Η Βόρεια Κορέα απείλησε με συντριβή τις ΗΠΑ

Την ίδια στιγμή που αρμάδα του αμερικανικού πολεμικού ναυτικού, με επικεφαλής αεροπλανοφόρο, κατευθύνεται στα ανοιχτά της Κορεατικής Χερσονήσου, οι ένοπλες δυνάμεις της Βόρειας Κορέας προειδοποίησαν ότι «θα συντρίψουν αδίστακτα» τις ΗΠΑ.

«Οι ΗΠΑ και οι ναυτικές τους δυνάμεις, θα λάβουν την πιο σκληρή απάντησή μας, χωρίς οίκτο, δεν θα επιτρέψουμε στους επιτιθέμενους να επιβιώσουν», μετέδωσε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων της Βόρειας Κορέας

KCNA, επικαλούμενο ανακοίνωση των ενόπλων δυνάμεων.

Νωρίτερα, το αμερικανικό Πεντάγωνο απέφυγε να σχολιάσει πληροφορίες του NBC News περί ενδεχόμενης ανάληψης προληπτικής στρατιωτικής δράσης εναντίον της Βόρειας Κορέας, τονίζοντας ότι η πολιτική του είναι να μη συζητά δημόσια σχετικά με μελλοντικές επιχειρήσεις ή «να κάνει δημόσια υποθέσεις για πιθανά σενάρια».

«Οι διοικητές πάντοτε εξετάζουν το πλήρες φάσμα των επιλογών για την προστασία μας έναντι οποιασδήποτε έκτακτης κατάστασης», ανέφερε η Ντέινα Γουάιτ, εκπρόσωπος του Πενταγώνου.

Τη Μεγάλη Πέμπτη οι ΗΠΑ προέβησαν σε ρίψη της ισχυρότερης μη πυρηνικής βόμβας που διαθέτουν στο οπλοστάσιό τους, την επονομαζόμενη «μητέρα όλων των βομβών», στο Αφγανιστάν, με στόχο το Ισλαμικό Κράτος. Αναλυτές εκτιμούν ότι η ενέργεια αυτή φαίνεται να είχε κυρίως στόχο να επιδείξει τη στρατιωτική ισχύ των ΗΠΑ, εν είδει προειδοποίησης στη Βόρεια Κορέα.

Την ανησυχία του για την κλιμάκωση της έντασης με τη Βόρεια Κορέα εκφράζει το Κρεμλίνο και καλεί όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση. Επίσης, υποστηρίζει την εκτόνωση της έντασης με «την επίτευξη διπλωματικής λύσης».

Αντίστοιχα, η Κίνα έδωσε σαφή προειδοποίηση στις Ηνωμένες Πολιτείες, ότι όποιος προκαλέσει σύγκρουση στη Βόρεια Κορέα «θα πληρώσει το τίμημα». Ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών, Γουάνγκ Γι, υπογράμμισε ότι «δεν μπορεί να υπάρξει νικητής» από σύρραξη στην Κορεατική Χερσόνησο, προσθέτοντας ότι ο διάλογος είναι η μόνη λύση προτού περάσει όλος ο πλανήτης σε ένα «μη αναστρέψιμο και ανεξέλεγκτο στάδιο»

Μιλώντας σε συνέντευξη Τύπου με τον γάλλο ομόλογό του στο Πεκίνο, ο κ. Γουάνγκ σημείωσε ότι οι εχθροπραξίες μπορεί να ξεσπάσουν ανά πάσα στιγμή κι ότι ο υπαίτιος θα επωμιστεί και την «ιστορική ευθύνη».

Να θυμίσουμε ότι η Κίνα μπορεί να έχει επικρίνει έντονα τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Πιονγκγιάνγκ, όμως συνάμα είναι πλήρως αντίθετη σε ενδεχόμενη αμερικανική στρατιωτική εμπλοκή στην περιοχή.

Το Μεγάλο Σάββατο, ο Βορράς έχει την εθνική εορτή του και πολλοί αναλυτές εκτιμούν ότι η θα γιορτάσει την 105η επέτειο από τη γέννηση του ιδρυτή της, Κιμ Ιλ-Σουνγκ, με νέα εκτόξευση βαλλιστικού πυραύλου ή ακόμη και με την έκτη πυρηνική δοκιμή στην ιστορία της.

The post Η Βόρεια Κορέα απείλησε με συντριβή τις ΗΠΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα