Σάρωσε τον Πειραιά η κακοκαιρία – Χείμαρροι παρέσυραν αυτοκίνητα στο Κερατσίνι (video)

Τουλάχιστον μισό μέτρο έφτασε το νερό σε ορισμένα σημείαΟμαλοποιήθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων σε Κερατσίνι και ΠέραμαΚανονικά τα δρομολόγια των φέρι μποτ

Η σφοδρή καταιγίδα που ξέσπασε λίγο μετά τις 10 το πρωί της Παρασκευή προκάλεσε χάος στους δρόμους του Πειραιά και του Κερατσινίου.

Συγκεκριμένα, δρόμοι πλημμύρισαν με συνέπεια να μετατραπούν σε χείμαρροι και να παρασύρουν τα αυτοκίνητα, δημιουργώντας τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων.

Αποκαταστάθηκαν

τα προβλήματα σε Κερατσίνι και Πέραμα

Αποκαταστάθηκαν λίγο πριν τις 3 μ.μ. τα προβλήματα που είχαν δημιουργηθεί σε Κερατσίνι και Πέραμα, εξαιτίας της σφοδρής κακοκαιρίας που έπληξε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας τις τελευταίες ώρες.

Η λεωφόρος Δημοκρατίας στο Πέραμα καθώς και η οδός Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, οι οποίες είχαν πλημμυρίσει, δόθηκαν και πάλι στην κυκλοφορία, χωρίς ευτυχώς να προκληθούν καταστροφές, όπως συνέβη τα τελευταία 24ωρα στη Μάνδρα και τη Νέα Πέραμο.

Περιφέρεια και δήμοι ζητούν να απλοποιηθούν οι διαδικασίες για τα αντιπλημμυρικά έργα, αφού πρόκειται για μελέτες και αδειοδοτήσεις ιδιαίτερα χρονοβόρες.

Ακόμη, όπως έγινε γνωστό από την τροχαία, λίγο πριν τις 2 μ.μ. αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στην οδό Πειραιώς, στη λεωφόρο Δημοκρατίας στο Πέραμα, καθώς και στη Γρηγορίου Λαμπράκη στο Κερατσίνι, όπου υπήρχε εκτεταμένη συσσώρευση υδάτων από την ισχυρή βροχόπτωση με αποτέλεσμα να εγκλωβιστούν οχήματα.

Κανονικά τα δρομολόγια των φέρι μποτ

Ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης, διευκρίνισε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφερόμενος στα προβλήματα που δημιουργήθηκαν νωρίτερα, ότι τα δρομολόγια του φέρι μποτ Σαλαμίνα-Πέραμα διεξάγονται κανονικά, ενώ ήδη συνεργεία της περιφέρειας και των δήμων απομακρύνουν από τους δρόμους τα φερτά υλικά και γίνεται αποκατάσταση του οδοστρώματος σε συγκεκριμένο σημείο στο Κερατσίνι, το οποίο έχει υποστεί ζημιές.

«Στην περιοχή το πρόβλημα προϋπήρχε και έγινε ακόμη χειρότερο, μετά την επέκταση της προβλήτας που έκανε ο ΟΛΠ και τον νέο δρόμο που δημιούργησε εσωτερικά του λιμανιού, χωρίς να παροχετεύει τα νερά στη θάλασσα» δήλωσε ο κ. Γαβρίλης και πρόσθεσε πως για αυτή την περιοχή η νέα περιφερειακή διοίκηση δέσμευσε πιστώσεις, έκανε διαγωνισμό και έχει αναδειχθεί μελετητής για το αντιπλημμυρικό έργο. «Το συγκεκριμένο έργο δεν είναι εύκολο να διεκπεραιωθεί σε λίγο χρόνο» σημείωσε, επειδή έχει πολύ δουλεία και πολλές αδειοδοτήσεις, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία.

«Πρέπει να αντιληφθούν όλες οι πλευρές ότι πρέπει να απογραφειοκρατικοποιηθεί το σύστημα του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου, που να μας επιτρέπει στο συντομότερο χρόνο να εκτελούνται τα αντιπλημμυρικά έργα» κατέληξε ο κ. Γαβρίλης.

Κλειστά όλα τα αθλητικά κέντρα

Σημειώνεται, ότι μετά από σχετική ανακοίνωση της ΕΜΥ για συνέχιση των έντονων καιρικών φαινομένων, στον Δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας θα παραμείνουν κλειστά σήμερα, Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, από τις 15:00, όλα τα αθλητικά κέντρα (Γ. Κασσιμάτης, Π. Μπακογιάννης, Π. Νικολαϊδης, Αρ. Παπαμιχαήλ, Δημοτικό Κολυμβητήριο Κερατσινίου, Αθλητικό Κέντρο Δραπετσώνας, Ι. Βάζος, γήπεδο Χαραυγής, στάδιο Σιταποθηκών, γήπεδο Σαλπέας).

Χαλάζι στο κέντρο

Στο κέντρο της Αθήνας στις 11:30 άρχισε να ρίχνει και πάλι χαλάζι. Σημειώνεται ότι και χθες το βράδυ σημειώθηκαν έντονες χαλαζοπτώσεις σε πολλά προάστια της πρωτεύουσας.

Keywords
Τυχαία Θέματα