Αυτή είναι η φασαριόζα γαρίδα που λέγεται… Pink Floyd

Μια γαρίδα ανακαλύφθηκε πρόσφατα στις ακτές του Ειρηνικού, στον Παναμά, και παρουσιάστηκε σε μια έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το Μουσείο Φυσικής Ιστορία της Οξφόρδης. Και θα πείτε, «σιγά την ανακάλυψη».

Μισό λεπτό, έχετε μάτια-γαρίδα, για να κάνουμε τις συστάσεις.

Αυτή η γαρίδα δεν είναι μια κοινή γαρίδα. Σαν γνήσια ροκ σταρ, ξέρει πώς να ανεβάζει τα ντεσιμπέλ. Πρόκειται για ένα καρκινοειδές το οποίο παράγει έναν εκκωφαντικό κρότο με την υπερμεγέθη ροζ

δαγκάνα της. Μάλιστα, μόλις «βαφτίστηκε», προς τιμήν του βρετανικού συγκροτήματος Pink Floyd.

Το νέο είδος βαφτίζεται επίσημα «Synalpheus pinkfloydi», με δημοσίευση στην επιθεώρηση Ζωολογίας Zootaxa – επίσημα πράγματα.

Οπως και άλλα μέλη της οικογένειας των αλφειδών, το νέο είδος φιγουράρει, όπως γράψαμε, μια υπερμεγέθη ροζ δαγκάνα. Η δαγκάνα κλείνει με τόσο μεγάλη ταχύτητα ώστε σχηματίζει μια φυσαλίδα ατμού μέσα στο νερό, λόγω απότομης μείωσης της πίεσης. Η φυσαλίδα καταρρέει σχεδόν ακαριαία παράγοντας, όμως, έναν κρότο που μπορεί σε κάποια είδη να ξεπερνά τα 200 decibel.

Τα θύματα του καρκινοειδούς, ακόμα και μικρά ψάρια, σκοτώνονται ή κουφαίνονται επιτόπου.

Newly discovered & named Synalpheus pinkfloydi uses its pink claw to create one of the largest sounds in the oceanhttps://t.co/7TOF2FK8vT

— MuseumNaturalHistory (@morethanadodo) April 12, 2017

«Ακούω Pink Floyd από τότε που ήμουν 14 ετών», ανέφερε ο Σάμι ντε Γκρέιβ του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης. «Η περιγραφή αυτού του νέου είδους γαρίδας στην οικογένεια των αλφειδών ήταν μια ονειρεμένη ευκαιρία να τιμήσω το αγαπημένο μου συγκρότημα», είπε.

Είναι η πρώτη φορά που το συγκρότημα «τιμάται» με αυτόν τον τρόπο, τόνισε το πανεπιστήμιο, χωρίς να διευκρινίσει, πάντως, εάν τα μέλη των Pink Floyd αισθάνονται περηφάνια για τα βαφτίσια.

Μπορεί και να «κουφάθηκαν» με την είδηση…

The post Αυτή είναι η φασαριόζα γαρίδα που λέγεται… Pink Floyd appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα