Τι συνδέει τους γιους του Τραμπ και τις εισαγωγές ειδών από άγρια ζώα

Η διακυβέρνηση Τραμπ δεν φημίζεται για το ενδιαφέρον που δείχνει για την προστασία του περιβάλλοντος. Μια πρόσφατη απόφασή της όμως που αδυνατίζει την προστασία της άγριας ζωής προσφέρει ένα «παραθυράκι» νομιμότητας στους γιους του προέδρου που είχαν επιδοθεί στην Αφρική σε σαφάρι.

Προ ημερών χαλάρωσαν στις ΗΠΑ οι περιορισμοί για την εισαγωγή ειδών από ελέφαντα προερχόμενων από τη Ζιμπάμπουε και τη Ζάμπια. Είχαν τεθεί το 2014 από την κυβέρνηση Ομπάμα λόγω αδυναμίας της κυβέρνησης της Ζιμπάμπουε

να προστατεύσει την άγρια ζωή.

Από τους λίγους που επιδοκίμασαν την απόφαση της κυβέρνησης Τραμπ ήταν η NRA, η πανίσχυρη ένωση ιδιοκτητών όπλων, αλλά και μια ένωση κυνηγών.

Η νέα απόφαση έμμεσα επικροτεί τη συμπεριφορά των γιων του προέδρου.

Τα αμερικανικά ΜΜΕ επισημαίνουν ότι ο Ντόναλντ Τζούνιορ και ο Ερικ Τραμπ είχαν φωτογραφηθεί το 2011 σε σαφάρι στην Αφρική, ποζάροντας με χαρά πάνω από τα άγρια ζώα που σκότωσαν, έναν ελέφαντα, έναν βούβαλο και μία λεοπάρδαλη.

Ο Τραμπ Τζούνιορ, με τα φυσεκλίκια στη μέση, ποζάρει με την κομμένη ουρά του σκοτωμένου ελέφαντα που φαίνεται στα πόδια του

Οι φωτογραφίες ήλθαν ξανά στην δημοσιότητα το 2016 κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, αλλά, παρά την κατακραυγή, δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα την διαμάχη.

Σε συνέντευξή του στο Forbes το 2012, όπως γράφει ο Guardian, ο Ντόναλντ Τζούνιορ είπε ότι η κατακραυγή για τις φωτογραφίες με τον αδελφό του ήταν άτοπη.

Σύμφωνα με δημοσιογράφο του Forbes η δικαιολογία του Ντόναλντ ήταν ότι «υπάρχει υπερπληθυσμός ελεφάντων στην περιοχή που κυνηγούσαν», οπότε δικαιολογείται το κυνήγι για να μην καταστρέψουν (οι ελέφαντες…) το οικοσύστημα.

Μια δικαιολογία που έρχεται σε προφανή αντίθεση με όσα τονίζουν οι επιστήμονες για την ραγδαία μείωση του αριθμού των ελεφάντων λόγω του κυνηγιού και της ανθρώπινης δραστηριότητας στις περιοχές όπου ζουν.

Ο πατέρας Τραμπ, αντίθετα με τους γιους του, δεν έχει δείξει ενδιαφέρον για το κυνήγι. «Είναι καλοί οι γιοι μου σε αυτό. Εγώ δεν πιστεύω στο κυνήγι και εκπλήσσομαι που τους αρέσει», έχει πει.

The post Τι συνδέει τους γιους του Τραμπ και τις εισαγωγές ειδών από άγρια ζώα appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα