Επ. Μαλά: Τρεις προτάσεις για τους εκπαιδευτικούς

Σε Ανακοίνωση Τύπου, το επιτελείο Σταύρου Μαλά ανέφερε τις τρεις προτάσεις του για το θέμα των εκπαιδευτικών.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση:

Είχαμε σήμερα μια πολύ χρήσιμη και εποικοδομητική συνάντηση με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις, την ΟΕΛΜΕΚ, την ΠΟΕΔ και την ΟΛΤΕΚ. Όλοι αντιλαμβάνονται ότι το εκπαιδευτικό σύστημα του τόπου βρίσκεται σε μια δύσκολή περίοδο, γιατί, πέρα από τα συσσωρευμένα προβλήματα που αντιμετωπίζει, έχει προστεθεί πρόσφατα και το φιάσκο με τις εξετάσεις

των εκπαιδευτικών.

Σήμερα, θέλω να καταθέσω τις θέσεις μου για τρία πολύ συγκεκριμένα ζητήματα, τα οποία θα εφαρμόσουμε με την ανάληψη της διακυβέρνησης.

Θα προχωρήσουμε σε κατάργηση της «αγοράς υπηρεσιών» στην εκπαίδευση, που αφορά στους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα Κρατικά Ινστιτούτα Εκπαίδευσης (ΚΙΕ), στα Μουσικά και Αθλητικά Λύκεια, στα Μεταλυκειακά Ινστιτούτα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (ΜΙΕΕΚ) στα ολοήμερα σχολεία και στα βραδινά προγράμματα. Πρόκειται για μια κατάσταση που είναι και παράνομη και άδικη και αντιπαραγωγική. Εμείς αποδίδουμε μεγάλη σημασία στα προγράμματα αυτά και τον ρόλο που έχουν να επιτελέσουν. Για αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί το σημερινό καθεστώς που θέτει αυτούς τους εκπαιδευτικούς σε δεύτερη κατηγορία και πλήττει το επίπεδο των παρεχόμενων προγραμμάτων.

Δεύτερο. Θα διασφαλίσουμε τον πλήρη σεβασμό του καθεστώτος αορίστου χρόνου για όλους τους εκπαιδευτικούς στη βάση της υπάρχουσας νομοθεσίας. Δυστυχώς, η κυβέρνηση, με απαράδεχτο τρόπο, άργησε τέσσερα χρόνια να ασχοληθεί με το θέμα, με αποτέλεσμα να υπάρξουν δικαστικές αποφάσεις και άλλα τετελεσμένα, που περιέπλεξαν τον χειρισμό του θέματος.

Τρίτο. Θα εγκύψουμε με προσοχή στα προβλήματα των αντικαταστατών εκπαιδευτικών, οι οποίοι σήμερα δεν έχουν κανένα εργασιακό δικαίωμα και βρίσκονται σε πολύ δύσκολη κατάσταση.

Το πρόγραμμά μας για την παιδεία θα παρουσιάζεται το επόμενο διάστημα μέσα από διάφορες πρωτοβουλίες και δράσεις. Στόχος μου είναι δώσουμε σύγχρονες, προοδευτικές, ρεαλιστικές και συναινετικές λύσεις στα προβλήματα του σήμερα. Με το βλέμμα στραμμένο στην παιδεία του αύριο. Μια παιδεία ποιοτική, σύγχρονη και ανθρωποκεντρική.

Keywords
Τυχαία Θέματα