της ΝΔ δεν μπορούσε να μην αναφερθεί και στην κατάσταση που επικρατεί στα Πανεπιστήμια, τα οποία όπως είπε, μετατρέπονται συχνά σε αρένα οργανωμένων τραμπούκων και παραβατικών στοιχείων. « Στο Πάντειο, καθηγητής είδε το πρόσωπό του να γίνεται αφίσα. Στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, ο πρύτανης έπεσε θύμα προπηλακισμών μέσα στο γραφείο του και είδε να τον συκοφαντούν κι από πάνω στο διαδίκτυο. Στο Αριστοτέλειο, το Πρυτανικό Συμβούλιο ετέθη σε ομηρεία για τρεις ώρες. Στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας, τα προαύλια έχουν μετατραπεί σε εμποροπανήγυρη χωρίς κανείς να παρεμβαίνει. Υπάρχουν επώνυμες κατηγορίες για εμπόριο ναρκωτικών στον περιβάλλοντα χώρο του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης… Στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, την παλιά ΑΣΟΕΕ, ένας νέος άνθρωπος με αναπηρία δέχθηκε επίθεση, γιατί πήγαινε σε εκδήλωση που δεν είχε την έγκριση των τραμπούκων της σχολής. Δεν σεβάστηκαν ούτε την αναπηρία του. Λίγες μέρες μετά, εξέδωσαν και φυλλάδια εναντίον του να μην ξαναπατήσει στη σχολή. Χθες, πάλι στο ίδιο Πανεπιστήμιο, η Πρυτανεία εξέδωσε ανακοίνωση ότι οι γνωστοί – άγνωστοι χτύπησαν μια διοικητική υπάλληλο«, ανέφερε ενδεικτικά για να επαναλάβει ότι η κυβέρνηση είναι αυτή που δεν αφήνει την ΕΛ.ΑΣ. να κάνει τη δουλειά της:

«Κάνετε κάτι για όλα αυτά, κ. Τσίπρα; Πήρατε κάποια πρωτοβουλία; Μπήκε κάποιος εισαγγελέας; Κάνατε κάποια δημόσια δήλωση; Καλέσατε έστω την πανεπιστημιακή κοινότητα να παρέμβει; Τι μας λέτε, δηλαδή; Ότι η αστυνομία που εξιχνίασε την απαγωγή Λεμπιδάκη και έπιασε έναν τρομοκράτη δεν μπορεί να ταυτοποιήσει και να τιμωρήσει όσους χτύπησαν έναν φοιτητή με πρόβλημα αναπηρίας; Ασφαλώς μπορεί. Εσείς δεν την αφήνετε να το κάνει».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε και στη δράση του Ρουβίκωνα και την ανοχή που δείχνει απέναντι στην αναρχική οργάνωση η κυβέρνηση. Ο αρχηγός τους ποστάρει κανονικά στο Facebook παρ’ όλο που στόχος τους είναι -κατά δήλωσή τους- η κατάλυση του κράτους, ενώ όταν συνελήφθησαν τα μέλη τους, φρόντισε προσωπικά ο κ. Βούτσης να μετατρέψει τα περιπολικά σε ταξί, παρατήρησε χαρακτηριστικά και συμπλήρωσε για το λεγόμενο «άβατο» των Εξαρχείων: «Στα Εξαρχεια υπάρχουν γιάφκες με όπλα… Σας απασχολεί ότι κάθε βράδυ ρίχνουν μολότοφ στα γραφείο του ΠΑΣΟΚ; Οι αστυνομικοί λένε: ‘Δεν μας αφήνουν να επέμβουμε’».

Τσίπρας: Αναγκαίος ο νόμος Παρασκευόπουλου

Στην απάντησή του ο Πρωθυπουργός υπερασπίστηκε τον νόμο Παρασκευόπουλου και κάλεσε τον κ. Μητσοτάκη να ζητήσει συγγνώμη για τη διασπορά ψεμάτων περί «κύκλου αίματος» στη χώρα, έξαρσης της εγκληματικότητας και εκτεταμένης ανομίας την τελευταία διετία.

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε αναγκαίο τον νόμο, καλώντας την αντιπολίτευση να θυμηθεί το χάος που επικρατούσε στις φυλακές πριν από την εφαρμογή του. Επέκρινε μάλιστα τον αρχηγό της ΝΔ «για τα ψέμματα που είπε» και που αναπαράχθηκαν από τα φιλικά προς την αξιωματική αντιπολίτευση μέσα, ότι οι δράστες προσφατων δολοφονιών, ληστειών και άλλων εγκλημάτων είχαν αφεθεί ελεύθεροι χάρη στις ευεργετικές διατάξεις του νόμου Παρασκευόπουλου.

Ενδεικτικά ανέφερε ότι ισχυρισμός ότι οι τρεις δράστες του βασανισμού της υπερήλικης στην Κυψέλη είχαν αποφυλακιστεί με βάση το νομο Παρασκευόπουλου δεν έχει καμία σχέση με την αλήθεια, καθώς μόνο ο ένας είχε καταδίκη για κλοπή που είχε μετατραπεί σε εξαγοράσιμη, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός φυλακής.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην υπόθεση της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου, λέγοντας ότι η ΝΔ βιάστηκε να εξάγει συμπεράσματα: «Δεν περιμένατε καν την αστυνομική έρευνα. Ισχυριστήκατε μέσω του κ. Τζαβάρα ότι υπήρχαν πολιτικά κίνητρα» πίσω από τη δολοφονία, παρατήρησε και τώρα που η ΕΛ.ΑΣ. εξιχνίασε σε χρόνο ρεκόρ το έγκλημα και αποδεικνύεται ότι «ουδεμία πολιτική διάθεση δεν υπάρχει στα κίνητρα τω δραστών, τι έχετε να πείτε;» ρώτησε ο Πρωθυπουργός τον πρόεδος της ΝΔ και τον κάλεσε να ζητήσει μία συγγνώμη που δηλητηριάζει την κοινή γνώμη.

The post Mητσοτάκης σε Τσίπρα: «Ζητήστε συγγνώμη από τα θύματα του νόμου Παρασκευόπουλου» appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα