Η στιγμή που η «μητέρα των βομβών» χτυπά το Αφγανιστάν

Οπτικό υλικό (βίντεο διάρκειας 30 δευτερολέπτων) από τη ρίψη της «μητέρας όλων των βομβών» έδωσε το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής στη δημοσιότητα το αμερικανικό υπουργείο Αμυνας, επιβεβαιώνοντας και επισήμως το χτύπημα κατά θέσεων του Ισλαμικού Κράτους στο Αφγανιστάν.

Οι θέσεις του ISIS που επλήγησαν από τη συγκεκριμένη βόμβα είναι στην περιοχή Achin της επαρχίας Nangarhar. Ενα αραιοκατοικημένο σημείο, όπου 600 έως 800 τζιχαντιστές θεωρείται πως είχαν βρει καταφύγιο και οργάνωναν τις «επιχειρήσεις» τους, σύμφωνα με

αμερικανούς αξιωματούχους.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει μέχρι στιγμής το φως της δημοσιότητας από τη ρίψη έχασαν τη ζωή τους 36 μαχητές του ISIS.

Η περιοχή που αποτέλεσε τον στόχο της πανίσχυρης βόμβας βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Πακιστάν και πρόκειται για ένα βραχώδες τοπίο γεμάτο σπηλιές και «αμυντικά» τούνελ.

Η λήψη από αέρος δείχνει ακριβώς την στιγμή της έκρηξης στη βραχώδη περιοχή, με ένα μεγάλο μαύρο σύννεφο καπνού να αναδύεται από το σημείο-στόχο της επίθεσης. Το αμερικανικό Πεντάγωνο ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε αυτήν την κίνηση προκειμένου να «ελαχιστοποιήσει το ρίσκο» για τις αμερικανικές και αφγανικές δυνάμεις που δρουν στην περιοχή κατά των τζιχαντιστών του ISIS. Και, εννοείται, να δώσει ένα καλό μήνυμα στη Βόρεια Κορέα.

Σύμφωνα με τον αμερικανικό στρατό, είναι η πρώτη φορά που βόμβα αυτού του είδους χρησιμοποιείται σε μάχη και είναι η πιο ισχυρή μη πυρηνική βόμβα.

The post Η στιγμή που η «μητέρα των βομβών» χτυπά το Αφγανιστάν appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα